3 είναι οι λόγοι για τα σεξουαλικά προβλήματα

3 είναι οι λόγοι για τα σεξουαλικά προβλήματα

Η ζωή στη πόλη, εκτός από γρήγορη και αγχωτική, είναι τελικά και ο κύριος παράγοντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη σεξουαλική μας ζωή.

Ο αστικός τρόπος ζωής τείνει να γίνει επιβλαβής για την υγεία μας, αν δεν έχει γίνει ήδη, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αρνητική επίδρασή του. Το αστικό περιβάλλον επηρεάζει επίσης και την σεξουαλική υγεία μας.

Η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υψηλή πίεση, η δυσλειτουργία του θυροειδή, η κόπωση, η φτωχή διατροφή, η κατανάλωση φαρμάκων, οι ορμόνες, το στρες και η στέρηση ύπνου γίνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα πολλών ανθρώπων, τα οποία έχουν και άμεση επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή. Και, όπως παρατηρήσατε, δεν είναι και λίγα.

Αυτοί είναι οι σοβαρότεροι τρεις παράγοντες που καθορίζουν τη σεξουαλική ορμή ενός ατόμου:

Σεξουαλικές ορμόνες
Για τις γυναίκες, τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της λίμπιντο και της γονιμότητας. Ο διαβήτης και η παχυσαρκία συντελούν στη χαμηλή παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία στη πορεία μπορεί και να προκαλέσει ζημιά στη διαδικασία της παραγωγής.

Για να διατηρήσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, λοιπόν, πρέπει να διατηρείτε μια υγιεινή δίαιτα τρώγοντας φαγητά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενώσεις που προωθούν τα διάφορα στοιχεία της σεξουαλικής λειτουργίας. Τα ψάρια και τα καρύδια περιέχουν υγιή λιπαρά οξέα που προάγουν την ορμονική ισορροπία και βοηθούν στην αραίωση του αίματος. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα που κάνουν καλό στην υγεία. Όλα αυτά συνδυασμένα με σωστή άσκηση θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη λίμπιντό σας, τόσο τη δική σας όσο και του συντρόφου σας.

Στρες
Οι βραχυπρόθεσμες επιδράσεις του στρες προκαλούν ευερεθιστότητα και κακή διάθεση. Τα μακροχρόνια αποτελέσματα, όμως, του χρόνιου στρες μπορούν να σας προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες. Τα επίπεδα της κορτιζόλης, επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διέγερση και τη σεξουαλική υγεία.

Ηλικία
Αυτός ο παράγοντας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας και την προσπάθειά μας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η ηλικία δεν επηρεάζει στο παραμικρό τις σεξουαλικές ορμές ενός ατόμου, αν αυτός συνεχίζει να ζει με υγιεινό τρόπο, να τρώει υγιεινά και να ασκείται. Αν παραμείνετε δυνατοί και υγιείς, ακόμα κι αν δεν είστε νέοι, τα εργαλεία αναπαραγωγής του σώματός σας θα μείνουν νέα και η σεξουαλική σας ζωή θα είναι παθιασμένη για πολύ καιρό ακόμα.