«Beige flags»: Ένα νέο dating trend στο Tik Tok μπορεί να καταστρέψει την ερωτική σου ζωή

«Beige flags»: Ένα νέο dating trend στο Tik Tok μπορεί να καταστρέψει την ερωτική σου ζωή

Ή να σε αναγκάσει να είσαι πιο ειλικρινής στα social media, εσύ αποφασίζεις.

Το να φλερτάρεις στα social μπορεί να γίνει απρόσωπο και αμήχανο, αλλά μπορεί να φανεί και πολύ διαφωτιστικό και «εύκολο», αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Και όταν λέμε σωστό τρόπο δεν εννοούμε να στείλεις DM σε όποιον έχει χαριτωμένη profile photo, αλλά να βρεις ανάμεσα στο πλήθος εφαρμογών που χρησιμοποιείς, το άτομο με το οποίο μπορείς να «ματσάρεις» ουσιαστικά και να νιώσεις ότι όντως το γνωρίζεις πριν βγεις μαζί του. Όλα τα υπόλοιπα είναι «μπεζ σημαίες» και δεν κάνουν για εσένα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Caitlin MacPhail, εμπνεύστρια του «Beige flag trend» στο Tik Tok. To πρόβλημά της ξεκίνησε από τη μυστικοπάθεια που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες των social όταν θέλουν να βρουν ταίρι. Σχόλια περί ανέμων και υδάτων, φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μόνο το 1/3 της εικόνας τους, «safe» αναφορές σε μουσική, ταινίες και σειρές όπως το Game of Thrones και τα Φιλαράκια, πράγματα δηλαδή που χαίρουν συνολικής αποδοχής και ας είμαστε ειλικρινής… δεν φανερώνουν απολύτως τίποτα για τον χαρακτήρα του ανθρώπου που βρίσκεται στην άλλη άκρη του πληκτρολογίου. Ε όλα αυτά για την Caitlin είναι το αντίθετο του «red flag», δεν είναι σημάδια επικινδυνότητας, αλλά σημάδια αδιαφορίας. Και όσες πιο πολλές «μπεζ σημαίες» συγκεντρώνει κάποιος στο προφίλ του, τόσο πιο αδιάφορος και βαρετός είναι.

Οι άνθρωποι μιλούν πολύ για κόκκινες σημαίες και είναι ασφαλές να πούμε ότι τα προφίλ γνωριμιών δεν λείπουν από αυτά. Από ατελείωτες φωτογραφίες χωρίς πουκάμισο μέχρι περιστασιακά μισογυνιστικά σχόλια στις προτροπές τους και, φυσικά, τη φοβερή φωτογραφία ψαριού, ο καθένας θα έχει τη δική του λίστα με προτροπές και φωτογραφίες που θα σας κάνουν αμέσως να θέλετε να σύρετε προς τα αριστερά. Αλλά το πρόβλημα με τα προφίλ γνωριμιών των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι ακόμα κι όταν πιστεύετε ότι είναι ελκυστικοί και ότι μπορεί να είστε συμβατοί, συχνά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να απορρίψετε όταν πρόκειται να μάθετε ποιοι είναι στην πραγματικότητα και τι μπορείτε να καταφέρετε. να τους μιλήσω για.

couple.jpg

Για πολλά singleton, η κύλιση σε εφαρμογές γνωριμιών δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι ένα μέσο για έναν σκοπό - το τελικό σημείο είναι να βρείτε κάποιον με τον οποίο έχετε σχέση. Στην πραγματικότητα, το να σύρετε προς τα αριστερά και προς τα δεξιά και να κάνετε συζήτηση μπορεί συχνά να μοιάζει με σκληρή δουλειά - μια αγγαρεία που απαιτεί ώρες προσπάθειας που μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί εντελώς άκαρπη. Αλλά γιατί είναι αυτό; Σίγουρα, θα πρέπει να είναι ευχάριστο να μιλάς με άτομα που βρίσκεις ελκυστικά και ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια σχέση. Λοιπόν, μια νέα τάση του TikTok έχει προτείνει έναν λόγο για τον οποίο οι εφαρμογές γνωριμιών μπορεί να είναι τόσο απογοητευτικές και ανεκπλήρωτες. Σύμφωνα με τη δημιουργό Caitlin MacPhail, η οποία επινόησε τον όρο, τα προφίλ γνωριμιών των περισσότερων ανθρώπων είναι γεμάτα με «μπεζ σημαίες».

Το trend δεν ζητάει από κανέναν να αποκαλύψει τα εσώψυχά του μέσα στους 500 χαρακτήρες του caption στο Tinder, αλλά απαιτεί ειλικρίνεια και θέλει να προάγει την ουσία της επικοινωνίας, ακόμα και της διαδικτυακής επικοινωνίας. Για να ξέρεις αν σου αρέσει κάποιος και να βγεις μαζί του πρέπει να γνωρίζεις ένα – δύο πράγματα γι’ αυτόν και το να αγαπάει τις γάτες και να κάνει spinning, δεν είναι μέσα σε αυτά.

Πώς να μην είσαι εσύ αυτή με τις «μπεζ σημαίες» στο προφίλ της

Θυμάσαι αυτά τα weird girls που βλέπαμε κατά κόρον στις school movies των 00s; Μπορείς -και πρέπει- να γίνεις τώρα ένα από αυτά. Αν έτσι νιώθεις φυσικά! Μην κρύβεις στα social τίποτα που να θεωρείς «εκκεντρικό» με βάση τα ενδιαφέροντά σου. Μαζεύεις χόρτα στον ελεύθερο χρόνο σου; Παίζεις άρπα, θεωρείς ταλαντούχα την Kim Kardashian; Kαλό είναι να τα δηλώσεις όλα, γιατί τότε θα είσαι σίγουρη πως οι «αλλόκοτες» προτιμήσεις σου, είναι αυτές που τράβηξαν, γι’ αυτό που είσαι, όσες έκαναν matching στο προφίλ σου. Αφού δεν έχουμε χρόνο για να βγαίνουμε για ποτό και να πιάνουμε κουβέντα στα μπαρ, ας είμαστε ειλικρινείς και ας μιλάμε με όσους μας βρίσκουν πραγματικά μοναδικές στα social. Η σοκολάτα αρέσει σε όλες, η Björk μπορεί «να μας περιγράψει καλύτερα». Μοναδικές είμαστε όλες, ας φαινόμαστε κιόλας.