4 λόγοι που οι έξυπνες γυναίκες επιμένουν να ερωτεύονται ακαταλάλληλους άντρες

Ιωάννα Τζανή
4 λόγοι που οι έξυπνες γυναίκες επιμένουν να ερωτεύονται ακαταλάλληλους άντρες

Οι αιτίες είναι πιο βαθιές απ' όσο νόμιζες.

Το ότι τόσες πολλές γυναίκες τείνουν να ερωτεύονται ακατάλληλους άντρες ή να επιμένουν σε τοξικές σχέσεις, σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό. Εννοώ, είμαστε έξυπνες, είμαστε σοφές, έχουμε αυτοπεποίθηση... Θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Σωστά;

Ωστόσο, για διάφορους λόγους, όλες αυτές οι δυνάμεις συχνά εξαφανίζονται και αφηνόμαστε στο έλεος των σχέσεων που μας ρουφούν όλη την ενέργεια τόσο συναισθηματικά και όσο νοητικά.

Έχεις «bad boy syndrome»; Μπορείς και πάλι να κάνεις σχέση ζωής μαζί του!

Για πολλές από εμάς, οι λόγοι που ανεχόμαστε και επιμένουμε σε τέτοιες καταστάσεις είναι καθαρά ψυχολογικοί, με βαθιές συναισθηματικές ρίζες που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε — ακόμα και όταν γνωρίζουμε καλύτερα και θέλουμε να έχουμε μια υγιή σχέση με ένα υγιές άτομο.

Το να κατανοήσουμε τους λόγους που τείνουμε να ερωτευόμαστε τα «κακά παιδιά» είναι το πρώτο βήμα για να «σπάσουμε» αυτόν τον αυτοκαταστροφικό και φαύλο κύκλο, αν και η βοήθεια από έναν ψυχολόγο είναι συχνά πολύ χρήσιμη εάν η απλή αναγνώριση δεν είναι αρκετή για να ξεφύγεις από αυτές τις σχέσεις.

Παρακάτω θα βρεις τους 4 βασικότερους λόγους που μια γυναίκα ερωτεύεται τοξικούς άντρες.

1. Άλυτα daddy issues

Γνώριζες ότι οι γυναίκες που έχουν μια υγιή σχέση με τους πατεράδες τους τείνουν να εξελίσσονται σε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένες και δυναμικές γυναίκες; Δυστυχώς, για πολλές από εμάς, αυτές οι υγιείς σχέσεις δεν υπάρχουν. Αν είσαι από τις τυχερές, μπράβο σου! Εάν είσαι μια από τις υπόλοιπες, όπως εγώ, τότε καταλαβαίνεις τι εννοώ και αυτό από μόνο του μπορεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ερωτεύεσαι άντρες που ίσως μοιάζουν στον πατέρα σου.

2. Νιώθουμε περίεργα όταν υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια στη ζωή μας

Πόσες φορές έχεις κάνει σχέση με έναν άντρα και είπες ότι ήταν «πολύ καλός» ή «πολύ βαρετός» και δεν σε εξίταρε καθόλου; Και πόσες από αυτές τις σχέσεις κράτησαν; Το θέμα με τα «κακά παιδιά» είναι ότι δημιουργούν μια ένταση και μια αναστάτωση στη ζωή μας, που πολλές από εμάς βρίσκουμε ελκυστική. Θα πρέπει να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους κυνηγάς τοξικούς άντρες. Είναι λόγω του δράματος και της έντασης που νομίζεις ότι κάνουν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα; Είναι λόγω του παραδείγματος που έχεις από τους γονείς σου; Είμαι σίγουρη ότι αυτό που θέλεις είναι να είσαι ευτυχισμένη, και σε κουράζουν τα παιχνίδια. Αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μια υγιής σχέση βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ «κακών» και βαρετών αγοριών. Μια υγιής σχέση είναι μια σχέση όπου αισθάνεσαι πάθος και έλξη αλλά ταυτόχρονα νιώθεις και καλά με τον εαυτό σου.

3. Δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες που έλκονται από τοξικούς άνδρες είναι γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Πιστεύουν ότι τους αξίζουν αυτές οι καταστάσεις και ότι δεν μπορούν να κρατήσουν έναν φυσιολογικό και καλό άντρα δίπλα τους. Ως αποτέλεσμα, οδηγούνται από τη μια τοξική σχέση στην άλλη και υποβιβάζουν τον εαυτό τους προσπαθώντας να κάνουν τον σύντροφό τους να τις αγαπήσει και να τους φερθεί καλά. Η ανασφάλεια σε οδηγεί στο να πιστεύεις ότι δεν αξίζεις τίποτα καλύτερο, επομένως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από όλο αυτό είναι να βάλεις την αυτοεκτίμησή σου πάνω απ' όλα και να συνειδητοποιήσεις ότι σου αξίζει το καλύτερο - όπως σε καθεμία από εμάς!

4. Φοβόμαστε να μείνουμε μόνες

Όλα πηγάζουν από τον φόβο ότι θα μείνεις μόνη, θα είσαι μίζερη και δεν θα κάνεις ποτέ παιδιά... Ως αποτέλεσμα, δεν είσαι επιλεκτική σχετικά με τους άντρες που αγαπάς και ερωτεύεσαι. Δυστυχώς, όμως, τις περισσότερες φορές ανακαλύπτεις ότι θα ήταν χίλιες φορές προτιμότερο να είχες μείνει μόνη παρά να κάνεις σχέσεις με αυτόν το τοξικό τύπο που σε κάνει να αισθάνεσαι συνεχώς απαίσια και να κλαις.

Η κατανόηση του τι πιστεύεις ότι θέλεις έναντι αυτού που πραγματικά θέλεις και αξίζεις είναι ένας καλός τρόπος για να βρεις την υγιή σχέση που αναζητάς και να είσαι ευτυχισμένη, μια για πάντα!