Πάντα υπάρχει λύση

Πάντα υπάρχει λύση

Κανένα πρόβλημα δεν είναι αξεπέραστο. Η life coach, Τζιλ Δούκα, δείχνει τον τρόπο

Κόλλησες! Γενικά βρίσκεις λύσεις, όμως τώρα νιώθεις ότι ήρθε το τέλος. Πνίγεσαι και μόνο στην σκέψη ότι δεν θα μπορέσεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Κράτα αυτό στο μυαλό σου: πάντα, μα πάντα υπάρχει λύση.


Στα coaching sessions, είναι σύνηθες να λύνουμε προβλήματα με τους coachees. Μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις που χρησιμοποιούμε είναι η παρακάτω.
Αφού καταγράψεις το πρόβλημα (είναι πολύ σημαντικό να το γράψεις στο χαρτί) σκέψου ποιος έχει περάσει το ίδιο πρόβλημα με εσένα και το έχει λύσει επιτυχημένα. Ξεκίνα με το άμεσο περιβάλλον σου και σιγά σιγά άρχισε να ανοίγεις τον κύκλο. Ίσως κάποιος από τους γνωστούς των γνωστών σου έχει ζήσει μια αντίστοιχη εμπειρία και τελευταία έχεις ακούσει ότι όλα είναι καλά;


Γράψε μια λίστα με όλα τα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό και βάλε δίπλα τα τηλέφωνά τους ή τα email τους. Αν είναι γνωστοί γνωστών γράψε το όνομα και το τηλέφωνο του συνδέσμου για να ζητήσεις στοιχεία επικοινωνίας. Αυτό που θέλεις ουσιαστικά, είναι να σου μεταβιβάσουν την γνώση τους από την εμπειρία τους. Είναι ο «πληροφοριοδότης» σου! Κατάγραψε συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέλεις να κάνεις.

Το επόμενο βήμα είναι η επικοινωνία. Είτε με email είτε τηλεφωνικά, εξασφάλισε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για τον «πληροφοριοδότη» σου να επικοινωνήσει μαζί σου. Αφού κάνεις τις συγκεκριμένες ερωτήσεις στο τέλος ρώτα, υπάρχει κάτι παραπάνω που πιστεύεις ότι θα έπρεπε να ξέρω και δεν το ρώτησα; Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσεις θερμά για τον χρόνο του και πολύ ευγενικό να στείλεις ένα ευχαριστήριο σημείωμα είτε ηλεκτρονικά δες (δωρεάν επιλογές στο http://www.123greetings.com/thank_you/everyday/) είτε από χαρτί.
Μην φοβηθείς την απόρριψη. Οι έρευνες λένε ότι για κάθε 7 όχι ακούμε 1 ναι. Επικοινώνησε λοιπόν με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς. Κάποιοι θα χαρούν πάρα πολύ να μοιραστούν μαζί σου τις λύσεις τους.


Μόλις συγκεντρώσεις όλα τα στοιχεία που θέλεις δες τι ταιριάζει καλύτερα στην δική σου κατάσταση και ανέλαβε... δράση!
Δοκίμασε την συγκεκριμένη πρακτική και θα δεις ότι από το πρόβλημα θα πας στην λύση!


Be Unique!