Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις

Η life coach Τζιλ Δούκα προτείνει τρόπους για να βελτιωθεί η καθημερινότητα σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πριν από λίγες μέρες παρακολούθησα την ομιλία με θέμα Rebranding Greece από τον Peter Economides, στο Gazarte. Τον Peter τον παρακολουθώ, ήμουν σίγουρη ότι η ομιλία θα ήταν πηγή έμπνευσης. Αυτό που με εξέπληξε ήταν η προσέλευση. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, υπήρχαν πάνω από 50 άτομα που παρακολουθούσαν όρθιοι. Άνθρωποι κάθε ηλικίας. Ναι, υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να αλλάξει η σημερινή κατάσταση. Και μόνο αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Στο τέλος αρκετές ερωτήσεις εστίαζαν στις πράξεις που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από το τέλμα. Συμφωνώ με τον εισηγητή… η αρχή θα γίνει από τον κάθε ένα από εμάς.

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο, λέει ο Γκάντι. Και αυτή η αλλαγή ξεκινάει από τον κάθε ένα μας και μόνο από εκεί. Σκέψου το λίγο… υπάρχει μεγάλο παράπονο για την σημερινή κατάσταση από όλους. Κατηγορίες πέφτουν δεξιά και αριστερά, φταίει η κυβέρνηση, οι πολιτικοί κ.ο.κ. Πόση ενέργεια ξοδεύεται καθημερινά με αυτές τις κατηγορίες…. Αν έπαιρνε ο καθένας μας αυτή την ενέργεια και την διοχέτευε προς την βελτίωση του εαυτού του; Αν αναλογιζόμασταν καθημερινά με ποιες πράξεις μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας; Ένα χαμόγελο προς τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι; Με το να σταματάς στις διαβάσεις πεζών; Να βοηθήσεις μια μητέρα με ένα καρότσι; Να μειώσεις ταχύτητα τις μέρες που βρέχει για να μην βρέχεις τους πεζούς; Να μην παρκάρεις παράνομα; Να κρατάς τα σκουπίδια σου στο μπαλκόνι στις απεργίες; Να λες ευχαριστώ;

Για να βελτιωθεί η ζωή μας, είναι σημαντικό πρώτα να γνωρίζουμε, να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε. Να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θέλουμε να μας συμπεριφέρονται. Αφού γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε σε προσωπικό επίπεδο, θα αναπτυχθεί η γειτονιά μας, ο δήμος μας, το κράτος μας.

Το πρώτο βήμα είναι να γίνει ο καθένας από εμάς η αλλαγή που θέλει να δει…

Be Unique!