Χώρισα… και τώρα τι κάνω;

Χώρισα… και τώρα τι κάνω;

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά δίνει συμβουλές για ένα από τα πιο συχνά και ψυχοφθόρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Μόλις χωρίσατε και είναι ο πόνος αβάσταχτος; Κρύβετε τις φωτογραφίες τους και πετάτε τα ρούχα τους; Προσπαθείτε να μην μιλάτε γι' αυτούς και να μην συχνάζετε στα ίδια μέρη που πηγαίνατε; Έτσι πιστεύετε ότι θα ξεπεράσετε τον χωρισμό; Λάθος!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό είναι να το πενθήσετε! Μόνο έτσι θα καταφέρετε να προχωρήσετε μπροστά στην ζωή σας χωρίς το βάρος του παρελθόντος!
Κάθε χωρισμός είναι και μία απώλεια, ακόμα και αν εσείς έχετε επιλέξει να χωρίσετε. Οι καθημερινές συνήθειες αλλάζουν και πρέπει να βρεθούν καινούργιοι τρόποι για να καλυφθεί το κενό που νιώθετε. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να μιλάτε γι' αυτό και να εκφράζετε τα συναισθήματα σας. Πολλές φορές ενώ θέλουμε να εκφραστούμε, κρατιόμαστε γιατί φοβόμαστε είτε ότι θα ζαλίσουμε τους άλλους με το να τους μιλήσουμε για τον χωρισμό μας, είτε γιατί το παίζουμε δυνατοί. Κατ' αρχήν οι φίλοι είναι για τα δύσκολα. Αν πραγματικά σας αγαπούν, θα καταλάβουν την δύσκολη θέση σας και θα σας συμπαρασταθούν, ακόμα και αν έχουν ακούσει την ίδια ιστορία 100 φορές. Κατά δεύτερον και οι δυνατοί άνθρωποι λυγίζουν... εσείς δεν είναι δυνατόν να είστε η εξαίρεση.

Εκφραστείτε λοιπόν ελεύθερα, κλάψτε, φωνάξτε, πονέστε και βιώστε τον χωρισμό με όλο σας το είναι. Όσο περνάει ο καιρός θα διαπιστώσετε ότι γίνεται ευκολότερο κι εσείς πιο δυνατοί. Τουλάχιστον όμως θα το έχετε βιώσει... δεν θα το έχετε αποφύγει!