Δύο συντάκτες διαφωνούν: διαφορά θερμοκρασίας, κρύο ή ζέστη;

Δύο συντάκτες διαφωνούν: διαφορά θερμοκρασίας, κρύο ή ζέστη;

Η έκφραση «Τι καιρό κάνει σήμερα» γίνεται μήλον της έριδος.

Γιάννης, o κρυόκ***ς
Μου αρέσει το κρύο. Πάντα μου άρεσε για τόσους πολλούς λόγους. Τσιτώνει το δέρμα. Δεν ιδρώνουμε. Φαινόμαστε πάντα φρέσκοι. Κάνουμε layering στα ρούχα και μπορούμε να δείξουμε όλες τις αισθητικές μας αναφορές στο στυλ. Ερχόμαστε πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε και νιώθουμε λίγο πιο Σκανδιναβοί.

Το ξέρω πως όλα τα παραπάνω σας φαίνονται παράξενα σε μία χώρα που η ηλιοφάνεια καλύπτει σχεδόν όλες τις ημέρες του χρόνου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως απολαμβάνω τις κλιματικές συνθήκες, τις οποίες αναγκάζομαι να ανέχομαι. Θα μου πείτε γιατί δεν γίνομαι κλιματικός μετανάστης αφού δεν αντέχω τα 2/3 του τρίπτυχου sea-sex-sun και σας απαντήσω πως έχετε δίκιο. Αλλά όσο βρίσκομαι στη χώρα αυτή δεν θα σταματήσω ποτέ να γκρινιάζω για απαίσιο κλίμα που ξεκίνησε ως εύκρατο και έχει καταλήξει σχεδόν τροπικό. Η ζέστη εκτείνεται χρονικά από Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη που αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να ανεχόμαστε τον απαίσιο συνδυασμό (jean & t-shirt ) για μισό χρόνο περίπου μαζί με όλα τα παρελκόμενα που φέρνει. Η ζέστη δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ευτυχίας και κάνει τους Έλληνες να νομίζουν ότι όλα πρέπει να βαίνουν καλώς, ενώ στην πραγματικότητα ο μοναδικός καιρός που ταιριάζει στην κατάσταση της χώρας μας είναι η μουντή συννεφιά του Manchester.

Όχι πια ζέστη λοιπόν, μόνο κρύο για εμάς που ζούμε και αναπνέουμε Σκανδιναβία, ακούμε Labrabor records και ονειρευόμαστε για σπίτι ακόμα και μια τρύπα στο Sodermalm. Όλοι εσείς που νοσταλγείτε τη ζέστη, λοιπόν, αφήστε μας να χαρούμε τις ελάχιστες μέρες κρύου που έχει αυτή η χώρα της κλιματικής κόλασης.

Ελευθερία, o θερμός μπαχτσές
Αγαπώ το κρύο, δε λέω, αλλά δεν παλεύεται βρε παιδί μου. Θέλεις να πας για καφεδάκι και το σκέφτεσαι μην ξεπαγιάσουν τα αυτιά σου. Θέλεις να ανέβεις στη μηχανή του φίλου σου και το σκέφτεσαι μην βγάλουν σταλαχτίτες τα χέρια σου. Θέλεις να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι και το σκέφτεσαι μιας και το σπίτι μοιάζει ξαφνικά με ιγκλού. Θέλεις να πας σε εκείνη την εκπληκτική έκθεση ζωγραφικής και το σκέφτεσαι μιας και το πάπλωμα σε καλεί στην αγκαλιά του.

Ενώ η ζέστη… βλέπεις καταρχήν τον ήλιο και σου φτιάχνει η διάθεση. Βολτάρεις, κοινωνικοποιείσαι, φλερτάρεις πιο εύκολα. Φοράς και εκείνα τα υπέροχα φορεματάκια που αγόρασες από το Βερολίνο, δίχως να τα κουκουλώνεις κάτω από άχαρα παλτό. Τρως πολλά παγωτά με γεύση σοκολάτα, κολυμπάς πρόσθιο, κάνεις σεξ στο ντους δίχως να φοβάσαι αν θα παγώσει το νερό.. τι άλλο θες επιτέλους; Ψηφίζουμε ζέστη (παρόλο που συνεχίζουμε και εμείς να ακούμε φανατικά Labrador).