10 σημάδια ότι ο σύντροφός σου έχει παρελθόν με τοξικές σχέσεις στη ζωή του

10 σημάδια ότι ο σύντροφός σου έχει παρελθόν με τοξικές σχέσεις στη ζωή του

Μην παρεξηγείς αμέσως κάθε αντίδραση και συμπεριφορά του συντρόφου σου, γιατί δεν γνωρίζεις καλά το παρελθόν του.

Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις εξ αρχής όλα τα βιώματά του. Αν έχει περάσει δύσκολες στιγμές στην οικογένειά του, αλλά και αν έχει βιώσει τοξικές σχέσεις με πρώην συντρόφους του. Αν αυτό το τελευταίο έχει συμβεί ξανά και ξανά στη ζωή του, είναι απόλυτα λογικό κάποιες φορές η συμπεριφορά του να σου φαίνεται αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη.

Γιατί όταν ένας άνθρωπος έχει πληγωθεί κι έχει ζήσει πολλές φορές την τοξικότητα «κουβαλάει» ανασφάλειες, φόβους, αγωνίες και δυσκολεύεται να ανοιχτεί. Κρατάει μια πισινή- που λέμε- για να νιώσει ότι δεν θα πέσει ξανά θύμα μιας τοξικής συνθήκης. Τώρα θα πεις… Μα πώς να το καταλάβω αυτό; Παρακάτω θα δεις τα 10 σημάδια που θα σου μαρτυρήσουν το overdose τοξικότητας που έχει βιώσει το νέο αμόρε σου. Έτσι κι εσύ θα μπορέσεις να τον καταλάβεις και να τον βοηθήσεις πιο γρήγορα να σε εμπιστευτεί.

4 σημάδια τοξικότητας που μπορείς να εντοπίσεις όταν βρίσκεσαι σε μια συνέντευξη

Είναι πάντα απόμακρος

Όταν ο άλλος έχει καεί από τον χυλό… φυσάει και το γιαούρτι. Μην τον παρεξηγείς αν είναι απόμακρος, λοιπόν. Είναι κι αυτός ένας μηχανισμός που έχει αναπτύξει, επειδή στο παρελθόν έχει πληγωθεί. Εσύ προσπάθησε να είσαι υποστηρικτική και με κατανόηση και σιγά-σιγά θα λυθεί κι εκείνος.

toksiko_zeygari.jpg

Δεν μιλά για τον εαυτό του

Αν τον βλέπεις να ζορίζεται να μιλήσει για εκείνον, προφανώς και πρόκειται για μία άμυνά του. Δυσκολεύεται να εμπιστευτεί και το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις μέχρι να νιώσει πιο άνετα.

Έχει συχνές εκρήξεις θυμού

Ένα άτομο που έχει βιώσει τοξικές σχέσεις είναι απόλυτα φυσικό να ξεσπά και εύκολα. Μην παραξενεύεσαι, λοιπόν, αν ο σύντροφός σου θυμώνει εύκολα. Ακόμα και το μικρότερο άγχος μπορεί να τον φέρει στα όριά του, αν στο παρελθόν έχει ζήσει πολλές τοξικές σχέσεις.

Θέλει να είναι συνεχώς κοντά σου

Είναι ωραίο ο καθένας να έχει τον χώρο και τον χρόνο μέσα στη σχέση του. Να κάνει πράγματα και για τον εαυτό του μόνο. Αν, όμως, ο σύντροφός σου έχει ζήσει πολλές τοξικές στιγμές, ίσως να νιώθει παραμελημένος όταν τον αφήνεις μόνο του. Συζήτησε μαζί του, κάνε τον να νιώσει ασφάλεια και εξήγησέ του πόσο σημαντικό είναι και ο ίδιος να προσπαθεί να περνά χρόνο με τους φίλους του και με τον εαυτό του.

Σε κατηγορεί για απιστία

Αν καθυστερείς στη δουλειά ή δεν επιστρέφεις στην ώρα σου στο σπίτι τα απογεύματα γιατί μπορεί να έπρεπε να διευθετήσεις μια υποχρέωση κι ο αγαπημένος σου αμέσως σκέφτεται το χειρότερο για εσένα, τότε σίγουρα έχει υπάρξει σε τοξικές σχέσεις.

Συνέχισε στην gallery και δες ακόμα 5 σημάδια ότι ο σύντροφός του έχει βιώσει τοξικές σχέσεις και τώρα… εσύ κατά κάποιον τρόπο «πληρώνεις» τα σπασμένα.