Το Queen.gr απαντά στις ερωτικές απορίες των αναγνωστριών του

Το Queen.gr απαντά στις ερωτικές απορίες των αναγνωστριών του

Μία μπερδεμένη γυναίκα μας γράφει για το ερωτικό της αδιέξοδο.

Το γράμμα της αναγνώστριας:
Είμαι 40 χρονών και στη ζωή μου είχα πάντα σχέση με άντρες. Σε κάποια στιγμή της ζωής μου γνώρισα μια γυναίκα που γρήγορα γίναμε καλές φίλες. Η φιλική μας χημεία σύντομα έγινε ερωτική και από εκεί που ονειρευόμουν παιδιά και σύζυγο, βρέθηκα να έχω κρυφές, ερωτικές σχέσεις με μία γυναίκα. Και εκείνη δεν το είχε ξανακάνει ποτέ, αλλά τα αισθήματα μας ήταν αληθινά και έντονα και μαζί περάσαμε ένα χρόνο ευτυχίας ακόμα και αν κρυβόμασταν. Τα μυστικά και οι τύψεις έτρωγαν τη σύντροφο μου, έτσι μετά από ένα χρόνο δεσμού αποφασίσαμε για να σώσουμε τη φιλία μας να σταματήσουμε την ερωτική επαφή.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που τελείωσε το ερωτικό στοιχείο στη σχέση μας και έχουμε παραμείνει φίλες. Κάνουμε τα πάντα μαζί, αλλά προσποιούμαστε ότι δεν υπήρξαμε ποτέ εραστές. Τι και αν κάποιες φορές νιώθω ότι δώσαμε τέλος χωρίς να ήταν ανάγκη, αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να την κρατήσω στη ζωή μου και δεν ήθελα να τη χάσω για κανένα λόγο. Τώρα η σχέση μας είναι πολύ φιλική, αλλά τα συναισθήματα μου είναι διαφορετικά και ντρέπομαι να της το πω. Τι να κάνω; Με τρώει μέσα μου κάθε μέρα.

Η απάντηση του Queen.gr:
Αγαπητή αναγνώστρια δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις ταμπέλα σε αυτό που νιώθεις για τη φίλη σου. Είτε είσαι straight, είτε είσαι gay γυναίκα μπορείς να αποκτήσεις συναισθήματα για όποιον θέλεις. Δεν είναι ανάγκη να μπεις σε κανένα καλούπι και μη σε νοιάζει η γνώμη κανενός. Επειδή όμως πρέπει να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματα σου και να μην ταλανίζεις τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσεις στη φίλη σου πως νιώθεις ακριβώς. Δεν είναι αργά και θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις με τη ζωή σου, έστω και σε αυτή την ηλικία. Αν σου αρέσουν γενικά οι γυναίκες ή μόνο αυτή η συγκεκριμένη γυναίκα το έχεις ξεκαθαρίσει ήδη μετά από τόσο καιρό υποθέτουμε, έτσι σου προτείνουμε να πεις ευθέως στη φίλη σου πως νιώθεις και να της ζητήσεις να ξεκαθαρίσει τα συναισθήματα της χωρίς άλλες αναβολές. Αν αρνηθεί την αγάπη σου θα ραγίσει η καρδιά σου, άλλα μόνο έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις με τη ζωή σου και να βρεις την αγάπη που πραγματικά σου αξίζει στο πρόσωπο ενός άντρα ή μιας γυναίκας. Αν πάλι απαντήσει θετικά θα μπορέσεις επιτέλους να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Να είσαι τολμηρή και να ξέρεις πως με το να είσαι αισιόδοξη και ανοιχτή στη ζωή σου τελικά θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Και να θυμάσαι ότι πραγματική ευτυχία πηγάζει από μέσα σου και δίνεις στους άλλους ό,τι έχεις μέσα σου.