Τελικά το revenge sex αξίζει τον κόπο;

Ιωάννα Τζανή
Τελικά το revenge sex αξίζει τον κόπο;

Το σεξ για εκδίκηση σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις το αίμα σου πίσω!

Είμαστε αρκετές εμείς που έχουμε βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας την προδοσία από σύντροφό μας, ανακαλύπτοντας ότι μας απάτησε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε είσαι από τις γυναίκες που δε δίνουν δεύτερη ευκαιρία, είτε αποφασίζεις να τον δεχτείς πίσω για διάφορους λόγους, ένα είναι το σίγουρο: ότι το σενάριο εκδίκησης θα περάσει από το μυαλό σου.

Ανάμεσα σε κρίσεις θυμού, στενοχώριας και σοκ, οι σκέψεις για εκδίκηση συχνά κυριεύουν το μυαλό μας. Αλλά ποιος είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείς όταν έχεις πέσει θύμα προδοσίας;

Σεξ από το πρώτο ραντεβού: Οι προϋποθέσεις πριν προχωρήσεις

Είναι τελικά καλή ιδέα το revenge sex;

Το revenge sex (εκδικητικό σεξ) φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα σε στιγμές θυμού και απογοήτευσης, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι τύψεις και ενοχές. Το σεξ για άλλο σκοπό πέρα από την ευχαρίστηση ή τα γνήσια συναισθήματα, μπορεί να ανοίξει μια νέα πύλη συναισθημάτων που δεν περίμενες ποτέ να βιώσεις.

Όσο καλή κι αν ακούγεται εκείνη την περίοδο η ιδέα του να... πάρεις το αίμα σου πίσω, όλες νωρίζουμε ζευγάρια που έχουν ξεπεράσει την προδοσία και έχουν συνεχίσει να είναι μαζί. Δεν οδηγούν όλες οι απιστίες σε χωρισμό ή διαζύγιο, επομένως είναι σημαντικό να λάβεις υπ' όψιν σου τις πιθανότητες επανασύνδεσης και πώς θα σε κάνει να αισθάνεσαι στο μέλλον το να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον απλά και μόνο για να εκδικηθείς τον άπιστο σύντροφό σου.

Εάν οι πιθανότητες να τα ξαναβρείτε είναι μηδενικές (κάτι που κατά τη γνώμη μου, αν δεν υπάρχουν παιδιά στη μέση, θα πρέπει να είναι μονόδρομος), τότε το revenge sex θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο να ανανεωθείς και να ξαναβρείς την αυτοπεποίηθησή σου. Μια σεξουαλική κάθαρση θα έλεγα, που σου δίνει πλέον τον έλεγχο της ερωτικής σου ζωής.

Ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για να παραμείνεις υπεράνω, να κρατήσεις το επίπεδό σου και να μην ενδώσεις στον πειρασμό για εκδίκηση. Η εκδίκηση είναι γλυκιά μόνο εάν φέρει πραγματική ανταπόδοση. Εάν ο σύντροφός σου σε έχει απατήσει, το πιθανότερο είναι να μην επηρεαστεί από την απόπειρα εκδίκησής σου. Σε απάτησε επειδή πιθανότατα δεν έχει πια συναισθήματα για εσένα και δεν τον νοιάζει αν σε έχει πληγώσει (δε μιλάω φυσικά για εκείνους που το έχουν σαν τακτική και αντιμετωπίζουν το σεξ με άλλη γυναίκα, σαν να πηγαίνουν να πάρουν τσιγάρα από το περίπτερο!).

Το γεγονός ότι έκανες σεξ με κάποιον άλλο πιθανότατα δε θα τον επηρεάσει με τον τρόπο που νομίζεις ή θέλεις. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε κάλλιστα να σου γυρίσει μπούμερανγκ και ξαφνικά να μετατραπείς εσύ στην άπιστη και κακιά της ιστορίας!

Γιατί να του δώσεις όπλα για να χρησιμοποιήσει εναντίον σου, ενώ στην ουσία ήταν λάθος μέσα στη σχέση; Άσε που δε νομίζω καμία από εμάς να θέλει να βάλει τον εαυτό της στη θέση να πρέπει να κάνει σεξ μόνο και μόνο για εκδικητικούς λόγους. Το να θέλεις να κάνεις σεξ και το να «πρέπει» να κάνεις σεξ είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις που επιφέρουν πολύ διαφορετικές συναισθηματικές συνέπειες.

Το να παραμείνεις ηθική και να αντιμετωπίσεις τον άπιστο σύντροφο με ανωτερότητα, είναι πολύ πιο ψυχοφθόρο για εκείνον από το να πας με κάποιον άλλον, πίστεψέ με!

Οι προϋποθέσεις πριν προχωρήσεις σε revenge sex

Τώρα, εάν είσαι αρκετά σίγουρη ότι το σεξ με κάποιον άλλον θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να ξεπεράσεις όλο αυτό που συνέβη, τότε κάν' το, αλλά πρώτα λάβε υπ' όψιν σου τρεις βασικούς κανόνες:

  • Μη βιαστείς! Οι αποφάσεις που λαμβάνονται βιαστικά συχνά επιφέρουν ανεπιθύμητες συνέπειες όπως στενοχώρια και ενοχές.
  • Πάρε την απόφαση ενώ είσαι νηφάλια. Ελάχιστες καλές αποφάσεις λαμβάνονται ενώ είμαστε μεθυσμένες.
  • Μην αρχίσεις να το... βροντοφωνάζεις. Το revenge sex μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις, και για κανέναν άλλο λόγο!