Σεξουαλική διάθεση και σοκολάτα: τελικά σχετίζονται;

Σεξουαλική διάθεση και σοκολάτα: τελικά σχετίζονται;

Είναι τελικά η σοκολάτα ένα ισχυρό αφροδισιακό ή όχι;

Η σοκολάτα με το σεξ συνδέονται στο μυαλό μας άρρηκτα. Όχι μόνο πιστεύουμε πως είναι ισχυρό αφροδισιακό αλλά πολλοί τη χρησιμοποιούν και κατά τη διάρκεια του σεξ σε διάφορα «παιχνίδια». Κατά πόσο όμως σχετίζεται η κατανάλωσή της με την ερωτική διάθεση;

Το σίγουρο είναι πως η σοκολάτα προκαλεί μια ευχάριστη, γλυκιά αίσθηση στη γλώσσα και μας δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας. Κι αυτό γιατί περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη (γνωστό και ως «μόριο της αγάπης»), ένα φυσικό αλκαλοειδές που συνδέεται με την απελευθέρωση των ενδορφινών, ουσιών που εκκρίνει ο οργανισμός και μας κάνει να νιώθουμε καλά (όπως για παράδειγμα μετά από έντονη άσκηση).

Πέρα από αυτό, όμως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Guelph, που εξέτασαν εκατοντάδες μελέτες περί των αφροδισιακών, διαπίστωσαν πως όσο και αν το πιστεύουμε η σεξουαλική διάθεση δεν επηρεάζεται καθόλου από την κατανάλωση σοκολάτας. Με άλλα λόγια η σεξουαλική ενέργεια της σοκολάτας βρίσκεται απλά στο μυαλό μας, αλλά αφού λειτουργεί και έτσι, τότε συνεχίστε στο δρόμο που έχετε χαράξει. Μόνο μην το παρακάνετε με τις θερμίδες.