Και όμως η οικονομική κρίση είναι διαχειρίσιμη

Και όμως η οικονομική κρίση είναι διαχειρίσιμη

Και εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για να τη διαχειριστείτε. 

Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας το οικονομικό σας πρόβλημα και συζητήστε για αυτό και με άλλους. Παρόλο που μπορεί να σας είναι δύσκολο να παραδεχτείτε ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για σας πλέον σκεφτείτε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εσάς.

Αν μοιραστείτε τη δυσκολία σας, αφενός θα ανακουφιστείτε και, αφετέρου, θα μειωθεί η απομόνωση και η απόσυρση που βιώνετε, τόσο λόγω της προσπάθειάς σας να αποκρύψετε την αλήθεια, όσο και λόγω της δυσκολίας σας να κάνετε με τους άλλους τα ίδια πράγματα που κάνατε παλιά.

Αν δεν μπορείτε πλέον να πηγαίνετε τόσο συχνά για ψώνια η εξόδους με τους φίλους δεν υπάρχει λόγος να απομονωθείτε. Σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διασκεδάζετε και να κοινωνικοποιείστε χωρίς να ξοδεύετε πολλά λεφτά.

Όσο καθυστερείτε να αναζητήσετε βοήθεια για την δυσκολία που αντιμετωπίζετε τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αντιμετώπιση της. Οργανώστε δίκτυα αλληλοβοηθείας με άλλους ανθρώπους και αξιοποιήστε τις υπηρεσίες που μπορεί να σας παρέχει το κράτος ή άλλοι οργανισμοί σε σχέση με θέματα πρακτικά, οικονομικά, αναζήτησης εργασίας και ψυχολογικής υποστήριξης.