Τέρμα τα φιλιά

Τέρμα τα φιλιά

Μια τέτοια επιγραφή σαν να ανάβει μόλις περάσει κανείς τα 45.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα παντρεμένα ζευγάρια που έχουν περάσει τα 45 χρόνια παύουν να ανταλλάσσουν φιλιά. Τουλάχιστον παθιασμένα. Η έρευνα διεξήχθη στην Βρετανία αλλά, όπως οι περισσότερες έρευνες, είναι ενδεικτική για το σύνολο του δυτικού κόσμου. Κατέληξε, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως τα ζευγάρια που έχουν ξεπεράσει τα σαρανταπέντε τους χρόνια ανταλλάσσουν φιλιά πεταχτά και τρυφερά μονάχα και όχι παθιασμένα, ερωτικά φιλιά. Εντάξει, είναι λογικό τα νεαρά πιτσουνάκια να είναι πιο εκδηλωτικά αλλά η διαφορά συχνότητας είναι τρομακτική! Τα ζευγάρια ηλικιών από 18 έως 24 δηλώνουν πως κουμπώνουν τα χείλια τους σε παθιασμένα φιλιά περίπου έντεκα φορές την εβδομάδα. Ενώ η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως το 1/5 των παντρεμένων ζευγαριών που έχουν περάσει τα 45 μπορεί να περάσουν ακόμα και μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να έχουν ανταλλάξει ένα φιλί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοποιήθηκαν σε μια καμπάνια του British Heart Foundation. Ζητήθηκε, επίσης, από διάφορους διάσημους να μοιραστούν το πιο αξιομνημόνευτο φιλί τους σε ένα video.

Η Ellen Mason, επικεφαλής νοσοκόμα στο British Heart Foundation είπε: «Η έρευνά μας αποκαλύπτει κάποια αστεία δεδομένα για τις συνήθειες του έθνους όσον αφορά στο φιλί αλλά υπάρχει ένα φιλί που μπορεί να δώσεις μια φορά στην ζωή σου και να στην αλλάξει. Το μεγαλύτερο φιλί που μπορεί να δώσει κανείς είναι το φιλί της ζωής και γι αυτό θέλουμε να γνωρίζουν όλοι οι νέοι πως να βοηθήσουν δίνοντάς τα σε μια επείγουσα ανάγκη».

Σε κανονικές συνθήκες, όμως, το φιλί είναι μια πράξη αγάπης που μας γεμίζει ζεστασιά και καλό είναι να μην ξεχνάμε να το δίνουμε σε καμία ηλικία. Συμφωνείτε;