4 σκληρές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις να αναλώνεσαι σε λάθος σχέσεις

Ιωάννα Τζανή
4 σκληρές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις να αναλώνεσαι σε λάθος σχέσεις

4 πράγματα που πολλές φορές αρνείσαι να ακούσεις, αλλά θα έπρεπε!

Το «παιχνίδι» των ραντεβού και των σχέσεων έχει γίνει πολύ δύσκολο στις μέρες μας, αυτό δεν το αμφισβητώ. Όμως μήπως κάνεις εσύ από μόνη σου τη διαδικασία πολύ πιο δύσκολη χωρίς καν να το καταλαβαίνεις;

Κατηγορείς τις εφαρμογές. Την πόλη που ζεις. Την ηλικία σου. Τους άντρες που είναι «όλοι ίδιοι». Τους πρώην σου που σου έχουν αφήσει τόσο τραυματικές εμπειρίες που δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τον οποιοδήποτε.

4 σημάδια που φανερώνουν ότι το αγόρι που βγαίνεις είναι... χάσιμο χρόνου

Δεν μειώνω καμία απογοητευτική εμπειρία που έχει βιώσει η καθεμιά από εσάς. Αλλά εμπιστεύσου με, όσο καιρό λειτουργούσα έτσι το μόνο που κατάφερα ήταν να πληγώνομαι επανειλημμένα και να κλείνομαι στον εαυτό μου.

Λοιπόν, τι άλλαξε στη ζωή μου;

Ξύπνησα μια μέρα και αποφάσισα να αλλάξω στάση ζωής. Δεσμεύτηκα να σταματήσω να συγχωρώ την κακή συμπεριφορά μόνο και μόνο επειδή είχα συναισθήματα για κάποιον και να βάλω τον εαυτό μου και τις αξίες μου πάνω απ' όλους και απ' όλα.

Δεν αρκούν τα συναισθήματα για να είσαι ευτυχισμένη μέσα σε μια σχέση. Χρειάζεσαι σεβασμό, συμβατότητα, πίστη, κοινά θέλω και επιθυμίες, καθώς και ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θέλετε να επιδιώξετε πράγματα όπως γάμος, παιδιά κ.λπ.

Ναι, οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες στις μέρες μας, αλλά πρέπει να γίνεις πιο σκληρή όσον αφορά στο ποιον επιλέγεις να βάλεις στη ζωή σου, σε ποιον επιτρέπεις να «εξερευνήσει» το σώμα σου και στο πώς διαχειρίζεσαι τα πράγματα όταν δεν πηγαίνουν με τον τρόπο που θα ήθελες.

Και επειδή εγώ αγαπώ τις γυναίκες και θέλω να γίνουμε όλες πιο δυνατές και να μην χάνουμε πια τον χρόνο μας σε ανούσιες καταστάσεις, παρακάτω θα βρεις 5 συμβουλές που μπορεί να σου φανούν σκληρές αρχικά (ειδικά σε εσένα που έχεις μάθει να λειτουργείς με την καρδιά και το συναίσθημα), όμως να είσαι σίγουρη πως αν τις ακολουθήσεις θα καταφέρεις να αλλάξεις εντελώς την προσωπική σου ζωή.

#1. Σταμάτα να λες διαρκώς ή να πιστεύεις για τον εαυτό σου ότι προσελκύεις μόνο ακατάλληλους άντρες

Το να προσελκύεις ακατάλληλους άντρες δεν είναι πρόβλημα – το να τους λες ΝΑΙ είναι. Και συνήθως λέμε «ναι» γιατί έχουμε συναισθήματα στα οποία η καρδιά και το σώμα μας θέλουν να ανταποκριθούν, ενώ το μυαλό μας παραμερίζει τα σημάδια που βροντοφωνάζουν ότι ο τύπος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Γι΄αυτό την επόμενη φορά που θα σε πλησιάσει ένας άντρας ο οποίος είτε είναι παντρεμένος, είτε σε σχέση, είτε γενικότερα γνωρίζεις εξαρχής ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον, πες «όχι» για να γλιτώσεις τον εαυτό σου από αυτή την ταλαιπωρία στην οποία σίγουρα θα μπεις μετέπειτα.

