Μήνυμα πρώην μετά από χρόνια; Αυτοί είναι οι λόγοι που πιθανότατα σε προσεγγίζει

Μήνυμα πρώην μετά από χρόνια; Αυτοί είναι οι λόγοι που πιθανότατα σε προσεγγίζει

(+τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις το επίπεδο). 

Εκείνος, ο άλλος, ex, πρώην, ακατανόμαστος. Όπως και να τον πεις ξέρουμε σε ποιον αναφέρεσαι και πως πάντα σκέφτεσαι ένα πρόσωπο δίπλα σε αυτές τις λέξεις. Κάπου, κάπως, κάποτε, οι δρόμοι σας χώρισαν ή απλώς καταλάβατε πως αυτά που σας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που σας ενώνουν. Και οι δύο προχωρήσατε, ανοίξατε τα φτερά σας και κάνατε νέες σχέσεις, οπότε τι θέλει τώρα και στέλνει μήνυμα;

Η αλήθεια είναι πως όταν χτύπησε η ειδοποίηση στο τηλέφωνό σου, αναστατώθηκες και έχεις βάλει διάφορα σενάρια με το μυαλό σου για το τι μπορεί να συμβαίνει. Πριν βιαστείς να απαντήσεις, ή να μην απαντήσεις, ακολουθούν δέκα πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί ένας πρώην να σε προσεγγίζει χρόνια αργότερα.

#1 Απλώς σε σκέφτηκε και θέλει να δει αν είσαι καλά

Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν επικοινωνεί μαζί τους ένας πρώην είναι ότι θέλουν κάτι. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι, αλλά αυτό το τηλεφώνημα, το μήνυμα ή το email αντιμετωπίζεται με καχυποψία, και δικαίως. Δεν έχεις μάθει νέα από τον πρώην σου εδώ και χρόνια και επικοινωνεί μαζί σου ξαφνικά από το πουθενά. Τι συμβαίνει;

Μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα. Ναι καλά διάβασες. Ο πρώην σου μπορεί να μην έχει απώτερο σκοπό. Μπορεί απλώς να σε σκέφτηκε λόγω κάποιου ερεθίσματος και να θέλει να δει αν είσαι καλά.

#2 Θέλει να σου πει μια ειλικρινή συγγνώμη

Ο πρώην σου δεν σου φέρθηκε πολύ καλά όταν ήσασταν μαζί, και για να το πούμε πιο σωστά, ράγισε την καρδιά σου και δεν γύρισε ποτέ πίσω να δει τα κομμάτια σου. Για να είμαστε δίκαιοι, ήσασταν πολύ νέοι όταν συνέβη αυτό και δεν είχε κανείς από τους δυο σας ιδέα από σχέσεις.

Έτσι, μετά από χρόνια και ώριμη σκέψη, αυτό που θέλει να σου πει, είναι μια ειλικρινή συγγνώμη. Έχοντας πλέον ωριμάσει και αφού το σκέφτηκε καλά αποφάσισε να αποκαταστήσει τις σχέσεις σας και να εξιλεωθεί. Δεν προσπαθεί να αναθερμάνει τη μεταξύ σας φλόγα ή να γίνετε φίλοι. Θέλει απλώς να ξέρεις πως λυπάται.

#3 Ζηλεύει την ευτυχία σου

Μπορεί εσύ και ο πρώην σου να μην είστε φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το προφίλ σου είναι δημόσιο κι έτσι έχει καταφέρει να έχει πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που συνθέτουν το παζλ της νέας ζωής σου. Έτσι, κοιτώντας τις ευτυχισμένες φωτογραφίες σου, μπορεί να έχει ζηλέψει.

Κανονικά, οποιοσδήποτε άλλος πρώην θα σεβόταν τη ζωή που έχεις φτιάξει και δεν θα σε ενοχλούσε. Αλλά εν προκειμένω μιλάμε για εκείνον τον πρώην που ήταν πάντα μπελάς και που δεν θέλει να είσαι ευτυχισμένη μακριά του και προσπαθεί να σε παρασύρει στο αξιολύπητο επίπεδό του.

Μέσα του, ξέρουν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να σου προσφέρει τη ζωή που έχεις τώρα και αυτό τον κάνει να νιώθει τόσο ανεπαρκή που θέλει να διαταράξει τη δική σου ζωή μπας και νιώσει λίγο καλύτερα.

#4 Θέλει απλώς: σεξ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνατε καλό σεξ με τον πρώην σου, αλλά δυστυχώς δεν τα βρήκατε σε άλλα πράγματα. Έξω από την κρεβατοκάμαρα, εκείνος δεν ήταν καθόλου συμβατός, μπορεί κι εσύ για εκείνον, οπότε θέλει απλώς άλλη μία νύχτα πάθους μαζί σου διότι του έλειψε η εν λόγω επαφή σας. Έτσι, λέει να τα παίξει όλα για όλα με την ελπίδα να καταλήξετε μαζί στο κρεβάτι.

#5 Θέλει να είστε και πάλι μαζί

Μετά από αρκετές αποτυχημένες σχέσεις, ο πρώην σου έχει συνειδητοποιήσει ότι σε θέλει πίσω. Αν και είχατε προβλήματα όταν ήσασταν μαζί, πάντα τα καταφέρνατε και ήσασταν χαρούμενοι. Χωρίσατε επειδή μια διαφωνία πήγε πολύ μακριά, και θέλει να δει αν μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε.

