Πώς να κάνεις τον σύντροφό σου να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά

Ιωάννα Τζανή
Πώς να κάνεις τον σύντροφό σου να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, καλό θα είναι να δίνεις (τουλάχιστον!) έναν λόγο στον σύντροφό σου να σε ερωτεύεται από την αρχή, ξανά και ξανά.

Οι ερωτικές σχέσεις έχουν πολλές πτυχές, όπως συναισθηματική και σωματική έλξη, συμβατότητα, στοργή και δέσμευση.

Όταν ένας άντρας λέει ότι έχει πάψει να είναι ερωτευμένος μαζί σου, αυτό συνήθως σημαίνει ότι η στοργή, η δέσμευση και η συμβατότητα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά εκείνο που έχει αλλάξει είναι η έλξη του για εσένα.

4 πιθανοί λόγοι που ενώ σου στέλνει συνέχεια, δεν σου ζητάει να βγείτε ραντεβού

Όλες θυμόμαστε την αρχή των σχέσεών μας - τις πεταλούδες που νιώθουμε στο στομάχι, την επιθυμία μας να θέλουμε να είμαστε συνέχεια μαζί του, την προθυμία να εκπλήξουμε ο ένας τον άλλον με απροσδόκητα δώρα, αυθόρμητες εξόδους και μυστικά σχέδια...

Ωστόσο, όταν αυτά σταματήσουν να υπάρχουν και φύγει ο ενθουσιασμός των πρώτων μηνών της σχέσης, ο σύντροφος ή ο σύζυγός σου μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι κάτι έχει αλλάξει ή ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας.

Πώς, λοιπόν, διορθώνεις αυτό το πρόβλημα στη σχέση σου και κάνεις έναν άντρα να σε ερωτευτεί ξανά - και να σε ερωτεύεται κάθε μέρα από την αρχή;

#1. Δώσ' του χώρο

Είναι πολύ σημαντικό και για τους δύο να έχετε προσωπικό χώρο και να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας. Όχι μόνο θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας ανακατευθύνοντας την ενέργεια της μακροπρόθεσμης σχέσης σας, αλλά επίσης θα επανασυνδεθείτε με φίλους, θα αποκτήσετε χόμπι και θα ανακτήσετε την ενέργεια που είχατε στην αρχή της σχέσης.

Ακόμα κι αν είστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον τις περισσότερες φορές, μιας και μένετε στο ίδιο σπίτι, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στο να εστιάσετε στα δικά σας πράγματα σε διαφορετικό δωμάτιο ή βγαίνοντας λίγο έξω. Κάνοντας αυτό θα έχετε επίσης την ευκαιρία να χάσετε ο ένας τον άλλον και να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικός είναι πραγματικά ο άλλος. Θα εκτιμήσετε περισσότερο ο ένας τον άλλον και θα επαναφέρετε τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό που υπήρχε στην αρχή της σχέσης σας.

#2. Πρότεινέ του να δοκιμάσετε νέα πράγματα στο σεξ

Μια μικρή απρόβλεπτη αλλαγή στο κρεβάτι μπορεί να κάνει ξανά την καρδιά του να χτυπά δυνατά για εσένα. Η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις πολλές φορές σε εμποδίζουν να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο ή να ρισκάρεις, αλλά αν χαθεί αυτό, χάνεται σιγά σιγά και ο έρωτας. Κάνοντας κάτι για πρώτη φορά μαζί, θα έρθετε πιο κοντά και θα αναζωπυρωθεί ο έρωτάς σας.

Δοκιμάστε νέα πράγματα στο κρεβάτι. Πηγαίντε σε ένα sex shop και αγοράστε κάτι που θα το δοκιμάσετε μαζί. Ή αγοράστε ένα βιβλίο Kama sutra και διαβάστε το μαζί, κάνοντας πράξη ό,τι βρίσκετε ενδιαφέρον μέσα σε αυτό.

Γίνε ξανά παιχνιδιάρα ή πάρε τον έλεγχο στο κρεβάτι (αν αυτό είναι κάτι νέο για εσένα). Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει τη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό σου, αλλά θα τονώσει και την αυτοπεποίθησή σου. Η αυτοπεποίθηση είναι απίστευτα ελκυστική από μόνη της, οπότε τι περιμένεις;

#3. Ανακαλύψτε μια δραστηριότητα που εξιτάρει και τους δυο σας

Οι αλλαγές και οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται στην κρεβατοκάμαρα, φυσικά. Πρότεινέ του να δοκιμάσετε νέα πράγματα εκτός σπιτιού, όπως για παράδειγμα να πάτε για ορειβασία, να κάνετε μια εκδρομή με το αυτοκίνητο ή να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι μαζί, όπως ποδηλασία ή padel.

Το θέμα είναι να κάνετε κάτι συναρπαστικό μαζί για να επαναφέρετε αναμνήσεις και να θυμηθείτε πώς νιώθατε τότε.

#4. Επανάφερε τον αυθορμητισμό στη σχέση σας

Γίνε αυθόρμητη, όπως τότε που σε γνώρισε. Κλείσε ένα ραντεβού-έκπληξη στο αγαπημένο σας κέντρο ευεξίας ή οργάνωσε ένα ταξίδι και ανακοίνωσέ του το τελευταία στιγμή. Οι εκπλήξεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις τον σύντροφό σου να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά. Κρατούν τον έρωτα ζωντανό και αναζωογονούν τη σχέση.

#5. Μην ξεχνάς να του εκφράζεις αυτά που αισθάνεσαι για εκείνον

Ένας πολύ καλός τρόπος για να τον κάνεις να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά είναι να του υπενθυμίζεις πόσο καλά αισθάνεσαι μαζί του και πόσο ερωτευμένη παραμένεις.

Φράσεις όπως «Νιώθω ωραία όταν...» ή «Με κάνεις να νιώθω ασφαλής όταν...» ή ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως «Νιώθω τόσο ευτυχισμένη που υπάρχεις στη ζωή μου», σηματοδοτούν τη σημασία που έχει για εσένα αυτός ο άνθρωπος και τον ανεβάζουν σαν άντρα.