Έχεις βρει τον άντρα της ζωής σου; Οι 5 ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση

Ιωάννα Τζανή
Έχεις βρει τον άντρα της ζωής σου; Οι 5 ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση

Αν απαντήσεις «ναι» στις παρακάτω 5 ερωτήσεις, τότε η σχέση σου έχει προοπτικές να διαρκέσει για πάντα.

Μπορεί να μην πιστεύω στο «για πάντα» και να είμαι πέρα για πέρα ρεαλίστρια, αλλά υπάρχουν σχέσεις που διαρκούν για μια ζωή. Αυτό το συναίσθημα το ένιωσα μόνο μια φορά στη ζωή μου, αλλά τελικά απογοητεύτηκα και αυτή η σχέση αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο ψέμα στο οποίο απλά αφέθηκα με κλειστά μάτια... Ωστόσο, για να μην σε απογοητεύσω, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και καθεμιά από εμάς μπορεί να συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή της αυτόν τον «έναν».

Τώρα θα μου πεις, πώς θα καταλάβω αν ο σύντροφός μου είναι πραγματικά ο άντρας που έψαχνα πάντα; Πώς μπορώ να είμαι (σχεδόν) σίγουρη ότι αυτή η σχέση δεν είναι μόνο λόγια και έχει προοπτικές να διαρκέσει μέχρι τα βαθιά γεράματα;

7 σημάδια που φανερώνουν ότι είσαι έτοιμη να κάνεις μια νέα σχέση

Για να σε βοηθήσω να δεις πιο καθαρά τα πράγματα, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σου πω μερικά χαρακτηριστικά που έχουν οι «παντοτινές σχέσεις», ώστε να μπορέσεις να δεις αν και η δική σου σχέση έχει προοπτικές. Αν απαντήσεις «ναι» στις παρακάτω 5 ερωτήσεις, σημαίνει ότι είσαι σε πολύ καλό δρόμο με τον σύντροφό σου!

#1. Μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του και να του ανοίξεις την καρδιά σου;

Έχεις την άνεση να πεις στον σύντροφό σου την άποψή σου και να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου με κάτι; Είσαι άνετη να του πεις τι σου αρέσει στο κρεβάτι, ή να μοιραστείς μαζί του τις πιο βαθιές ανασφάλειές σου;

Η καλή επικοινωνία είναι το Α και το Ω στις σχέσεις και αν έχεις βρει έναν σύντροφο ο οποίος παράλληλα είναι και σαν φίλος σου και είναι ανοιχτός να συζητήσει μαζί σου οτιδήποτε σε απασχολεί, η σχέση αυτή σίγουρα είναι δυνατή και θα δυναμώνει ακόμη περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Χωρίς ειλικρινή επικοινωνία, χωρίς συζήτηση και χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον, δεν υφίσταται υγιής σχέση. Η βάση κάθε δυνατής σχέσης που έχει προοπτικές να διαρκέσει στον χρόνο είναι το να μπορείς να πεις στον σύντροφό σου τι χρειάζεσαι και να μοιραστείς μαζί του τα πιο βαθιά σου μυστικά. Διαφορετικά, η σχέση είναι καταδικασμένη.

#2. Υπάρχει οικειότητα ανάμεσά σας;

Κάθε σχέση είναι ξεχωριστή λόγω του μοναδικού δεσμού που δημιουργεί η οικειότητα μεταξύ δύο ανθρώπων. Και όταν υπάρχουν προβλήματα στο κομμάτι αυτό, μπορεί να αποβούν καταστροφικά για τη σχέση σας.

Η έννοια της οικειότητας είναι διαφορετική για τον καθένα. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κρατιούνται χέρι-χέρι και να αγκαλιάζονται. Άλλοι θέλουν να κάνουν σεξ κάθε μέρα. Άλλοι θέλουν να λένε καθημερινά «σ' αγαπώ» ή να κάνουν κομπλιμέντα στον άλλον... Οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές και μέσα σε μια σχέση, είναι πολύ σημαντικό να καλύπτονται και από τις δύο πλευρές.

#3. Μπορείτε να κάνετε παρέα ο ένας με τους φίλους του άλλου;

Για πολλά ζευγάρια, υπάρχουν θέματα ειδικότερα στην αρχή της σχέσης όσον αφορά στις φιλίες, λόγω ασυμβατότητας. Είτε λόγω διαφοράς ηλικίας είτε λόγω διαφορετικής νοοτροπίας και lifestyle, δεν γίνεται να ταιριάζουμε πάντα με τους φίλους του συντρόφου μας, ούτε εκείνος με τους δικούς μας.

Ωστόσο, το να μπορείς να ταιριάξεις με τις παρέες του και εκείνος με τις δικές σου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί διαφορετικά, η σχέση μπορεί να φθαρεί.

Εάν, λοιπόν, νιώθεις άνετα με τους φίλους του και περνάς καλά μαζί τους, είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι αυτή η σχέση μπορεί να έχει διάρκεια.

#4. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση;

Πώς μπορείς να αγαπάς και να σου αρέσει κάποιος αλλά να μην τον σέβεσαι; Κι όμως, μου έχει συμβεί... Ήμουν με κάποιον που ενώ τον αγαπούσα πάρα πολύ, η κακή του συμπεριφορά με έκανε να χάσω κάθε σεβασμό προς το πρόσωπό του. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε μια σχέση από την περιφρόνηση.

Μόνο με την παρουσία του αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης μπορεί μια σχέση να ανθίσει και να διαρκέσει για μια ζωή.

#5. Απολαμβάνετε τον χρόνο που περνάτε μόνοι σας;

Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να μην βαριέστε όταν είστε μόνοι σας και να απολαμβάνετε κάθε λεπτό ο ένας την παρέα του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να προτιμάς να κάτσεις στο σπίτι μαζί του αγκαλιά, παρά να βγεις μέχρι το πρωί στα μπουζούκια με τις φίλες σου. Ή όταν βγαίνεις, να σου λείπει και να ανυπομονείς να γυρίσεις για να τον πάρεις αγκαλιά και να κοιμηθείτε.

Εάν δεν θέλεις να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου και αποφεύγεις το ενδεχόμενο να βρίσκεστε ή να βγαίνετε οι δυο σας, τότε η σχέση σας δεν είναι υγιής.