Το «delusionship» είναι ο νέος όρος για την ερωτική σου κατάσταση κι έχει γίνει viral στο Tik Tok

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το «delusionship» είναι ο νέος όρος για την ερωτική σου κατάσταση κι έχει γίνει viral στο Tik Tok

Μήπως φαντάζεσαι όλη μέρα πώς θα ήταν η σχέση σου με ένα συγκεκριμένο αγόρι, το οποίο δεν σε ξέρει καν; Τότε είσαι σε «delusionship», σύμφωνα με τους Tik Tokers.

Mετά τον όρο «delulu» που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στα social media τον τελευταίο καιρό σαν αργκό για τη λέξη «delusional» (παραληρηματικός) και που περιγράφει μη ρεαλιστικές αντιλήψεις ή υπερβολικές φαντασιώσεις που έχει κάποιος, η λέξη «delusional» προστέθηκε από τους Tik Tokers στη λέξη «relationship» (σχέση) δημιουργώντας έναν νέο ορισμό για το status της ερωτικής μας κατάστασης. Ο νέος αυτός όρος είναι το «delusionship».

Τι είναι όμως το delusionship;

Το #delusionship έχει ήδη 17.7 εκατομμύρια views στην πλατφόρμα του Tik Tok και πολλοί είναι οι χρήστες που περιγράφουν τη δική τους «delusionship» σχέση.

Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται, λοιπόν για να περιγράψει είτε το ότι φαντάζεσαι με κάθε λεπτομέρεια πώς θα είναι η σχέση σου με κάποιον που δεν έχεις συστηθεί καν ή έχεις ελάχιστα συναναστραφεί είτε μια πιο ακραία εκδοχή της συγκεκριμένης κατάστασης, όπου το άλλο άτομο δεν ανταποδίδει ή δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά πείθεις τον εαυτό σου ότι βρίσκεσαι σε έναν κεραυνοβόλο έρωτα.

Σίγουρα και σε σένα μπορεί να έχει τύχει να σε σερβίρει σε κάποιο καφέ ένα ωραίο αγόρι και να έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να ήσασταν ζευγάρι. Όταν όμως, τον σκέφτεσαι καθημερινά, σκέφτεσαι ότι κάνετε πράγματα μαζί ή πως θα ήταν οι διακοπές σας, χωρίς να έχετε συστηθεί καν, τότε είσαι σε «delusionship».

Στην ουσία δηλαδή, είσαι σε μια μονόπλευρη σχέση - μια αυταπάτη θα μπορούσε κανείς να πει - η οποία συντηρείται από μια φαντασίωση όπως ένα υπέροχο πρώτο ραντεβού που σε φαντάζεσαι με κάποιον που είδες, έναν πρώην που δεν σου έφυγε ποτέ από το μυαλό ή κάποιον τον οποίο μπορεί να αγαπάς αλλά δεν έχει τα ίδια συναισθήματα με σένα.

pexels-anna-shvets-4015018.jpg

Πώς προχωράω παραπέρα από το «delusionship»;

Αν και το «delusionship» αφορά σε ανεκπλήρωτες ερωτικές καταστάσεις, μπορεί να είναι και αρκετά επώδυνο το να κάνεις το επόμενο βήμα. Πολλές φορές το να προτιμάς μια «delusionship» μπορεί να δείχνει ότι η ανάγκη σου για ρομαντισμό, αγάπη ή στοργή δεν εκπληρώνεται από τον «πραγματικό» κόσμο κι έτσι προτιμάς να μένεις σε αυτή την ψευδαίσθηση, η οποία εκείνη τη στιγμή φαντάζει τέλεια στα μάτια σου.

Κάπως έτσι, προτιμάς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και την «καρδιά» σου από το να συναναστραφείς με νέο κόσμο, να κάνεις «αληθινές» σχέσεις ή να βγεις ένα πρώτο «πραγματικό» ραντεβού, αφού υπάρχει η πιθανότητα να μην «πάει» τόσο καλά. Το να έχεις στη φαντασία σου έναν τέλειο σύντροφο, χωρίς να χρειάζεται ποτέ να ασχοληθείς με το να είσαι πραγματικά σε σχέση μαζί του, μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικός φραγμός σε μια πραγματικότητα που απλά δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις.

Ο dating expert, Hayley Quinn, συμβουλεύει να κάνεις τα εξής για να ξεφύγεις από το στάδιο του «delusionship».

Για αρχή σταμάτα το scrolling στα social media και το να χαζεύεις παλιές συνομιλίες και στη συνέχεια δώσε βάση και αγάπη στον εαυτό σου, ξεχνώντας κάτι που ήταν άπιαστο εξ αρχής. Μην ασχολείσαι εμμονικά με κάποιον που δεν σου δίνει σημασία αλλά φρόντισε τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα - κάνοντας πράγματα που μόνο να σε βελτιώσουν μπορούν. Ταυτόχρονα, να είσαι «ανοιχτή» σε προτάσεις, αφήνοντας χώρο στη ζωή σου για μια σχέση στον «πραγματικό» κόσμο.

pexels-mariam-antadze-5913193-(2).jpg

Πηγή άρθρου: www.cosmopolitan.com