Ενυδάτωση κόλπου: Τι λένε οι κλινικές μελέτες και πώς μπορεί να σε βοηθήσει η χρήση υαλουρονικού

Ενυδάτωση κόλπου: Τι λένε οι κλινικές μελέτες και πώς μπορεί να σε βοηθήσει η χρήση υαλουρονικού

Είτε σε απασχολεί η κολπική ξηρότητα, είτε θέλεις απλά να βελτιώσεις τη λειτουργία του κόλπου και τη σεξουαλική σου ζωή, η χρήση υαλουρονικού αποδεδειγμένα μπορεί να σε βοηθήσει.

Πολλές γυναίκες επιθυμούν να προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση στον κόλπο τους, και δεν περιορίζονται σε εκείνες που αντιμετωπίζουν συμπτώματα κολπικής ξηρότητας. Η ενυδάτωση του κόλπου, αφορά και τις γυναίκες που θέλουν απλά να ενισχύσουν τη φυσική λίπανση και να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Ο κόλπος βλέπεις, έχει τις φυσικές του εκκρίσεις, όμως αυτές μειώνονται καθώς η ηλικία αυξάνεται. Παράλληλα, πολλοί παράγοντες της καθημερινότητας, μπορεί να προκαλέσουν ανεπαρκή εφύγρανση του κόλπου ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες. Η μείωση των κολπικών εκκρίσεων δυσχεραίνει τον αυτοκαθαρισμό του κόλπου, προκαλεί ερεθισμούς και αυξάνει την πιθανότητα λοιμώξεων, ενώ κάνει επώδυνη τη σεξουαλική επαφή. Πώς αντιμετωπίζονται λοιπόν αυτά τα θέματα;

Η απάντηση του υαλουρονικού για την ενυδάτωση του κόλπου

Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η ενυδάτωση του κόλπου, είναι η χρήση κολπικών υποθέτων με υαλουρονικό. Το ερώτημα ωστόσο, για κάθε γυναίκα που θέλει να το δοκιμάσει, είναι το πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι. Έγκυρες απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο από κλινικές μελέτες, επομένως το προϊόν που θα επιλέξεις, θα πρέπει να είναι κλινικά ελεγμένο. Όσο περισσότερες κλινικές μελέτες διαθέτει, τόσο πιο ασφαλές και αποτελεσματικό θα είναι.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου, το Memorial Sloan Kettering Cancer Center, αποδείχθηκε πως ένα συγκεκριμένο ενυδατικό κολπικό υπόθετο με υαλουρονικό, το ValiaGyn HYDRO, μπορεί να αποκαταστήσει τη σεξουαλική λειτουργία και την αυτοπεποίθηση των γυναικών, αυξάνοντας σημαντικά τα επίπεδα ενυδάτωσης του κόλπου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr