Αποτοξίνωση της σεξουαλικής σου ζωής: Τρόποι να κάνεις detox και στο σεξ με τον σύντροφό σου

Ανθή Μιμηγιάννη
Αποτοξίνωση της σεξουαλικής σου ζωής: Τρόποι να κάνεις detox και στο σεξ με τον σύντροφό σου

Τρόποι να «αποτοξινωθείς» στη σεξουαλική σου ζωή και να κάνεις ποιοτικότερο σεξ. 

Το detox είναι μια λέξη που οι περισσότεροι έχουμε άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατροφή ή ίσως και τις τοξικές σκέψεις και συναισθήματα. Αποτοξίνωση όμως χρειάζεται πολλές φορές και σε άλλους τομείς της ζωής μας, όχι απαραίτητα επειδή είναι «κακοί», αλλά επειδή απλά έχουν «βαλτώσει» και δεν μας προσφέρουν τη χαρά και ικανοποίηση που συνήθιζαν να μας δίνουν.

Το καταλαβαίνουμε: Οι άνθρωποι δεν εξετάζουν συχνά το τοξικό φορτίο όταν σκέφτονται το σεξ. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε όμως, αφού ακόμη και τα λιπαντικά και τα σεξουαλικά παιχνίδια του εμπορίου είναι, στην πραγματικότητα, αρκετά τοξικά μερικές φορές. Τα καθαρά και μη τοξικά είδη πρώτης ανάγκης για την κρεβατοκάμαρα αποδεικνύονται συχνά πολύ πιο σέξι, πιο πολυτελή και πιο διασκεδαστικά από τα κατά καιρούς «επιβλαβή» αντικατάστατά τους, τα οποία συνήθως περιέχουν parabens, φθαλικές ενώσεις, τεχνητά αρώματα και άλλες χημικές ουσίες στις φόρμουλες τους.

Στη θέση τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με μη τοξικά βοτανικά εκχυλίσματα, πλαστικό χωρίς BPA και θρεπτικά έλαια. Από λιπαντικά με βάση τη βιολογική αλόη μέχρι έλαια μασάζ με εκχυλίσματα λουλουδιών, είναι όλα εξαιρετικά «δροσερά», θετικά για το σεξ, πολυτελή και εντελώς ερεθιστικά για τη σεξουαλική ζωή. Το πιο σημαντικό: Προσφέρουν το πολυπόθητο detox που όλοι κατά καιρούς χρειαζόμαστε, εκτός από τη διατροφή και στη σεξουαλική ζωή.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι να «αποτοξινωθείς» στη σεξουαλική σου ζωή

Προμηθεύσου ένα ειδικό έλαιο μασάζ

Ένα ειδικό massage oil με χαλαρωτική υφή και όμορφα αρώματα είναι ό,τι πρέπει. Κατάλληλο για όλο το σώμα, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα καταπληκτικό, διακριτικό άρωμα στους καρπούς ή τον λαιμό σου. Επίλεξε ένα φτιαγμένο με έλαια καρύδας, καριτέ, γλυκού αμυγδάλου και σπόρων ιβίσκου. Θα αφήσει το δέρμα σου απίστευτα απαλό και υπέροχα αρωματισμένο, για να μην αναφέρουμε τη λάμψη και την ελαστικότητα.

Αρωματικό κλινοσκεπασμάτων

Η δύναμη των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι από τις πιο μοντέρνες, εύκολα προσβάσιμες και σύγχρονες προσεγγίσεις στο θέμα αυτό. Ψέκασε τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια με ένα ειδικό σπρέι, ελέγχοντας να ταιριάζει φυσικά και με τα υφάσματα.

Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά:

  • Σε βοηθά να χαλαρώνεις σε ταραχώδεις, πολυάσχολες περιόδους ( ιδανικό μετά από μια τρελή μέρα, όταν μπαίνεις στο σπίτι σου εξαντλημένη)
  • Αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα
  • Με το κατάλληλο μασάζ, βοηθά στη χαλάρωση του λαιμού και των ώμων, όπου τείνει να συσσωρεύεται το άγχος

Ατμοσφαιρικά κεράκια

Στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά πανέμορφα μικρά και μεγάλα κεριά ειδικά για χώρους όπως η κρεβατοκάμαρα ή το spa. Προσφέρουν εξαίσια μυστηριώδη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένα απαλά αρωματισμένο περιβάλλον και είναι το πιο απλό πράγμα να κάνεις, απαιτώντας ελάχιστο από τον χρόνο σου. Καθώς το κερί καίγεται και λιώνει, εντείνει τον ρομαντισμό και κάνει το σκηνικό της κρεβατοκάμαρας να θυμίζει ένα δωμάτιο από ταινία.

Σωστά λιπαντικά

Μην χρησιμοποιείς λιπαντικά με βάση το λάδι, αλλά προτίμησε κάποια πιο βιολογική προσέγγιση, δίνοντας βάση στην ολιστική υγεία. Στην αγορά μπορείς πλέον να βρεις πολλά τέτοια λιπαντικά, χειροποίητα και φτιαγμένα από ειδικούς αισθητικούς και παραγωγούς.

Συζήτηση με τον σωστό θεραπευτή

Ένας sex therapist ευτυχώς δεν είναι πια ταμπού. Οι συνεδρίες μαζί του από κοινού με τον σύντροφό σου ή ακόμη και ατομικές με τον καθένα ξεχωριστά, μπορεί να προσφέρει το πολυπόθητο detox στη σεξουαλική σας ζωή. Να την ανανεώσει, να της προσφέρει την απαραίτητη αποτοξίνωση και φυσικά να δώσει ένα επιπλέον boost και ενδιαφέρον στην ερωτική σας ζωή, ειδικά αν αυτή έχει αρχίσει να βλάπτεται από την καθημερινότητα και τους ρυθμούς της.

Μια σειρά συνεδριών και προσωπικών, σοβαρών συζητήσεων με ειδικούς που εμπιστευόμαστε συνοδεύεται επίσης από πολλές χρήσιμες συμβουλές και σοφίες της πραγματικής ζωής. Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό, το φύλο ή το επίπεδο libido και περιπετειώδους σεξουαλικής συμπεριφοράς, ένας σεξοθεραπευτής ζευγαριών μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι (εσύ και ο σύντροφός σου) για το πολυπόθητο σεξουαλικό detox. Φεύγοντας από τις συνεδρίες θα νιώθεις εμπνευσμένη, χαλαρή και γεμάτη με νέες ιδέες και σκέψεις που θα θέλεις να εξερευνήσεις και να θέσεις σε εφαρμογή.