Tι είναι το «stack dating» και γιατί θα σου γλυτώσει χρόνο και κόπο στην ερωτική σου ζωή;

Tι είναι το «stack dating» και γιατί θα σου γλυτώσει χρόνο και κόπο στην ερωτική σου ζωή;

«Ένα ραντεβού στα γρήγορα παρακαλώ!»: μία φράση που θα μπορούσε να συνοψίσει τη νέα, αγαπημένη «σχεσική» τάση της Gen Z. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και στην προσωπική σου ζωή, όχι μόνο στην επαγγελματική.

Πριν από ένα «πρώτο ραντεβού» υπάρχει μία περίοδος μεγάλης ανυπομονησίας και προετοιμασίας. Ώρες μπροστά στον καθρέφτη, τηλέφωνα σε φίλες, σκανάρισμα στα social. Όλη αυτή η «ιεροτελεστία» μπορεί να κρύβει από πίσω της μία ρομαντική διάθεση τύπου Τζέιν Όστιν, μπορεί όμως και να φανερώνει μεγάλο άγχος και πίεση επιτυχίας. Ξαφνικά στους ώμους μας πέφτουν τόνοι προσμονής και αυτό μόνο χαλαρωτικό και ευχάριστο δεν είναι. Για αυτό και η Gen Z φαίνεται πως θέλει να το αποφύγει. Σύμφωνα με την έκθεση Future of Dating 2023 του Tinder, περίπου το 51 τοις εκατό των παγκόσμιων χρηστών Tinder ηλικίας 18 έως 25 ετών κάνουν πλέον τα ραντεβού μέρος της κανονικής, καθημερινής τους ζωής, χωρίς καμία πίεση και ειδική προετοιμασία. Είτε βγαίνουν blind dates μετά από ένα πρωινό μάθημα γυμναστικής είτε συναντιούνται με τον wannabe σύντροφο πριν από το δείπνο με φίλους, τα ραντεβού του μπαίνουν «σφήνες» στην κανονικότητα της καθημερινότητάς τους.

https://www.instagram.com/reel/CwN3eJiKTGC/

Ο Paul Brunson, ο εμπειρογνώμονας Global Relationship Insights του Tinder, αποκαλεί το «stack dating»» «ραντεβού κατά παραγγελία». Kάτι που κάνεις casual μέσα στην ημέρα για να γεμίσεις τον «νεκρό χρόνο». Τώρα αν αυτό εξελιχθεί σε έρωτας… ακόμα καλύτερα!

Πού ψάχνει τον έρωτα η Gen Z; Όλα τα dating apps που πρέπει να ξέρεις το 2023

Η Gen Z αντιμετωπίζουν τα ραντεβού όπως θα αντιμετώπιζαν τη συνάντηση με έναν φίλο, ένα μάθημα pilates ή μία έξοδο για καφέ με τη συνάδελφο. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι, ενώ, ναι, το ραντεβού είναι σημαντικό, δεν χρειάζεται να είναι «a whole thing» και διαπιστώνουν ότι όταν αντιμετωπίζουν το ραντεβού σαν «κάτι ακόμα» στο πρόγραμμά τους, μπορούν να εμφανίζονται ως πιο αυθεντικές εκδοχές του εαυτού τους. Στην πραγματικότητα, το 32 τοις εκατό των χρηστών Gen Z τουTinder βγαίνουν ραντεβού κατά τη διάρκεια μίας εργάσιμης ημέρας. Διάλειμμα για καφέ, κανείς;

toa-heftiba-TZxc_0e1jdA-unsplash.jpg

Σύμφωνα με τον Brunson, ορισμένοι Gen Z-ers κάνουν τα ραντεβού να λειτουργήσουν για αυτούς πηγαίνοντας σε πολλά σύντομα dates στη σειρά, εάν ταιριάζει στο πρόγραμμά τους. Αυτό τους αποφορτίζει και τους κάνει να βλέπουν πιο απλουστευμένα την ερωτική τους ζωή. Ποιος ο λόγος να στρεσάρεσαι για να βγαίνεις; O σκοπός είναι να περνάς καλά και να σου βγαίνει φυσικά. Αυτό βέβαια σημαίνει πως το κάνεις ανάμεσα στο lunch break και τα ψώνια στο super market; Φορώντας φόρμες και με κλάμερ στα μαλλιά; Eίναι αυτό το τέλος του ρομαντισμού; Ίσως, απλά, αυτή η απλούστευση των πραγμάτων είναι το τέλος της επιτήδευσης του dating και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό. Ακόμα και αν δεν είναι το πιο «ροζ με καρδούλες» πράγμα που θα κάνεις στις σχέσεις σου.