Πώς να γίνεις καλύτερη ερωτική σύντροφος (εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας)

Ανθή Μιμηγιάννη
Πώς να γίνεις καλύτερη ερωτική σύντροφος (εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας)
Unsplash

Όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το αντίθετο, στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος «κακός» στο κρεβάτι.

Όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το αντίθετο, στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος «κακός» στο κρεβάτι. Είναι βέβαια πιθανό οι επικοινωνιακές του δεξιότητες ή η σεξουαλική του ζωή να χρειάζεται μια μικρή βελτίωση. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, οι ακόλουθες συμβουλές μπορεί να σε βοηθήσουν.

Άκου τις λεκτικές και μη λεκτικές ενδείξεις του συντρόφου σου

Μην αγνοείς τις προσπάθειες του συντρόφου σου να επικοινωνήσει μαζί σου και οπωσδήποτε, μην τον πιέζεις να κάνει ό,τι θέλεις εσύ. Βρες τον τρόπο να συντονιστείτε, με τα λόγια, το στόμα, τα χέρια και το σώμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μοιράζεσαι μαζί του και τι αρέσει σε εσένα, καθώς δεν μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις σου. Ακόμη κι όταν κάνει κάτι που απολαμβάνεις, μπορείς να τον επιβεβαιώνεις ώστε να συνεχίζει.

Κάνε πέρα τον εγωισμό

Αν ο εγωισμός σου σού λέει: «Αν χρειάζεται λιπαντικό, είναι επειδή δεν του αρέσεις» ή «Αν θέλει δονητή, είναι επειδή είσαι ανεπαρκής», δεν ισχύει. Τα σεξουαλικά παιχνίδια και τα βοηθήματα σεξουαλικής ευεξίας είναι απλά άψυχα αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την ευχαρίστηση που αντλείται από τη σεξουαλική επαφή.

Οπότε, αν ο σύντροφός σου εκφράσει ενδιαφέρον να τα φέρει στην κρεβατοκάμαρα, η πρώτη σου σκέψη δεν πρέπει να είναι «δεν είμαι αρκετά καλή». Αντίθετα, θα πρέπει να σκεφτείς «Ουάου! Ο σύντροφός μου θέλει να βιώσει την απόλυτη ευχαρίστηση μαζί μου».

Να έχεις αυτοπεποίθηση

Όλοι χρειάζεται να δουλεύουμε συνεχώς με την αυτοπεποίθησή μας, αλλά είναι δουλειά που αξίζει να κάνεις ιδιαίτερα αν θέλεις να γίνεις καλύτερος εραστής. Η αυτοπεποίθηση είναι το «κλειδί» για να ζητάς αυτό που θέλεις στο κρεβάτι, να δέχεσαι ευγενικά τα σχόλια του συντρόφου σου και πολλά άλλα.

Για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση μπορείς:

  • Να επαναλαμβάνεις κάθε πρωί ένα μάντρα αυτο-αγάπης
  • Να μην ακολουθείς ανθρώπους που σε κάνουν να αμφισβητείς την αξία σου στα social media
  • Να γράφεις μια λίστα με τα πράγματα που σου αρέσουν στον εαυτό σου κάθε εβδομάδα
  • Να εγκαταλείψεις έναν σύντροφο που σε υποτιμά
  • Να δοκιμάσεις την ψυχοθεραπεία

Να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου

Η επικοινωνία με τον ερωτικό σου σύντροφο πρέπει να γίνεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ. Πριν από το σεξ, μιλήστε για θέματα όπως: Τι θεωρείται ωραίο σεξ για εσένα, την κατάσταση της σεξουαλικής σας υγείας, ποιες μεθόδους προστασίας ή πρόληψης της εγκυμοσύνης θέλετε να χρησιμοποιήσετε (αν χρησιμοποιήσετε).

