«Με μπλόκαρε επειδή είναι τρελός για μένα»; 15 πιθανά σενάρια που έγινε το block

«Με μπλόκαρε επειδή είναι τρελός για μένα»; 15 πιθανά σενάρια που έγινε το block
Pexels

Είναι τρελός για σένα ή μήπως δεν σε θέλει καθόλου; 

Τι σημαίνει όταν κάποιος σε μπλοκάρει; Πώς θα ξέρεις αν και πότε θα σε ξεμπλοκάρει; Ποιοι είναι όλοι οι πιθανοί λόγοι που σε μπλόκαρε;

#1 Είναι τρελός μαζί σου

Αυτός είναι ίσως ο κύριος λόγος που οδηγεί σε οποιαδήποτε συμπεριφορά αποκλεισμού. Έρευνες δείχνουν ότι πολλοί από εμάς ενεργούμε παρορμητικά όταν είμαστε αναστατωμένοι. Έτσι, δεν παίρνουμε πάντα τις πιο ορθολογικές αποφάσεις επειδή αισθανόμαστε θυμωμένοι.

Μήπως τσακωθήκατε; Ένιωσε προσβεβλημένος για κάτι ή έκανες και πλήγωσες τα συναισθήματά του; Αν ναι, μπορεί να χρησιμοποιήσει το μπλοκάρισμα ως τακτική εκδίκησης.

Αυτός είναι ένας τρόπος για να αποκαταστήσει την αίσθηση δύναμης και ελέγχου στη ζωή του. Του επιτρέπει επίσης να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αισθάνεται επηρεασμένος από τη συμπεριφορά σου. Μπορεί επίσης να είναι θυμωμένος επειδή περιμένει κάτι από εσένα, όπως για παράδειγμα μια συγγνώμη.

#2 Έχει μια φίλη ζηλιάρα (ή νιώθει άγχος στη σχέση του)

Εάν είστε απλώς φίλοι και τώρα βγαίνει με κάποια, η κοπέλα μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο σας μπλόκαρε.

Μερικές γυναίκες ζηλεύουν εξαιρετικά που οι σύντροφοί τους έχουν φιλίες με γυναίκες, ακόμη και όταν αυτές οι φιλίες είναι ετών ή περιορίζονται μόνο σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Μπορεί να αισθάνεται ότι απειλείται όταν σου πατάει like ή όταν σχολιάζει τα status σoy. Εάν εσείς οι δύο είχατε παρελθόν μαζί, μπορεί να μην ήθελε να δώσει κανένα δικαίωμα στη νέα του σχέση.

#3 Είσαι too much γι΄αυτόν και δεν ξέρει πώς να σου το πει

Αν και αυτό μπορεί να είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη. Πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να σε μπλόκαρε είναι διότι αισθάνεται κουρασμένος ή ενοχλημένος από την υπερβολή.

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να αξιολογήσεις τη συμπεριφορά σου. Σου αρέσει συνεχώς, να μοιράζεσαι ή να τσεκάρεις συνεχώς τα προφίλ του και να κάνεις like και σχόλια στα πάντα;

Μήπως του στέλνεις ακατάπαυστα μηνύματα ή του τηλεφωνείς πολλές φορές την ημέρα την ώρα που οι απαντήσεις του είναι ανύπαρκτες ή ελάχιστες; Ο καθένας έχει ένα ταβάνι για το τι μπορεί να ανεχθεί. Αλλά αντί να σου πει απευθείας πώς νιώθει, μπορεί απλώς να σε μπλοκάρει για να αποφύγει την αμήχανη αντιπαράθεση.

#4 Του αρέσεις πάρα πολύ

Ας πούμε ότι εσείς και αυτός ο τύπος είστε απλώς φίλοι. Ή ίσως είστε πρώην, και έχετε και οι δύο κάποια συναισθήματα για τη σχέση που έληξε άδοξα.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί να σε μπλόκαρε επειδή αισθάνεται άγχος κοιτάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα προφίλ σου. Δεν του αρέσει να του θυμίζουν ότι ζεις τη ζωή σου χωρίς αυτόν. Νιώθει ενοχλημένος που σε βλέπει χαρούμενη με τους φίλους σου ή άλλους τύπους.

