Πού ψάχνει τον έρωτα η Gen Z; Όλα τα dating apps που πρέπει να ξέρεις το 2023

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πού ψάχνει τον έρωτα η Gen Z; Όλα τα dating apps που πρέπει να ξέρεις το 2023

Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι πιο επίκαιρες και χρήσιμες από ποτέ και μας βοηθούν να βρούμε το άλλο μας μισό με ένα μόνο «κλικ».

Δεδομένης της ραγδαίας τεχνολογικής προόδου και της επιδραστικότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν γίνει ένας πολύ δημοφιλής τρόπος φλερτ. Ολοένα και περισσότερα dating apps υιοθετούν νέες προσεγγίσεις για να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Εκατομμύρια singles σε ολόκληρο τον πλανήτη δοκιμάζουν την τύχη τους στον έρωτα κατεβάζοντας dating apps με τις online γνωριμίες να έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την face 2 face επαφή. Οι λειτουργίες που προσφέρουν όπως οι βιντεοκλήσεις και τα φωνητικά μηνύματα μπορούν να κάνουν την απόφαση της προσωπικής συνάντησης με κάποιον που γνωρίσαμε online ακόμη πιο εύκολη.

Εφαρμογές όπως το TikTok και το Instagram συνεχίζουν να αυξάνουν την επισκεψιμότητά τους και πολλές εφαρμογές γνωριμιών έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν παρόμοιο φιλτράρισμα φωτογραφιών και περιεχομένου ώστε να κατηγοριοποιούν τους singles. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να φέρνουν κοντά ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα που θα μπορούσαν να γίνουν ζευγάρι. Ορισμένα apps έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που μας αποτρέπουν και από πιθανές γνωριμίες με συγγενικά μας πρόσωπα.

5 dating apps που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον έρωτα (και) το 2023

1) Tinder

Το Tinder είναι μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών για να γνωρίσεις νέα άτομα, να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο ή να συναντήσεις ντόπιους σε 190+ χώρες. Και είναι και το πιο «δοκιμασμένο» dating app στον κόσμο.

Ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα προφίλ και δημοσιεύει μια φωτογραφία (ή και περισσότερες). Έπειτα μπορεί να συνδεθεί στην εφαρμογή και να αναζητήσει ταίρι. Το tinder μας εμφανίζει υποψήφιους συντρόφους που βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση από εμάς με βάση το πού βρίσκεται το κινητό μας (σε σχετικά κοντινή τοποθεσία). Εμείς επιλέγουμε αν μας αρέσει ή όχι ο υποψήφιος σύντροφος που εμφανίζεται στην οθόνη μας. Το ίδιο φυσικά κάνουν και οι άλλοι χρήστες της εφαρμογής.

2) Bumble

Ένα εργαλείο γνωριμιών για γυναίκες που σχεδιάστηκε από γυναίκες. Το Bumble είναι μια δωρεάν εφαρμογή γνωριμιών που βασίζεται στο σεβασμό, την ισότητα και την ένταξη. Μπορείς να βρεις άτομο του αντίθετου φύλου για ραντεβού, να κάνεις φίλους και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους με τον τρόπο που έκανες πάντα. Στο Bumble, οι γυναίκες κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση.

3) Feeld

Το Feeld είναι το μέρος όπου μπορείς να συνομιλήσεις, να συναντηθείς, να βγεις ραντεβού και να συνδεθείς με ζευγάρια και singles. Η συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών είναι ανοιχτή σε ενήλικες που θέλουν να κάνουν τα ραντεβού τους σε έναν ασφαλή και ιδιωτικό χώρο διαδικτυακών γνωριμιών.

Σχέση από απόσταση και Άγιος Βαλεντίνος: Ή αλλιώς πώς θα γιορτάσεις «μαζί» του από μακριά

https://www.instagram.com/p/ClY9LCMrePl

4) Badoo

Οι δημιουργοί του έχουν προσθέσει νέα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν σημαντικά από τα υπόλοιπα dating apps. Mε περισσότερους από 345 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το Badoo είναι πολλά περισσότερα από μια απλή εφαρμογή για να βρίσκεις ραντεβού.

Το Badoo είναι δωρεάν για όλους υπάρχουν ωστόσο ορισμένες premium λειτουργίες που ξεκλειδώνουν με διάφορες χρεώσεις. Για παράδειγμα η λειτουργία Super Powers σου δίνει τη δυνατότητα να δεις ποιοι σε έχουν κάνει favorite, ενώ τα Credits σου επιτρέπουν να εμφανίζεσαι περισσότερο στα τυχαία swipes άλλων χρηστών.

5) Happn

To Happn είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης βάσει τοποθεσίας που επιτρέπει στους χρήστες να αρέσουν ή να μην αρέσουν σε άλλους χρήστες. Διαθέτει chat δίνοντάς σου την ευκαιρία να αναζητήσεις και να συνομιλήσεις με ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι το άλλο σου μισό.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com