Kate Moss: αγαπάμε ή αγαπάμε να μισούμε;

Kate Moss: αγαπάμε ή αγαπάμε να μισούμε;

Δύο λάτρεις της μόδας τα βάζουν μεταξύ τους για την βρετανική ιέρεια του fashion κόσμου, Kate Moss.

Ευάγγελος, ο συντάκτης που αγαπά να τη μισεί
Φυσικά και αγαπώ να μισώ την Kate Moss και μάλιστα τη ζηλεύω κατά κάποιον τρόπο. Πείτε μου εσείς, τώρα αν ήσασταν μοντέλο, λέμε τώρα, ανεξαρτήτως φύλου, κάνατε major καριέρα και αφού είχατε μπλέξει με διάφορους «καμένους» συντρόφους στο τέλος μπλέκατε σε ένα σκάνδαλο κοκαΐνης. Θα μπορούσατε να κάνετε rebound στην καριέρα σας;

Η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Βλέπετε η Kate έχει ένα πολύ βασικό προσόν: είναι Βρετανίδα και οι Άγγλοι όταν κάτι θέλουν να το επιβάλουν το καταφέρνουν. Δεν ήταν ποτέ η πιο όμορφη ή η πιο ψηλή από όλες, είχε απλά πολύ λαμπερά μαλλιά και την αγαπούσε ο φακός. Όμως, κατάφερε και έκανε καριέρα και μάλιστα τεράστια.

Μπορεί να έχουν βγει φωτογραφίες της από paparazzi που δεν την κολακεύουν καθόλου, καθώς όπως και να έχει οι καταχρήσεις τόσων χρόνων έχουν επιπτώσεις, μπορεί να έχουν ακουστεί τόσα πολλά για την κυτταρίτιδα στα πόδια της, μπορεί να έκλεισε τα τριάντα οκτώ της χρόνια, όμως συνεχίζει και θα συνεχίσει για πολύ ακόμα, χωρίς κανείς να τολμά να την κατεβάσει από τον θρόνο της. Θα μου πείτε και η Kristen McMenamy συνεχίζει που είναι και πολύ μεγαλύτερη, μόνο που η Kristen είναι από άλλου παπά ευαγγέλιο και αν έχετε ξεφυλλίσει το περιοδικό «Love» που κυκλοφορεί θα καταλάβετε το γιατί.

Φυσικά, λοιπόν αγαπώ να μισώ την Kate Moss, που μπορεί και τα καταφέρνει όλα, που είναι πολύ τυχερή, που ξέρει πως να σβήνει σκάνδαλα από τη μνήμη των ανθρώπων, που ξέρει πότε πρέπει να παντρευτεί και κυρίως που ξέρει πως μπορεί κάποιος να βγάλει πάρα πολλά λεφτά, χωρίς απαραίτητα να είναι ο καλύτερος. Ιn Kate we trust.

Κρίστη, η συντάκτρια που τη βαρέθηκε

Την Kate Moss τη γνωρίσαμε τότε που πηγαίναμε γυμνάσιο ως το μοντέλο του Calvin Klein με την ανδρόγυνη ομορφιά και τον παιδικό σωματότυπο. To κορίτσι που καθιέρωσε το size zero και μας έστειλε όλες στο διαιτολόγο, (τότε που δεν υπήρχε η Dukan), έκανε μια κόρη, παντρεύτηκε, μεγάλωσε και μυαλό δεν έβαλε.
Ή μάλλον μυαλό έχει γιατί αλλιώς δε θα έκανε την καριέρα που όλοι γνωρίζουμε, όμως το θέμα δεν είναι αυτό.
Εκείνο που μετράει είναι η υστεροφημία και αν η Kate τα μπουρδούκλωσε κάπου, τότε αυτό είναι το αδύναμο σημείο της. Χαμένη στον κόσμο των παραισθήσεων, λιποβαρής και σε μόνιμο «heroin chic style», η Moss έκανε μόδα το προβληματικό της lifestyle και το έζησε στα άκρα. Είτε συνοδεύοντας το Johnny Depp σαν αξεσουάρ, είτε πάλι γρατσουνίζοντας μια κιθάρα με τον αγαπημένο της και γνωστό junky Pete Doherty, το διάσημο μοντέλο έκανε στην άκρη τη μακρόχρονη καριέρα της αφήνοντας τους προβολείς να φωτίσουν μόνο τη σκοτεινή της πλευρά.
Μπορεί να ακολουθήσαμε την εμμονή της με τις τσάντες Balenciaga, τις μπότες Ugg και τα σκουρόχρωμα τζιν σωλήνες, αλλά δε μπορέσαμε ποτέ να ενστερνιστούμε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την εικόνα της.

Co-Kate σε αγαπάω, αλλά σε βαρέθηκα!