Πολλές μπουκιές φάε, πολλές κουβέντες μην λες

Πολλές μπουκιές φάε, πολλές κουβέντες μην λες

Τα πολλά λόγια δεν είναι, απαραιτήτως, φτώχια. Τα λάθος λόγια, όμως, μπορεί να οδηγήσουν σε μια φτωχή προσωπική ζωή.

Επειδή σας έδωσαν το δικαίωμα λόγου, σας δώρισαν το ταλέντο της ευφράδειας, σας όπλισαν και με το ρητό «η ειλικρίνεια είναι χρυσή αρετή» (για να συνεχίσουμε με το σερί των λαϊκών ρήσεων) και σας πρόσφεραν και άπλετο χρόνο ομιλίας με τα νέα προγράμματα της WIND δε σημαίνει πως η περί ης ο λόγος ευθύτητα είναι ένα πιάτο που σερβίρεται σε κάθε περίσταση και ανά πάσα στιγμή.

Μπορεί να μην είστε οπαδοί της προσποίησης και του αέναου παραμυθιάσματος όσον αφορά στην έναρξη μιας κάποιας γνωριμίας (με καλό σκοπό) και να προτιμάτε τα λόγια τα καθαρά και τα σταράτα αλλά, η αλήθεια είναι, πως μαζί με την ειλικρίνεια οφείλει να φιγουράρει και η ευγένεια και η διακριτικότητα. Και, καλό είναι, όταν μιλάμε σε κάποιον να προσέχουμε λιγάκι τα λόγια μας. Ειδικά, αν δεν τον γνωρίζουμε και τόσο καλά (ως καθόλου).

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του απέναντί σας. Θα σας άρεσε να σας πει ο γοητευτικός νεαρός που κάθεται δίπλα σας στο bar πως τα λουράκια των peep toes δεν αναδεικνύουν τα πόδια σας γιατί οι αστράγαλοί σας είναι κομματάκι πιο ευτραφείς από όσο θα έπρεπε; Υποθέτουμε πως όχι. Γιατί, λοιπόν, να του επιστήσετε εσείς την προσοχή στο ότι η κώμη του είναι κάπως λιγότερο πλούσια από όσο θα χρειαζόταν για να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση σαμπουάν; Αντί να γκρεμίσετε κάθε διάθεση για φλερτ προτιμήστε να επικοινωνήσετε σε ένα μείγμα ειλικρίνειας και μετρημένων λόγων (σε ποιότητα, όχι σε ποσότητα) και δεν θα χάσετε.