Μπορεί να σε έχει μπλοκάρει επειδή θέλει να προσπαθήσει να αλλάξει το πώς νιώθει. Ή, θέλει να περιορίσει τον πειρασμό να ελέγχει το προφίλ σου ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

#5 Ξενέρωσε

Ακόμα κι αν του άρεσες στο παρελθόν, το να σε μπλοκάρει μπορεί να σημαίνει ότι δεν νιώθει πια έτσι. Μερικές φορές, μπορεί να είσαι σε θέση να εντοπίσεις ακριβώς τι έκανες λάθος. Άλλες φορές, δεν θα είναι τόσο προφανές.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αν δεν έχεις ιδέα τι πήγε λάθος και ξενέρωσε, το μπλοκάρισμα μπορεί να σημαίνει ότι θέλει απλώς να αποχωρήσει από τη σχέση εντελώς. Είναι ο τρόπος του να επικοινωνεί παθητικά το γεγονός ότι δεν νοιάζεται πλέον για εσένα.

#6 Έχει προσβληθεί

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι στρέφονται στο διαδίκτυο για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο. Δυστυχώς, αυτές οι συζητήσεις δεν είναι πάντα φιλικές. Οι άνθρωποι μπορούν και χάνουν την ψυχραιμία τους όταν αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτά που λέει κάποιος άλλος.

Έχεις μοιραστεί πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη άποψη; Δεν έχεις κανέναν ενδοιασμό να πεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, ακόμα κι όταν οι άλλοι διαφωνούν; Μπορεί να σε μπλόκαρε επειδή είδε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί μαζί σου. Μπορεί να είναι μια ανώριμη αντίδραση, αλλά μερικές φορές κάποιος μπορεί να το κάνει διότι γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί μια διαφορετική γνώμη από τη δική του.

#7 Προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο

Το μπλοκάρισμα μπορεί σίγουρα να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγική κίνηση ισχύος. Για παράδειγμα, ένας on - off αποκλεισμός μπορεί να γίνεται μόνο και μόνο για να σε ξεσηκώσει.

Ένας νάρκισσος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την τακτική για να τραβήξει την προσοχή σου και να σου «δείξει» ποιος είναι το αφεντικό στη σχέση. Αν σε μπλοκάρει όποτε θέλει, αυτό θα μπορούσε σίγουρα να αποτελεί red flag.

Οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν αρκετή συναισθηματική ωριμότητα για να συζητήσουν πώς αισθάνονται. Αν αντιδρά σε λογομαχίες με μπλοκ και με σιωπηλή χειραγώγηση τότε αυτή η συνθήκη μπορεί να είναι πιο τοξική από όσο φαντάζεσαι.

#8 Νιώθει μπερδεμένος

Ένας άντρας μπορεί να σε μπλοκάρει επειδή νιώθει μπερδεμένος από τα συναισθήματά του ή μπορεί να νιώθει πληγωμένος. Μπορεί να μην είναι σίγουρος για τις προθέσεις σου, ειδικά αν δεν είστε ακόμα μαζί και βρίσκεστε σε μια πιο απελευθερωμένη σχέση.

Μπορεί να κατέφυγε στο μπλοκάρισμα προκειμένου να ανασυντάξει τα συναισθήματά του. Η διακοπή της πρόσβασής του σε εσάς μπορεί να του επιτρέψει να επικεντρωθεί στις προτεραιότητες και τις σκέψεις του. Μόνο τότε μπορεί να καταλάβει πόσο του λείπεις ή θέλει να είναι μαζί σου!

#9 Δεν σε βλέπει ρομαντικά

Εάν έχεις πει σε έναν άντρα ότι τους αρέσεις και βλέπεις ότι τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία, μπορεί να σε μπλόκαρε για να αποφύγει την επαναλαμβανόμενη αμηχανία. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να θεωρήσει ότι με αυτή την ενέργεια σε βοηθάει κιόλας. Παράλληλα, θα σε μπλοκάρει για να σε εμποδίσει να ελέγχεις τη ζωή του.

