Τα έκανες θάλασσα! 5 τρόποι να ανασυγκροτηθείς

Τα έκανες θάλασσα! 5 τρόποι να ανασυγκροτηθείς

H life coach, Τζιλ Δούκα, εξηγεί πως με την κατάλληλη σκέψη μπορούμε να χειριζόμαστε την αποτυχία.

Είναι εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι απέτυχες. Είπες κάτι που δεν έπρεπε, έκανες κάτι που βγήκε εκτός ορίων ή αντέδρασες με άσχημο τρόπο... Όλες έχουμε ζήσει εκείνη την στιγμή που τα πράγματα είναι... χάλια. Και φταις εσύ! Τι μπορείς να κάνεις;

1.Πάρε χρόνο να σκεφτείς τι έχει συμβεί. Ανέλυσε την κατάσταση και δες ποιούς έχει επηρεάσει και πόσο. Μελλοντικά πόσο θα σε επηρεάσει;

2.Γράψε όλα αυτά που έμαθες, που παίρνεις από την εμπειρία. Γράψε τα θετικά μα και τα αρνητικά. Χρησιμοποίησε χιούμορ και κατέγραψε τα τοπ 3 ποτέ ξανά. Τα τοπ 3 ποτέ ξανά είναι κάτι το οποίο δεν θα ξανακάνεις ή πεις ποτέ ξανά!

3.Αναγνώρισε στον εαυτό σου ότι είχες τις καλύτερες προθέσεις και έκανες ότι καλύτερο μπορούσες με τις γνώσεις και τις ικανότητες που είχες εκείνη την στιγμή.

4.Μίλησε στους ανθρώπους που πρέπει να μιλήσεις για να ζητήσεις συγνώμη ή για να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση και εξήγησε την δική σου οπτική γωνία χωρίς να προσπαθήσεις να τους αλλάξεις την γνώμη. Άκουσε προσεκτικά την γνώμη τους.

5.Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που αισθάνεσαι ασφάλεια και ξέρεις ότι σε αγαπάνε, πρόσεξε τον εαυτό σου, το φαγητό σου και έλα σε επαφή με την φύση. Κάνε πράγματα που σε βοηθάνε να νιώσεις όμορφα.

Η ζωή είναι μια σειρά από μικρά τεστ. Είναι σημαντικό να φροντίσεις να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη στο μέλλον και να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου ότι τουλάχιστον.... επέζησες και θα μπορείς στο μέλλον να είσαι καλύτερη!

Be Unique!