Πώς θα καταβάλεις ότι η κολλητή σου είναι όντως η αδελφή ψυχή σου

Ιωάννα Τζανή
Πώς θα καταβάλεις ότι η κολλητή σου είναι όντως η αδελφή ψυχή σου

Έτσι θα καταλάβεις αν αυτή η κοπέλα αξίζει να βρίσκεται στη ζωή σου.

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο παρατηρούμε ότι η δημιουργία φιλιών γίνεται πιο δύσκολη και δεν βάζουμε εύκολα ανθρώπους στη ζωή μας, παρά μόνο εάν η ενέργειά μας ευθυγραμμίζεται με τη δική τους. Η διαδικασία μοιάζει κάπως σαν να επιλέγουμε σύντροφο!

Σε τελική ανάλυση, οι φιλίες προορίζονται να είναι υγιείς σχέσεις που τροφοδοτούν την ψυχή μας και υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, αγάπη και εμπιστοσύνη. Μελέτες δείχνουν ότι οι καλές φιλίες είναι επιτακτική ανάγκη για τη γνωστική υγεία και για μια χαρούμενη ζωή. Γι' αυτό, λοιπόν, δεν είμαστε λάθος όταν επιλέγουμε τους φίλους μας τόσο προσεκτικά όσο τους συντρόφους μας.

Οι μύθοι και οι αλήθειες για τα όρια που πρέπει να βάζεις στη σχέση σου

Η αλήθεια είναι ότι οι ερωτικές σχέσεις είναι πιο οριστικές - μπορούμε να έχουμε άπειρους φίλους, θεωρητικά, αλλά μόνο ένα αγόρι. Στην πραγματικότητα, ενώ μπορούμε να έχουμε πολλές γνωριμίες-φιλίες, οι στενοί φίλοι μας είναι συνήθως λίγοι - και έτσι πρέπει να συμβαίνει.

ivana-cajina-7JWXbeBB4gY-unsplash.jpg

Πρόκειται για τους ανθρώπους που μας επηρεάζουν περισσότερο, που θα είναι εκεί όταν τους έχουμε ανάγκη, που υποστηρίζουν την πρόοδό μας και δεν θα εξαφανιστούν ξαφνικά όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα ή τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη ζωή μας.

Πώς θα καταλάβεις αν η κολλητή που έχεις, είναι όντως κολλητή και όχι τοξική για εσένα; Συνέχισε να διαβάζεις!

Πώς νιώθεις αφού περάσεις χρόνο με την κολλητή σου;

Εάν όταν βγαίνετε ή περνάτε χρόνο μαζί γυρνάς σπίτι σου και νιώθεις χαρούμενη και ευδιάθετη, τότε όντως είναι ένας άνθρωπος που σου μεταδίδει θετική ενέργεια. Εάν από την άλλη αισθάνεσαι ψυχολογική εξάντληση και νεύρα, νιώθεις ότι σε κρίνει ή ότι πρέπει να την εντυπωσιάσεις για να είστε κοντά, τότε μάλλον θα πρέπει να ψάξεις για άλλη κολλητή.

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου;

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να αλλάζει όταν είστε μαζί προκειμένου να την ευχαριστήσεις, ή δεν σε αποδέχεται και δεν σε αγαπά για αυτό που πραγματικά είσαι, η φιλία σας δεν είναι πραγματική.

Yποστηρίζετε η μια την πρόοδο της άλλης ή υπάρχει ανταγωνισμός;

Οι δυνατές φιλίες είναι σχέσεις γεμάτες αμοιβαίο σεβασμό. Αν η κολλητή σου προσπαθεί συνεχώς να σε ξεπεράσει αντί να χαρεί με τις επιτυχίες σου και σε ανταγωνίζεται συνεχώς, τότε υπάρχει θέμα.

Είναι πάντα κοντά σου, σε όποια φάση της ζωής της κι αν βρίσκεται;

Εάν σε θυμάται μόνο όταν έχει ένα μεγάλο πρόβλημα και εξαφανίζεται όταν όλα είναι καλά στη ζωή της, μην επενδύσεις σε καμία περίπτωση σε αυτή τη φιλία.