#6 Θέλει την πολύτιμη συμβουλή σου

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μόνο εσύ γνωρίζεις για εκείνον. Μπορεί να μην θέλει να τα μοιραστεί με κανέναν άλλον παρά μόνο μαζί σου. Έτσι, ο μόνος λόγος που ο πρώην σου προσπαθεί να έρθει σε επαφή είναι ότι χρειάζεται κάποιες συμβουλές για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

#7 Θέλει να σου μεταφέρει κάποια άσχημα νέα

Ίσως να ήσουν πολύ κοντά με κάποιον από τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς του και είτε κάποιος να είναι σοβαρά άρρωστος είτε να πέθανε ξαφνικά. Όποια κι αν είναι τα άσχημα νέα, ο πρώην σου σκέφτηκε ότι θα ήθελες να σε ενημερώσει.

#8 Θέλει να δει αν τον σκέφτεσαι κι εσύ το ίδιο

Είναι περίεργο να τηλεφωνήσεις στον πρώην σου για να μάθεις αν σκέφτεται το ίδιο, αλλά συμβαίνει επειδή εξακολουθείς μέσα σου να νιώθεις συνδεδεμένος. Πάντα έρχονται εκείνες οι "τι θα γινόταν αν" στιγμές.

#9 Θέλει να γίνετε φίλοι

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που χωρίσατε με τον πρώην σου και υπέθεσε ότι έχεις ξεπεράσει αυτό που συνέβη. Ήσασταν φίλοι πριν κάνετε σχέση και καταστρέψετε τη φιλία σας οπότε ίσως σκέφτηκε πως εκείνη η φιλία ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί.

#10 Είναι μόνος

Κακά τα ψέματα, μεταξύ μας μιλάμε. Πολλές φορές, η μοναξιά μάς κάνει να περιηγηθούμε στα τηλέφωνά μας και να επικοινωνήσουμε με άτομα που κανονικά δεν θα επικοινωνούσαμε ποτέ. Εάν ο πρώην σου είναι ελεύθερος και όλοι οι φίλοι του είναι σε σχέση, μπορεί να θέλει απεγνωσμένα να μιλήσει σε κάποιον. Το ίδιο συμβαίνει κι αν έχει διάθεση για σεξ και έχει μόλις χωρίσει. Ρίχνει μια ματιά στον κατάλογο των πρώην και στέλνει σε όλες με τη σειρά.

Τι να κάνεις όταν ένας πρώην επικοινωνήσει μετά από χρόνια

Μπορεί να σου προκαλεί σύγχυση αν ο πρώην σου επικοινωνεί μετά από χρόνια επειδή δεν ξέρεις ποια είναι τα κίνητρά του. Ωστόσο, πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, σκέψου αυτά τα πέντε πράγματα.

#1 Άκουσε τι έχει να σου πει

Αν ο πρώην σύντροφός σου δεν ήταν κακοποιός και δεν έχεις λόγο να μην απαντήσεις, άκουσε τι έχει να σου πει προτού αποφασίσεις πώς να χειριστείς την κατάσταση. Όπως προαναφέραμε, μπορεί απλώς να επικοινώνησε μαζί σου για να δει αν είσαι καλά. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν είναι κακό να έχεις μια ουσιαστική συζήτηση. Από την άλλη, αν σου τηλεφωνεί επειδή θέλουν να είστε ξανά μαζί, τότε θα πρέπει να το σκεφτείς προσεκτικά.

#2 Ρώτα τους φίλους σου

Εάν αισθάνεσαι λίγο μπερδεμένη από τον πρώην που επικοινωνεί μαζί σου, ζήτα συμβουλή από έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου. Πιθανότατα θα βίωσες μια πλημμύρα συναισθημάτων όταν έλαβες το μήνυμα, οπότε η λήψη μιας αντικειμενικής γνώμης θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία και να πάρεις τη σωστή απόφαση.

#3 Μην απαντήσεις

Αν ήσουν σε μια κακοποιητική σχέση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν ο πρώην σου σε προσεγγίσει είναι να μην απαντήσεις. Για έναν περίεργο λόγο, οι πρώην φαίνεται να μας πλησιάζουν όταν είμαστε καλά, καθιστώντας έτσι εύκολο το να ξεχάσουμε πόσο χάλια ήταν η σχέση με αποτέλεσμα να ενδώσουμε στη γοητεία τους. Όταν δεις την κλήση, το email ή το μήνυμα, αγνόησέ το. Απλά.

#4 Μην σαμποτάρεις την τρέχουσα σχέση σου

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις δίωρες συζητήσεις με τον πρώην σου μετά τα μεσάνυχτα, σκέψου πώς θα ένιωθε ο τωρινός σύντροφός σου. Μην σαμποτάρεις το δεσμό σου λοιπόν με κάτι που δεν θα ήθελες να σου κάνουν και φρόντισε να του πεις την αλήθεια αναφορικά με την προσέγγιση του Ex.

#5 Σκέψου τη ζωή σου και δείξε τον απαιτούμενο σεβασμό

Η ζωή σoυ πιθανότατα είναι πολύ διαφορετική τώρα από όταν ήσουν με τον πρώην σας. Η νοοτροπία σου έχει αλλάξει και τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Έχεις αλλάξει και είσαι πιο καλά από ποτέ; Γιατί να θυσιάσεις λοιπόν την ηρεμία σου για κάτι που αν άξιζε θα ήταν ήδη στο παρόν σου;

Είναι σύνηθες για τους πρώην να ξαναβρίσκονται μαζί μετά από χρόνια;

Ναι, είναι πολύ συνηθισμένο για τους πρώην να ξαναβρίσκονται μαζί μετά από χρόνια. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι το 40-50% των ανθρώπων αποκαθιστούν την επαφή με τους πρώην είτε σε φιλικό είτε σε πιο προσωπικό επίπεδο. Μερικοί πιθανοί λόγοι για την αναζωπύρωση της σχέσης περιλαμβάνουν τη λύπη για τον χωρισμό, ο πρώην ήταν καλύτερος σύντροφος ή απλώς #soulmates.