Πριν μπεις σε μια σοβαρή σχέση, κάνε αυτές τις 4 ερωτήσεις στον εαυτό σου

Ιωάννα Τζανή
Πριν μπεις σε μια σοβαρή σχέση, κάνε αυτές τις 4 ερωτήσεις στον εαυτό σου

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν «νομίζεις» ότι είσαι έτοιμη να προχωρήσεις σε μια σοβαρή σχέση.

Λοιπόν, πάμε να πιάσουμε ένα story που είναι πολύ γνώριμο σε όλες μας. Βγαίνεις με κάποιον και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά... Έχετε χημεία, μπορείτε να συζητάτε με τις ώρες και μπορείς άνετα να φανταστείς τον εαυτό σου να είναι σε σχέση μαζί του για πολύ καιρό.

Κανείς από τους δύο, όμως, δεν έχει βάλει ακόμα «ταμπέλα» σε αυτό που έχετε, όμως βαθιά μέσα σου πιστεύεις πως είναι ο κατάλληλος για να κάνεις μια φυσιολογική σχέση. Έρχεται η μέρα που εκείνος σου πετάει αδιάφορα την περιβόητη ερώτηση: «Λοιπόν… τι είναι αυτό που έχουμε τελικά;» και σκέφτεσαι, τώρα τι;! Ανεξάρτητα από το πόσο ενθουσιασμένη είσαι μαζί του, το να βάλεις κάποια ταμπέλα και να πεις ότι ναι, θέλω με αυτόν τον άνθρωπο να κάνω κάτι σοβαρό στη ζωή μου, είναι κάτι που τρομάζει πολλές από εμάς (ναι αγόρια, δεν έχετε μόνο εσείς αυτό το προνόμιο). Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι έτσι, γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' ό,τι φαντάζεσαι...

Show Your Love: Πώς θα κάνεις τον σύντροφό σου να νιώθει ασφάλεια μέσα στη σχέση σας

Το να είσαι ειλικρινής τόσο με εκείνον όσο και με εσένα είναι το κλειδί. Πριν πάρεις την απόφαση να κάνετε τη σχέση σας «official», θα πρέπει να θέσεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου και να επικοινωνήσεις πολύ ξεκάθαρα τις προθέσεις σου από την αρχή.

Τι πρέπει να λάβεις υπόψη πριν κάνεις μια σχέση «official»

Για μερικούς ανθρώπους, η απόφαση να χαρακτηρίσουν μια σχέση «επίσημη» είναι απλώς μια τυπική διαδικασία και δεν έχει μεγάλη βαρύτητα. Ωστόσο, για εμάς που έχουμε μια πιο ελεύθερη φύση, πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα που απαιτεί προσεκτική εξέταση. Καμία προσέγγιση δεν είναι σωστή ή λάθος - είναι απλώς διαφορετικές - και έχεις τη δύναμη να επιλέξεις αυτό που σου φαίνεται σωστό και καλό για εσένα.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν επίσημοι «κανόνες» και υπάρχουν άπειροι τρόποι να είσαι ευτυχισμένη, είτε μοιράζοντας τη ζωή σου με κάποιον είτε έχοντας την ηρεμία σου. Ωστόσο, εάν βρίσκεσαι στη φάση που αμφιταλαντεύεσαι, ορίστε μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου:

#1. Είστε πραγματικά έτοιμοι να κάνετε μια σοβαρή σχέση που θα χαρακτηρίζεται από αποκλειστικότητα και αγάπη;

Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις σοβαρή σχέση με κάποιον, είναι να σιγουρευτείς ότι και εκείνος θέλει την αποκλειστικότητα και μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια σχέση. Όσο και αν σε ελκύει ένας άντρας και έχετε χημεία στο σεξ, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι σοβαρό μαζί του αν είναι απρόβλεπτος ή αναξιόπιστος.

#2. Έχετε παρόμοιο τρόπο ζωής και κοινά «θέλω»;

Εάν, για παράδειγμα, εκείνος είναι στη φάση που θέλει να βγαίνει και να παρτάρει κάθε μέρα ενώ εσένα δεν σου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, το πιθανότερο είναι να μην ευδοκιμήσει αυτή η σχέση εάν σοβαρέψουν τα πράγματα. Ή ίσως εκείνος βιάζεται να κάνει οικογένεια ενώ εσύ είσαι πολύ μικρή και δεν περνά με τίποτα από το μυαλό σου κάτι τέτοιο... Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε και να βρείτε μια αίσθηση ισορροπίας στη σχέση, αλλά τα κοινά «θέλω» και οι αξίες είναι βασικές προϋποθέσεις για μια σχέση που θα έχει μέλλον.

#3. Είσαι πρόθυμη να δεχτείς τα ελαττώματά του;

Ένας πολύ καλός τρόπος για να τεστάρεις εάν μπορείς να κάνεις σοβαρή σχέση με τον συγκεκριμένο άντρα είναι να λάβεις υπόψη τα πράγματα που δεν σου αρέσουν σε εκείνον και αν είσαι διατεθειμένη να τα αποδεχτείς. Ο ειλικρινής προβληματισμός για όλες τις λεπτομέρειες στον χαρακτήρα του συντρόφου σου μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Για παράδειγμα, μπορεί να σε εξοργίζει η ανωριμότητα, η ελεγκτική συμπεριφορά και η ζήλεια του ή η έλλειψη σεβασμού προς εσένα... Ή μπορεί να σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου η «αθώα» συνήθειά του να αφήνει τα πιάτα στον νεροχύτη. Εάν ο τύπος που βγαίνεις έχει ένα ελάττωμα που δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να το ανεχτείς για πολύ καιρό, τότε είτε θα πρέπει να το συζητήσεις μαζί του για να λυθεί ή πολύ απλά... να μην προχωρήσεις σε κάτι σοβαρό μαζί του.

#4. Έχεις ξεπεράσει εντελώς τον πρώην σου;

Εάν σκέφτεσαι ακόμα τον πρώην σου και δεν μπορείς να τον βγάλεις ούτε από την καρδιά αλλά ούτε και από το μυαλό σου, τότε καλό θα είναι να περιμένεις λίγο πριν προχωρήσεις σε μια σοβαρή σχέση και να μην πιέσεις τον εαυτό σου απλά και μόνο γιατί νομίζεις πως είναι ο μοναδικός τρόπος να τον ξεπεράσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώσεις τόσο τα δικά σου συναισθήματα όσο και τον άλλον άντρα με τον οποίο βγαίνεις.