Πώς θα καταλάβεις ότι έχετε χημεία από το πρώτο κιόλας ραντεβού

Ιωάννα Τζανή
Πώς θα καταλάβεις ότι έχετε χημεία από το πρώτο κιόλας ραντεβού

Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολλά!

Το πρώτο ραντεβού είναι πάντα κρίσιμο και, δίνοντας προσοχή στη γλώσσα του σώματος, θα μπορέσεις αν υπάρχει χημεία μεταξύ σας και αν ενδιαφέρεται αληθινά για εσένα.

Ο τρόπος που κινείσαι, αντιδράς και αλληλεπιδράς, μπορεί να φανερώσει στον άλλον πώς νιώθεις ή αν είσαι ενθουσιασμένη μαζί του. Τι γίνεται όμως με τον τρόπο που αντιδρά εκείνος προς εσένα; Είναι δυνατόν να καταλάβεις πώς σε βλέπει κάποιος απλά από τον τρόπο που κινεί το σώμα του;

Το πώς τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου λέει πολλά για την προσωπικότητά σου

Στον κόσμο των πρώτων ραντεβού και των νέων σχέσεων, η γλώσσα του σώματος και από τις δύο πλευρές μπορεί να εκφράσει πολύ περισσότερα από εκείνα που ειπώνονται. Ως άνθρωποι, μας αρέσει να αγγίζουμε τα πράγματα που μας αρέσουν. Μας αρέσει να είμαστε σωματικά κοντά σε άτομα που μας αρέσουν. Το άγγιγμα και οι γλυκές χειρονομίες μπορούν να σηματοδοτήσουν τα αρχικά στάδια μιας πιθανής μακροπρόθεσμης σχέσης.

Το άγγιγμα είναι το απόλυτο σημάδι που φανερώνει ότι υπάρχει έλξη και ενδιαφέρον

Η πιο προφανής μορφή γλώσσας του σώματος που δείχνει ότι ο άντρας με τον οποίο έχεις βγει ενδιαφέρεται για εσένα, είναι το άγγιγμα. Για παράδειγμα, το να βάλει το χέρι του στην πλάτη σου καθώς μπαίνετε στο εστιατόριο, λέει πολλά. Το να καθίσετε στο τραπέζι και να αγγίξει το χέρι σου για μερικά δευτερόλεπτα, δείχνει ενδιαφέρον. Οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν υπάρχει έλξη.

Κατά γενικό κανόνα, μας αρέσει να είμαστε σωματικά κοντά σε κάποιον από τον οποίο ελκόμαστε. Εάν δηλαδή βγείτε ραντεβού και σε αφήνει πίσω την ώρα που περπατάτε, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι... δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη μεριά του!

Για να διασφαλίσεις, όμως, ότι θα μπορεί να εκφραστεί με τον τρόπο που θέλει, προσπάθησε να μην είσαι απόμακρη και «κουμπωμένη». Δηλαδή, άφησε τα χέρια σου πάνω στο τραπέζι ώστε αν θέλει να μπορεί αν τα αγγίξει και μην περπατάς με σταυρωμένα χέρια. Γενικότερα, κράτα μια χαλαρή και άνετη στάση ώστε να του δίνεις με τον τρόπο σου το ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει (αν φυσικά το θέλεις και σου αρέσει κι εσένα!).