Κατά τη διάρκεια του σεξ, μιλήστε για τα εξής: Πώς αισθάνεστε σωματικά, τι αισθάνεστε συναισθηματικά ή πνευματικά, τι χρειάζεστε για να αισθάνεστε ασφαλείς, αν ή πότε θέλετε να τελειώσετε.

Μετά το σεξ, μιλήστε για τα εξής: Πώς αισθανθήκατε συναισθηματικά και σωματικά, αν είναι κάτι που θέλετε να ξανακάνετε, τι χρειάζεστε αυτή ακριβώς τη στιγμή (νερό, φαγητό κ.λπ.).

Βάλε ενθουσιασμό

Ο ενθουσιασμός είναι το αντίθετο της απάθειας. Και ποιος θέλει έναν απαθή ερωτικό σύντροφο;

Μερικοί τρόποι για να εκφράσεις τον ενθουσιασμό σου κατά τη διάρκεια του σεξ:

  • Πες του ότι σου αρέσει η εμφάνιση, η μυρωδιά, η γεύση ή η αίσθησή του
  • Κάνε του κομπλιμέντα
  • Επιβεβαίωσε λεκτικά και μη λεκτικά αυτό που αισθάνεσαι

Μην προσποιείσαι οργασμό

Το να προσποιείσαι τον οργασμό σου είναι το αντίθετο από το να επικοινωνείς αυτό που θέλεις στο κρεβάτι. Αν μέχρι τώρα προσποιείσαι, μπορείς να κάνεις μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση. Θα μπορούσες, για παράδειγμα, να πεις «Μου άρεσε πραγματικά να σε γνωρίσω συναισθηματικά και σωματικά. Αλλά, πριν συνεχίσουμε να κάνουμε σεξ, θέλω να είμαι ειλικρινής για το γεγονός ότι προσποιούμαι τους οργασμούς μου. Δεν είναι ότι το σεξ δεν ήταν ωραίο - ήταν! - αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή για να ζητήσω αυτό που χρειάζομαι για να έρθω σε οργασμό».

Αυνανίσου

Τώρα που κάνεις κανονικά σεξ, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να αφήσεις τη σόλο σεξουαλική σου ζωή στο περιθώριο. Μην το κάνεις! Η αυτό-ικανοποίηση σε διευκολύνει να ξέρεις τι σου αρέσει σεξουαλικά και να το επικοινωνήσεις ευκολότερα στον σύντροφό σου. Με άλλα λόγια, το σόλο σεξ μπορεί να προσφέρεται για καλύτερο σεξ με σύντροφο.

Άρχισε να του μιλάς περισσότερο για το σεξ και εκτός σπιτιού:

  • Προσκαλώντας τον σύντροφό σου να σε βοηθήσει να διαλέξεις εσώρουχα
  • Παρακολουθώντας μια ερωτική ταινία μαζί του
  • Λέγοντας στον σύντροφό σου πότε αισθάνεσαι τυχαία ερεθισμένη

Να μοιράζεσαι τα σεξουαλικά σου όνειρα με τον σύντροφό σου

Είτε εσύ και ο σύντροφός σου θεωρείτε τους εαυτούς σας σεξουαλικά περιπετειώδεις, είτε όχι, πρέπει να μιλάτε ανοιχτά για τις επιθυμίες σας και να αφήνετε χώρο στο σύντροφό σας να τις πραγματοποιήσει.

Παρακολουθήστε μαζί ένα διαδικτυακό σεμινάριο σεξ

Δοκίμασε να παρακολουθήσεις μαζί με τον σύντροφό σου κάποιο διαδικτυακό σεμινάριο για το σεξ. Υπάρχουν πλέον πολλά διαθέσιμα, αξιόλογα προγράμματα. Ακόμη και η ανάγνωση ενός βιβλίου για το σεξ με τον σύντροφό σου μπορεί να σας βοηθήσει να μιλήσετε για πράγματα που αφορούν στη σεξουαλική σας ζωή και να σας τροφοδοτήσει και με μερικές νέες ιδέες.