Προσέχοντας 6 λεπτομέρειες μπορείς να γίνεις εντελώς ακαταμάχητη στο επόμενο ραντεβού που θα βγεις

Γεωργία Βλαχοπούλου
Προσέχοντας 6 λεπτομέρειες μπορείς να γίνεις εντελώς ακαταμάχητη στο επόμενο ραντεβού που θα βγεις

Υπάρχουν κάποιες απλές λεπτομέρειες, σύμφωνα με έρευνα, που ένας άντρας προσέχει στο πρώτο ραντεβού και που μπορούν να σε κάνουν ακαταμάχητη.

Τι είναι άραγε αυτό που μάς κάνει να δείχνουμε ελκυστικές στο πρώτο ραντεβού; Η προσωπικότητά μας, το χιούμορ μας ή ο τρόπος που κινούμαστε σε έναν χώρο; Όλα αυτά θα σου απαντήσω εγώ.

Σίγουρα έχοντας μια χαλαρή στάση, με αυτοπεποίθηση και δείχνοντας στο άτομο που έχεις βγει ραντεβού ποια πραγματικά είσαι το σίγουρο είναι πως μπορείς να τον «κερδίσεις». Υπάρχουν, όμως κάποιες λεπτομέρειες που οι άνδρες προσέχουν στα πρώτα λεπτά της επαφής τους με μας και που αν τους δώσεις σημασία θα γίνεις ακόμα πιο ακαταμάχητη.

Μην ανησυχείς δεν αναφερόμαστε σε κάτι παρεμβατικό ούτε και σε κάτι επίπονο, όπως είναι για παράδειγμα το να φορέσεις ψηλοτάκουνα, αν δεν συνηθίζεις να περπατάς σε αυτά. Οι λεπτομέρειες αυτές που θα κάνουν τη διαφορά, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει είναι πολύ πιο απλές απ' ό,τι φαντάζεσαι.

Το Άρωμα

Έρευνα από το Monell Chemical Sense Center διαπίστωσε ότι τα γυναικεία πρόσωπα βαθμολογούνται ως πιο ελκυστικά όταν «συνοδεύονται» από ευχάριστες - για εκείνους που βρίσκονται στη θέση του κριτή - οσμές. Έτσι, αντί να έχεις μόνο το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό μόνιμα μαζί σου, φρόντισε να έχεις και το άρωμά σου για να το ανανεώσεις σε περίπτωση που προκύψει κάποια ξαφνική έξοδος μετά τη δουλειά. Ένα άρωμα που σου ταιριάζει θα σε κάνει σαγηνευτική και μην ξεχνάς ότι η όσφρηση είναι μία από τις 5 αισθήσεις για κάποιον λόγο. Πόσες και πόσες φορές μια μυρωδιά μπορεί να μας απωθήσει ή να μας «τραβήξει»; Φυσικά θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να τηρείς και τους κανόνες υγιεινής, διότι αν αρωματιστείς χωρίς να το έχεις κάνει το αποτέλεσμα θα είναι το άκρως αντίθετο.

Κόκκινα χείλη

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ διαπίστωσε ότι τα χείλη μιας γυναίκας είναι το πιο ελκυστικό μέρος του σώματός της, ειδικά όταν φοράει κόκκινο κραγιόν. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από τη συνάντηση ενός άντρα με μια γυναίκα για πρώτη φορά, εκείνος προσέχει τα χείλη της και ξοδεύει περισσότερο από τον μισό χρόνο που έχουν μαζί κοιτάζοντάς τα. Αν μια γυναίκα φοράει κραγιόν, οι άντρες δυσκολεύονται να κοιτάξουν μακριά. Αλλά προτού πεις ότι ίσως μια ροζ απόχρωση είναι πιο ιδανική από το κόκκινο σε ένα πρώτο ραντεβού, να σε ενημερώσουμε πως σύμφωνα επίσης με την συγκεκριμένη έρευνα οι άντρες ήταν πιο πιθανό να συνεχίσουν να κοιτάζουν επίμονα τα κορίτσια για 7,3 δευτερόλεπτα όταν φορούσαν κόκκινο κραγιόν, σε αντίθεση με τα 6,7 δευτερόλεπτα και τα κορίτσια που φορούσαν ροζ κραγιόν.

Λευκά δόντια

Όχι ότι υπήρξε κάποια στιγμή που τα κιτρινισμένα, απρόσεκτα δόντια ήταν trend, αλλά μια μελέτη από τα πανεπιστήμια του Leeds και του Central Lancashire διαπίστωσε ότι ένα «λευκό» χαμόγελο με ομοιόμορφα δόντια δεν σε κάνει απλώς πιο ελκυστική ή και ελκυστικό – αλλά υπάρχουν πιθανότητες να βρεις και το άλλο σου μισό. Σύμφωνα με την έρευνα, τα δόντια είναι το «ανθρώπινο ισοδύναμο της ουράς ενός παγωνιού», που είναι ένα σημάδι υγείας και γενετικής ποιότητας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην επιλογή συντρόφου. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες και οι γυναίκες νοιάζονται για τα «μαργαριταρένια λευκά δόντια» για πολύ διαφορετικούς, όμως λόγους. Τα αρσενικά σκέφτονται την έλξη, ενώ τα θηλυκά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το πιο «λευκό» χαμόγελο.

Γυαλιά Ηλίου

Κι όμως ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις πιο ελκυστική. Ειδικά, όταν πρόκειται για γυαλιά αθλητικού τύπου με γυαλιστερούς φακούς φαίνεται πως σύμφωνα με την έρευνα δημιουργούν ένα «μυστήριο» γύρω από το βλέμμα σου - κι εσένα φυσικά - αυξάνοντας τη λίμπιντο. Έτσι στην πρώτη σου συνάντηση με κάποιον - ώρες που βέβαια ευνοεί το να φοράς γυαλιά ηλίου - ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά θα σε κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητη.

Τέλος, υπάρχει κι ένα tip για τους άντρες και το πώς θα γίνουν πιο ελκυστικοί για εμάς. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας το 2013 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με πυκνά μούσια σε σχέση με το clean cut look. Έτσι, πριν πιάσουν το ξυράφι, οι άντρες καλό θα είναι να θυμούνται ότι οι γυναίκες προτιμούν πολύ περισσότερο τα γένια παρά την τελείως αξύριστη ή την ενδιάμεση κατάσταση των δύο ημερών από το ξύρισμα στο πρόσωπό τους. Ο λόγος σύμφωνα με τους ερευνητές έγκειται στο γεγονός πως ένας άντρας με πυκνό μούσι πέραν του ότι είναι πολύ ελκυστικός για το γυναικείο φύλο, θεωρείται και καλύτερος πατέρας κι επομένως μια γυναίκα θα μπορούσε να επενδύσει σε εκείνους για να αποκτήσει απογόνους.

Πηγή άρθρου: www.yourtango.com