Μήπως ο σύντροφός σου είναι το πιο ενοχλητικό άτομο που γνωρίζεις; Δεν είσαι μόνη

Μήπως ο σύντροφός σου είναι το πιο ενοχλητικό άτομο που γνωρίζεις; Δεν είσαι μόνη
Pexels

«Ποτέ δεν ακούνε», «είναι κακοί με τα χρήματα» και άλλοι λόγοι που οι άνθρωποι βρίσκουν τον σύντροφό τους το πιο ενοχλητικό άτομο στη γη. 

Είναι αυτονόητο ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάει κανείς με κάποιον, τόσο πιθανότερο είναι να ανακαλύπτει μικροπράγματα στην προσωπικότητα του σύντροφό του που εκνευρίζουν και ενοχλούν.

Έτσι, από μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές της LG Electronics προέκυψαν μερικά αποτελέσματα που δεν εκπλήσσουν. Ειδικότερα, η εν λόγω έρευνα ανακάλυψε ότι το άτομο με το οποίο είμαστε πιο κοντά μπορεί συχνά να είναι και το άτομο που μας ενοχλεί περισσότερο.

Η μελέτη διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και κατέληξαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα από τους 2.000 ανθρώπους που συμμετείχαν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα της έρευνας προέκυψε ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση, ανέφεραν τον σύντροφό τους ως το πιο ενοχλητικό άτομο που γνωρίζουν.

Οι top 40 λόγοι που 1 στους 2 ενήλικες ξενερώνει & χωρίζει: Από την άσχημη μυρωδιά έως το Instagram

Πάνω από το 40 τοις εκατό των ανθρώπων δεν θα άλλαζαν τα χαρακτηριστικά του συντρόφου τους - ακόμα κι αν είναι ενοχλητικοί

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να περνούν έως και το ένα πέμπτο της ημέρας τους απογοητευμένοι λόγω τους ότι ο σύντροφός τους ροχαλίζει, κάνει φασαρία ή είναι ακατάστατος.

Και ενώ τα χαρακτηριστικά όπως αυτό του ροχαλητού δεν μπορούν εύκολα να διορθωθούν, τα άτομα που συμμετείχαν αποκάλυψαν επίσης ότι στο άλλο τους μισό βρίσκουν επίσης ενοχλητικά πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες είπαν ότι οι σύντροφοί τους τούς ενοχλούν επειδή «ποτέ δεν ακούνε» καθώς και ότι είναι «κακοί με τα χρήματα» ή έχουν τη συνήθεια να «βλέπουν αγαπημένα τους προγράμματα στην τηλεόραση χωρίς να υπολογίζουν τον άλλον».

Η Marina Clowes, από την LG Electronics, είπε: «Δεν αποτελεί έκπληξη αυτές οι ενοχλητικές συνήθειες συντρόφων που έχουν ψηφίσει οι Βρετανοί. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε με μερικές από αυτές ανεξάρτητα από το μέρος το οποίο ζούμε».

Η εταιρεία διεξήγαγε τη μελέτη για να δει εάν θα μπορούσαν να μετριάσουν το καθημερινό άγχος των ζευγαριών στη συμβίωση με τη βοήθεια τεχνολογικών gadgets.

Η Clowes είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εάν έχετε τα σωστά προϊόντα έξυπνης τεχνολογίας στο σπίτι, όπως τηλεοράσεις με αλγόριθμους που μαθαίνουν το αγαπημένο σας κανάλι, ή τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου που μπορούν να εξαλείψουν εντελώς τυχόν ανεπιθύμητους ήχους ή ακόμα και περιβαλλοντικό θόρυβο».

Τι να αλλάξεις στη σχέση σου το 2023 αν είστε πολύ καιρό μαζί

Αν και η μελέτη φαίνεται κάπως απαισιόδοξη για τους ανθρώπους που έχουν σχέση, πολλοί είναι εκείνοι που παραδέχθηκαν ότι είναι χαρούμενοι που συνεχίζουν να ζουν με πράγματα που τους ενοχλούν στους συντρόφους τους ή αλλιώς τραβάτε με κι ας κλαίω.

Μάλιστα, ένα εντυπωσιακό 41 τοις εκατό των ανθρώπων που απάντησαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν θα άλλαζαν τις ενοχλητικές συνήθειες του συντρόφου τους καθώς είναι αυτό που τους κάνει να αγαπούν αυτό το (ενοχλητικό) άτομο.