Tο πιο αισιόδοξο συναισθηματικό trend της φετινής άνοιξης λέγεται «blue sky dating»

Tο πιο αισιόδοξο συναισθηματικό trend της φετινής άνοιξης λέγεται «blue sky dating»

Και μας προκαλεί να βγούμε ραντεβού «κάτω από τον μπλε ουρανό».

Ο καιρός φτιάχνει, οι μέρες μεγαλώνουν, γίνονται πιο φωτεινές πιο ανάλαφρες και έτσι όπως «η πλάση ανθίζει», που λέει και ο ποιητής, ετοιμάζεται να ανθίσει και η ερωτική μας ζωή. Το κλισέ που λέει πως «όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και η διάθεσή μας», όπως φαίνεται βρίσκει απήχηση και στην ερωτική μας ζωή.

nadine-rupprecht-EH8QHTF8FzY-unsplash.jpg

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εφαρμογή γνωριμιών, Badoo, ο ζεστός καιρός και οι πιο ανοιξιάτικες μέρες προκαλούν τους single να βγουν «ραντεβού κάτω από τον μπλε ουρανό». Και αυτό το απάντησε το 74% των αδέσμευτων ανθρώπων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του ιστότοπου. Μάλιστα αυτή την τάση την ονόμασαν «blue sky dating» και είναι ένα από τα πιο αισιόδοξα, συναισθηματικά trends για το 2023.

Ο τύπος άντρα που ψάχνουν οι περισσότερες γυναίκες μόλις αποκαλύφθηκε

Οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι «πιο δύσκολες» περίοδοι όταν πρόκειται να βγεις ραντεβού. Το 42% δήλωσαν ότι τα ανοιξιάτικα βράδια τους κάνουν να θέλουν περισσότερο να βγουν έξω με κάποιον, ενώ το 37% αισθάνεται πιο αισιόδοξο ότι η έξοδός τους θα πάει καλά και το dating θα συνεχιστεί.

Αυτό, φυσικά, ίσως έχει να κάνει και με τη γενική ψυχολογική αρχή που λέει πως ο καλός καιρός μας φτιάχνει τη διάθεση, γινόμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο θετικοί και πιο κοινωνική. Έχουμε περισσότερη όρεξη να συναναστραφούμε με άλλους και θέλουμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Άνοιξη ίσον εξωστρέφεια, λοιπόν.

hunter-newton-vptuRAtlLX4-unsplash.jpg

Επίσης πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αυτήν την περίοδο για να ζητήσουν ραντεβού από κάποιον άγνωστο και μπαίνουν και στη διαδικασία να το οργανώσουν όλο οι ίδιοι, το μέρος, την ώρα και όλα όσα θα κάνουν το date τους πετυχημένο.

Ο «μπλε ουρανός» είναι η τάση που όλοι χρειαζόμαστε στην ερωτική μας ζωή και συμβολίζει τη θετική διάθεση να γνωρίζουμε νέο κόσμο, να μιλήσουμε μαζί του, να περπατήσουμε χέρι-χέρι έξω στους ανθισμένους δρόμους. Ακόμα και αν το ραντεβού δεν οδηγήσει σε σχέση, θα είναι μία χαρούμενη απόδραση από την καθημερινότητα. Και αυτό είναι από μόνο του αισιόδοξο και έχει μπροστά του θετικό πρόσημο.