Γιατί τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν μετά τις κοινές διακοπές

Γιατί τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν μετά τις κοινές διακοπές

Έρευνα της The Daily Mail αποδεικνύει πως ένα στα δέκα ζευγάρια παίρνουν χωριστούς δρόμους μετά τις διακοπές.

Αν ξεκίνησες ήδη να ψάχνεις προορισμούς για την πρώτη φθινοπωρινή απόδραση με τον αγαπημένο σου ίσως είναι καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε πως οι διακοπές με το άλλο σου μισό σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Χωρισμός μετά τις διακοπές- Οι αριθμοί μιλούν

Η Holiday Autos σε έρευνά της ανέφερε ότι ένα στα δέκα ζευγάρια χώρισαν μετά από διακοπές, με το 18% των ερωτηθέντων να λένε ότι ο πολύς χρόνος μαζί με τον σύντροφό τους ήταν μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, διαπίστωσε ότι το 40% των ζευγαριών περίμεναν τουλάχιστον έναν καυγά κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και το 24% είπε ότι η μάχη θα ξεκινούσε στο αεροδρόμιο με τον σύντροφό τους να μην βοηθάει με το κουβάλημα των αποσκευών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το πιο εξοργιστικό πράγμα στις διακοπές είναι οι πολλές ώρες οδήγησης με τον σύντροφο, η επιμονή να ξοδεύουν πολλά χρήματα ή να καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Οι τσακωμοί για μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες μπορεί συχνά να ξεφύγουν από τις αναλογίες», αναφέρει η Corinne Sweet, ειδικός σχέσεων, στην Daily Mail.

«Είναι σημαντικό να μάθεις να σταματάς μια διαφωνία. Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάρε λίγο χρόνο για να σκεφτείς».

Πώς οι διακοπές φθείρουν τη σχέση

Σίγουρα κάποια στιγμή της ζωής σου έχεις πάει διακοπές με έναν φίλο, σύντροφο ή μέλος της οικογένειας και συνειδητοποίησες ότι δεν ήταν καθόλου το άτομο που νόμιζες ότι ήταν υπό ορισμένες συνθήκες.

Τα ταξίδια δοκιμάζουν τις σχέσεις με πολλούς τρόπους και αποτελούν καλό τεστ για να εξετάσεις τη συμβίωση με το άλλο σου μισό.

1) Τα ταξίδια θα δοκιμάσουν την εμπιστοσύνη που έχετε ο ένας στον άλλον

Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για να δεις πώς λειτουργεί ο αγαπημένος σου σε διάφορα θέματα όπως είναι οι κρατήσεις εισιτηρίων, ξενοδοχείων καθώς και πώς φέρεται σε ιδιαίτερες περιστάσεις (πχ στο αεροδρόμιο κ.ά).

2) Οι διακοπές φανερώνουν συνήθειες

Μήπως ο αγαπημένος σου δεν είναι τελικά τόσο καθαρός όσο νόμιζες αφού βαριέται να κάνει μπάνιο μετά τη θάλασσα; Η περίοδος των διακοπών φανερώνει ενοχλητικές συνήθειες (ή καλές) και αποτελεί δείγμα της γενικότερης στάσης του συντρόφου σου απέναντι στη ζωή.

3) Οι διακοπές θα σας αναγκάσουν να αξιολογήσετε ο ένας τις αξίες του άλλου νωρίτερα

Υπάρχουν ορισμένες αξίες που παρουσιάζονται καλύτερα ή δοκιμάζονται με την πάροδο του χρόνου και σε ορισμένες καταστάσεις. Ένα ταξίδι μπορεί πραγματικά να επιταχύνει τα πράγματα για εσένα και το άλλο σου μισό αφού θα φανερώσει αν πραγματικά ταιριάζετε και μπορείτε να συνυπάρχετε σε καθημερινή βάση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com