#10 Θέλει να ζητήσεις συγγνώμη

Τσακωθήκατε; Αν ναι, μπορεί να σε μπλόκαρε ως μια μορφή εκδίκησης ή αντεκδίκησης για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα

Μπορεί να είναι ανώριμο αλλά αυτή είναι μία ενέργεια στην οποία προβαίνουν άτομα κάθε ηλικίας. Αντί να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου, επέλεξε να αποφύγει τη συζήτηση επιλέγοντας το μπλοκ. Θέλει να είσαι εσύ αυτή που θα τον ψάξει και θα ζητήσει συγνώμη.

#11 Θέλει να συνεχίσει μετά το χωρισμό

Ακόμα κι αν ελπίζατε να παραμείνετε φίλοι (ή τουλάχιστον να παραμείνετε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον), ο πρώην σου μπορεί να μην θέλει κανένα κατάλοιπο της προηγούμενης σχέσης.

Εάν συμβαίνει αυτό, σε μπλοκάρει - ως υπενθύμιση ότι ουσιαστικά δεν υπάρχεις. Είναι πιο δύσκολο από ποτέ να αποφύγουμε την επαφή με τους πρώην μας στην εποχή των social media. Έτσι, το μπλοκάρισμα είναι ένας προληπτικός τρόπος για τους ανθρώπους να επουλωθούν από παλιές πληγές.

#12 Επηρεάζεται από κάποιον άλλο

Για παράδειγμα, μπορεί να ένιωσε πίεση από κάποιον άλλο φίλο, μέλος της οικογένειας ή ακόμα και εργοδότη να αλλάξει τις συνήθειές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως αξίζει να αναρωτηθείς πόσο καλά τα πήγαινες με τα άτομα από το περιβάλλον του. Μήπως τσακώθηκες με κάποιον που τον ενδιαφέρει πολύ; Αν ναι, τότε αυτό μπορεί να έπαιξε ανασταλτικό παράγοντα.

#13 Χρειάζεται περισσότερο χώρο

Ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο μακριά από εσένα από όσο του επιτρέπουν τα social media. Δεν θέλει τις συνεχείς υπενθυμίσεις για το τι είσαι (ή δεν κάνεις). Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναλογιστείς τη δική σου συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχεις μία φυσιολογική συμπεριφορά στα social media; Μήπως προσπαθείς επίτηδες να τον κάνεις να ζηλέψει ή να δοκιμάσεις τις αντιδράσεις του; Αν ναι, μπορεί να αισθάνεται πιεσμένος και να θέλει χρόνο να σκεφτεί. Μπορεί να σε έχει αποκλείσει προσωρινά και στη συνέχεια να σε ξεμπλοκάρει εάν δεν νιώθει πλέον ότι επηρεάζεται.

#14 Αντέδρασε παρορμητικά

Όλοι κάνουμε λάθη με τους αγαπημένους μας. Επομένως, εάν πρόκειται για το πρώτο block, ο αποκλεισμός σου μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρός όσο υποθέτεις. Μπορεί απλώς να αντιδρά έτσι διότι νιώθει θυμό, ζήλια ή απειλή. Προσπάθησε να μιλήσεις μαζί του και να δεις πώς θα αντιδράσει. Είναι ανοιχτός στο διάλογο ή συνεχίζει να είναι απόλυτος και να στηρίζει την απόφασή του; Αναγνωρίζει πώς σε πληγώνουν οι πράξεις του ή σε επικρίνει και σε κατηγορεί για τη δική σου συμπεριφορά και τις αντιδράσεις σου;

#15 Έκανε λάθος

Αν και κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα απίθανο σενάριο, είναι πιθανό να σε μπλόκαρε κατά λάθος. Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι αυτό μάλλον δεν ισχύει και ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία όταν θα έρθει η στιγμή να του ζητήσετε τον λόγο. Να θυμάσαι ότι οι περισσότερες μορφές αποκλεισμού απαιτούν πολλές χειροκίνητες κινήσεις στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο. Δεν είναι τόσο εύκολο και απλό, λοιπόν, να πατήσει κάποιος το λάθος πλήκτρο καθώς αποτελεί ολόκληρη διαδικασία.