#2. Όταν λέει ότι δεν ξέρει τι θέλει ενώ εσύ ξέρεις πολύ καλά, φύγε!

Μην πέσεις στην παγίδα να πιστέψεις ότι αν το παίξεις «cool girl» και κάνεις υπομονή, θα καταλάβει ξαφνικά ότι θέλει να κάνει σχέση μαζί σου. Εάν εσύ είσαι συνειδητοποιημένη και ξέρεις πολύ καλά ότι θέλεις να δημιουργήσεις μια σταθερή και υγιή σχέση, αξίζει να είσαι με κάποιον που επιθυμεί το ίδιο. Μην σπαταλάς τον χρόνο και την ενέργειά σου σε καταστάσεις που ξέρεις εξαρχής ότι δεν θα βγάλουν πουθενά. Οι σχέσεις δεν είναι λαχείο. Όταν ένας άντρας λέει ότι δεν θέλει σχέση ή ότι δεν είναι σίγουρος για αυτήν, βγάλ' τον από τη... δύσκολη θέση με και φύγε με χάρη και το κεφάλι ψηλά!

#3. Αργά και σταθερά χτίζεται η τέλεια σχέση

Εάν έχεις ένα μοτίβο να βιάζεσαι και να πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε σχέση σου, ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην βγεις περισσότερα από δύο ραντεβού την εβδομάδα για τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ανεξάρτητα από το πόσο θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί του ή πόσο πιο συχνά θέλει να σε βλέπει. Να είσαι παρούσα στην υπόλοιπη ζωή σου και μην παραμερίσεις τις παρέες ή τις δραστηριότητές σου για χάρη κάποιου άντρα που μόλις γνώρισες. Χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσεις κάποιον, ακόμα κι αν νιώσεις από την πρώτη στιγμή ότι τον ήξερες μια ζωή. ΔΕΝ τον ήξερες, γι' αυτό επιβράδυνε τους ρυθμούς σου και κράτα τα μάτια (και τις κεραίες σου!) ανοιχτά για να βεβαιωθείς ότι οι πράξεις του ταιριάζουν με τα λόγια του… Να είσαι σίγουρη πως θα εκτιμήσει το γεγονός ότι θέλεις να το πάτε αργά και σταθερά, και αν δεν το κάνει, καλύτερα να ανακαλύψεις την ασέβειά του νωρίτερα παρά αργότερα!

#4. Μην επιτρέπεις σε μερικά αλλεπάλληλα αποτυχημένα ραντεβού να σε ρίχνουν και να σε κάνουν να θέλεις να σταματήσεις την προσπάθεια

Το καταλαβαίνω, όταν έχεις βιώσεις πολλές απογοητεύσεις στη σειρά, το ένστικτό σου σε οδηγεί στο να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να σκεφτείς ότι οι σχέσεις δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Αλλά το να εγκαταλείπεις την προσπάθεια επειδή γνώρισες πέντε ανόητους άντρες που σου φέρθηκαν άσχημα ή που βγήκατε και δεν είχαν καμία σχέση με τις φωτογραφίες στο Instagram (συμβαίνουν και αυτά!), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η λύση! Ψάχνεις για ΕΝΑ άτομο που θα είναι ο άντρας της ζωής σου, και πίστεψέ με, για όλες μας υπάρχει κάποιος εκεί έξω. Γι΄αυτό σου προτείνω να ξεπεράσεις τον πόνο και την απογοήτευση, ακόμα κι αν σου τύχουν άλλες τόσες λάθος περιπτώσεις. Μάθε να χειρίζεσαι σωστά τα αρνητικά συναισθήματα που προκύπτουν και μην σταματάς να ελπίζεις.