Έξι μύθοι για την αντισύλληψη

Έξι μύθοι για την αντισύλληψη

Αν κάνετε σεξ για λόγους ψυχαγωγικούς και όχι αναπαραγωγικούς καλό είναι να έχετε ξεκαθαρίσει ορισμένα ζητήματα.

Διάφοροι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από την αντισύλληψη και την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και το κακό είναι πως ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας εραστές τους πιστεύουν για αλήθεια. Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, λοιπόν.

Τα μπαλόνια είναι τα εναλλακτικά προφυλακτικά

Η ομοιότητά τους τελειώνει στην εμφάνιση. ΜΗΝ τα χρησιμοποιήσετε αντί για προφυλακτικά επειδή τελευταία στιγμή ανακαλύψατε πως το κουτάκι σας είναι άδειο αλλά σας βρίσκονται μερικά πολύχρωμα μπαλόνια. Ηρεμήστε και τρέξτε στο πλησιέστερο φαρμακείο για τα αληθινά «μπαλόνια αντισύλληψης».

Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος την πρώτη φορά

Αλήθεια; Η ανατομία και το αναπαραγωγικό σύστημα δε γνωρίζει από απολαύσεις και συναισθήματα. Την πρώτη φορά είστε τόσο γόνιμη όσο κάθε άλλη φορά. Για ρωτήστε και τις νεαρές μαμάδες που πίστεψαν σε αυτόν το μύθο και βρέθηκαν με ένα μωρό στην αγκαλιά.

Γυμνάσου μετά το σεξ για να μη συλλάβεις

Το σπέρμα δεν ασχολείται με τη βαρύτητα. Δεν θα πέσει έξω αν μετά το σεξ το ρίξετε στην έντονη άσκηση. Ακολουθεί την πορεία του σε όποια στάση και αν τοποθετήσετε το σώμα σας.

Κάνε σεξ με διαλείμματα

Άλλως γνωστό και ως διακεκομμένη συνουσία ή «τράβηγμα». Πρόκειται για τη συνηθέστερη «μέθοδο αντισύλληψης» για την οποία ένα σετ εισαγωγικών δεν αρκεί μια που, όσο δημοφιλής και αν είναι, πρόκειται για την πιο ανόητη επιλογή. Αρκεί ένα και μόνο σπέρμα για να γονιμοποιήσει το ωάριο. Ξέρετε πόσα περιέχονται στα προσπερματικά υγρά που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ; 30.000 περίπου. Πόσο σίγουροι είστε πως κανένα δεν θα πετύχει τον στόχο του;

Ξεπλύσου από το σπέρμα

Ακριβώς ότι ισχύει για τη γυμναστική ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Το σπέρμα έχει πάρει τον δρόμο του. Ο,τι και να κάνετε θα φτάσει στον προορισμό του.

Η οδοντόκρεμα είναι το καλύτερο σπερμοκτόνο

Το ότι μοιάζει με την αλοιφή που κάνει την ίδια δουλειά δε σημαίνει πως έχουν και την ίδια ιδιότητα. Πραγματικά αναρωτιόμαστε από που ξεκίνησε ο συγκεκριμένος μύθος.