Το Queen.gr απαντά στις ερωτικές απορίες των αναγνωστριών του

Το Queen.gr απαντά στις ερωτικές απορίες των αναγνωστριών του

Ο έρωτας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Το γράμμα της αναγνώστριας
Αγαπητό Queen.gr,
Έχω μία σχέση εδώ και ενάμιση χρόνο, η οποία ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό όμως τον επόμενο μήνα μπήκε φαντάρος. Έτσι περάσαμε μαζί και το φανταρικό με απόσταση τους πρώτους 6 μήνες. Ο ίδιος στην αρχή έδινε πολλές υποσχέσεις, ένιωθα πως τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και επίσης από την πρώτη βδομάδα κατάλαβα ότι ήταν ο άντρας της ζωής μου, ο ένας και μοναδικός, αυτός που όλες ψάχνουμε.
Το πρόβλημα ποιο είναι λοιπόν, ο άντρας αυτός βγαίνοντας από το στρατό έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά (έχει δική του εταιρία - συνεπάγεται δάνεια κτλ) και το καταλαβαίνω απόλυτα φυσικά ότι μπήκε σε ένα άλλο τρυπάκι ζωής - κοντεύει και τα 30 - και είμαι δίπλα του και έχω πάρα πολύ υπομονή σαν άνθρωπος όμως με έχει παραμελήσει τόσο πολύ, νιώθω ότι έχω μια σχέση μόνη μου, και όλο αυτό που γίνεται με την κρίση, το άγχος με τα οικονομικά πραγματικά μας έχει απομακρύνει τόσο πολύ.
Κάνω πολλές προσπάθειες πραγματικά, επίσης βλέπω ότι αναιρεί πράγματα που έλεγε στην αρχή, έχει μονίμως αμφιβολίες και δεν με εμπιστεύεται.
Ακόμα πιστεύω πως αυτός είναι ο άνθρωπος μου, το άλλο μου μισό όμως δεν μπορώ να το διαχειριστώ όλο αυτό. Απομακρυνόμαστε συναισθηματικά και το έχουμε συζητήσει, μου έχει εξηγήσει την κατάσταση λέγοντάς μου πως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, έτσι ο μόνος τρόπος είναι να συμβιβάζομαι εγώ σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Πιστεύω πως σε κάποια άλλη εποχή θα ήμασταν τέλεια, όμως τώρα είναι άλλες προτεραιότητες γι' αυτόν περισσότερο γιατί εγώ δεν δουλεύω.
Πείτε μου τι να κάνω σας παρακαλώ.

Η άποψη του Queen.gr
Αγαπητή φίλη,
μας γράφεις πως το εν λόγω αγόρι είναι ο άντρας της ζωής σου, ο ένας και μοναδικός, αλλά στην ουσία ίσως να υπερβάλλεις. Μετά τον πρώτο μήνα του φλερτ σας, ο λεγάμενος μπήκε στρατό, οπότε η σχέση σας εξελίχθηκε εξ' αποστάσεως. Με το που τελείωσε τη θητεία του και επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό της κοινής σας πορείας, προέκυψαν και τα προβλήματα, άρα ίσως η όλη κατάσταση να είναι ωραιοποιημένη στο μυαλό σου, ενώ στην πραγματικότητα ταλανίζεται από την πρώτη στιγμή.
Εάν όμως κάνεις στην άκρη τις μεταξύ σας προστριβές και εστιάσεις στο οικονομικό πρόβλημα και την αβεβαιότητα της δουλειάς που αποτελούν και το μεγαλύτερο θέμα της εποχής μας για κάθε νέο, θα δεις πως η συμπεριφορά σου είναι το λιγότερο ανώριμη.
Σίγουρα θέλεις προσοχή, αγάπη και ρομαντζάδα, αλλά το αγόρι έχει πολύ σημαντικά ζητήματα να επιλύσει και σίγουρα δε μπορείς να είσαι η προτεραιότητά του. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς να βρεις κι εσύ μία δουλειά, έτσι ώστε να απασχολείσαι όλη μέρα και να βοηθάς στον κοινό σας κουμπαρά; Σκέψου λίγο πόσες ευθύνες έχει ο φίλος σου και αν πραγματικά είναι το άλλο σου μισό, τότε κάνε υπομονή και υποστήριξέ τον στα δύσκολα.
Ο έρωτας δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια, αλλά και δοκιμασίες που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά ή τους απομακρύνουν μια για πάντα.
Καλή επιτυχία!