Γυναίκες-Άνδρες: «Δυο κόσμοι ξεχωριστοί»

Γυναίκες-Άνδρες: «Δυο κόσμοι ξεχωριστοί»

Ή αλλιώς όταν η στενομυαλιά ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο.

Κάπου διάβασα πως «οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τις άλλες γυναίκες. Οι άντρες ποτέ.» και πραγματικά έμεινα χαζός να κοιτώ την οθόνη του υπολογιστή μου.

Το θεώρησα αδιανόητο πως εν έτει 2011 υπάρχουν άνθρωποι ανεξαρτήτου γένους που σκέπτονται έτσι και ειδικά γυναίκες (βλέπετε η εν λόγω φράση ήταν status γνωστής μου στο facebook). Όταν υποτίθεται έχετε παλέψει και υποστηρίζετε τόσο γενναία την γυναικεία ανεξαρτησία, είστε φιλελεύθερες και ανοικτόμυαλες και από την άλλη γκετοποιείτε τον εαυτό σας σε έναν κόσμο αδιανόητα απόμακρο και δήθεν ακαταλαβίστικο για εμάς τους άνδρες, μου φαίνεται τουλάχιστον κωμικοτραγικό.

Όμως, αυτή τη φορά δε θα σας δικαιολογήσω. Βλέπετε, πιστεύω πως τα στερεότυπα τα φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι μόνοι μας και άνδρες γυναίκες είμαστε όλοι άνθρωποι. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την παραπάνω φράση αλλά για όλες τις αντίστοιχες χαζομάρες που γράφουμε-ετε κατά καιρούς. Ηρεμήστε κορίτσια (αλλά και αγόρια), ανοίξτε το μυαλό σας και θα καταλάβετε τα πάντα. Είναι απλά θέμα χρόνου και προσπάθειας.