Φίκι - Φίκι για μεταξωτή κορδέλα

Φίκι - Φίκι για μεταξωτή κορδέλα

Όταν αλλάζεις γνώμη στο παρά πέντε... τι να πεις για να μην γίνεις ρόμπα.

Είναι κοινό μυστικό-μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας- πως το ζητούμενο αντρών και γυναικών όταν ξεκινάνε να φλερτάρουν σοβαρά με το άλλο φύλο είναι να φτάσουν κάποια στιγμή και στο κρεβάτι μαζί. Όχι για ύπνο, για sex. Υπάρχουν φορές όμως που μια κίνηση, μια κουβέντα ή τέλος πάντων ένα «στράβωμα» μπορεί να σε ξενερώσει σε τέτοιο βαθμό που ενώ τον ήθελες σαν τρελή, τώρα θα έδινες τα πάντα για να σε αφήσει στην ησυχία σου. Κι ενώ εκείνος είναι έτοιμος για όλα εσύ είσαι ήδη αλλού. Και καλά αν είσαι σίγουρη πως το ξενέρωμα είναι μόνιμο και δεν διορθώνεται απλά το κόβεις εκεί και μαζί κόβεις και την καλημέρα μαζί του γιατί δύσκολα θα σου συγχωρέσει το ότι τον άφησες στα κρύα του λουτρού ενώ πρώτα είχες κάνει τα πάντα για να τον ανάψεις όσο περισσότερο γίνεται. Ναι, ναι το έκανες, παραδέξου το. Αν όμως απλά θέλεις να το ξανασκεφτείς καλό θα ήταν να μην τον «στείλεις» με συνοπτικές διαδικασίες αλλά να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή. Κι επειδή το «Μωρό μου, έχω πονοκέφαλο» δεν πιάνει –έχουν εξελιχθεί και τα παυσίπονα και αποδείχτηκε και σε έρευνα πως το σεξ κάνει καλό στην θεραπεία του πονοκεφάλου- το θέμα είναι να το κάνετε με τέτοιον τρόπο που ούτε να υποψιαστεί πως αυτό που του σερβίρετε είναι απλά μια δικαιολογία.

Το χρυσό sms
Παλιό, καλό και πολυδοκιμασμένο. Στείλτε ένα γρήγορο sms –κάποια στιγμή που εκείνος εννοείται πως δεν βλέπει- στην κολλητή σας με τη διεθνή λέξη S.O.S. Εκείνη –μιλημένη γάρ- θα πρέπει εντός του 5λέπτου να σας πάρει στο τηλέφωνο. Δεν έχει σημασία τι θα λέει εκείνη. Ας λέει και το «Αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι», σημασία έχει το πως θα το παίξετε εσείς. Το τι ανάγκη θα προφασιστείτε εξαρτάται φυσικά από εσάς. Από το... πήρε φωτιά το σπίτι μου/γραφείο μου/ πολυκατοικία μου/ το Κορδελιό.... ως το άστα χώρισε η κολλητή μου και με χρειάζεται –τώρα όμως- γιατί είναι χάλια.... Διαλέξτε και πάρτε. Αν δεν είναι εντελώς γαϊδούρι δεν θα τολμήσει ούτε να διαμαρτυρηθεί γιατί θα σας δώσει και πάτημα για γκρίνια.... Αν πάλι ακούσετε κανένα δειλό «Μα...» κεραυνοβολείστε τον με ένα βλέμμα που τα λέει όλα. Οι λέξεις θα πνιγούν πριν καν βγουν από τα χείλη του...

Πόσο άτυχη είμαι...
Αν υπάρχει κάτι που κάνει όλους τους άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας να αισθάνονται αν μη τι άλλο άβολα είναι το θέμα «περίοδος» της γυναίκας. Αν δεν είσαστε ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί – που και πάλι παίζεται αν θα γνωρίζει και πολλά, ποτέ δεν θα ξέρει πότε ήρθε η ώρα της και ποτέ δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος πως η ώρα που θα του πείτε εσείς δεν είναι σωστή. Σηκωθείτε διακριτικά, όπου κι αν βρίσκεστε και πηγαίνετε με το τσαντάκι σας στο πλησιέστερο μπάνιο. Μείνετε μέσα τουλάχιστον 5 λεπτά... Όταν βγείτε η απογοήτευση θα πρέπει να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας... «Αχ μωρό μου, είμαστε πολύ άτυχοι... Μου ήρθε νωρίτερα...». Δείξτε ράκος –το Oscar δικαιωματικά σας αξίζει- και φυσικά εκείνος όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα αλλά θα σας παρηγορήσει κιόλας. Το θέλατε; Δεν το θέλατε... Έτυχε, ή μάλλον δεν έτυχε... πέτυχε!

«Μόλις είδα τον μπαμπά μου...»
Το πως θα χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη δικαιολογία που ουσιαστικά θα του κόψει κάθε φόρα και διάθεση για sex και παιχνιδάκια εξαρτάται ουσιαστικά από το που θα βρίσκεστε την δεδομένη στιγμή. Αν είστε σε μαγαζί και ετοιμάζεστε να φύγετε για ξενοδοχείο ή σπίτι, δείξτε έντρομη και πείτε του συνωμοτικά στο αυτί την παραπάνω φράση... «Νομίζω ότι μόλις είδα τον πατέρα μου...» απομακρυνθείτε με τρόπο από δίπλα του και κρατήστε απόσταση. Δεν θα είναι και πολύ δύσκολο... Το πιθανότερο είναι πως με το που θα το πείτε θα κρατήσει εκείνος τις απαραίτητες αποστάσεις –μην βρεθεί και στην διπλανή συνοικία- και θα χάσει κάθε διάθεση. Αν πάλι έχετε φτάσει ήδη στον προορισμό σας πείτε το ίδιο σε συνδυασμό με μεταφορικό μέσο. «Ωχ αυτό είναι το αμάξι του πατέρα μου...». Όπως και να έχει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Μόλις κερδίσατε αναβολή ποινής...

Τρόμαξέ τον
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν άντρα, ότι ηλικίας και να είναι, από το να αρχίσει η γυναίκα που είναι δίπλα του να μιλάει για γάμους και παιδιά. Και πόσο μάλλον πριν από το sex. Την έχει που την έχει την φοβία... τι του λέτε κι εσείς τώρα... Πατήστε άφοβα πάνω στον φόβο του. Εκεί που έχει αρχίσει τις τρυφερότητες αρχίστε εσείς τα γούτσου-γούτσου σχόλια του τύπου: «Αχ ψυχούλα μου, δεν είμαστε τόσο ταιριαστοί εμείς οι δύο... Σαν να γνωριζόμαστε χρόνια.... Και είσαι τόσο όμορφος... φαντάζεσαι να κάναμε μαζί ένα μωράκι τι γλυκό που θα έβγαινε; Θα παντρευόμασταν και θα περνάγαμε σούπερ! Το φαντάζεσαι; ». Όχι δεν το φαντάζεται και ούτε θέλει να το φανταστεί... Σε αυτό περίπου το σημείο κάθε διάθεση για sex έχει εξαφανιστεί πλήρως –τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο- και ο ίδιος θα έχει ήδη τσεκάρει τις εξόδους «κινδύνου» για να την «κάνει» στην πρώτη ευκαιρία.

Βάλε τα κλάματα
Τέλειο κόλπο... Κανένας άντρας δεν μπορεί να πει όχι σε μια γυναίκα που κλαίει. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιον σημαντικό λόγο. Κάντε έναν συνδυασμό. Εκεί που εκείνος θα σας πάρει αγκαλιά, αφήστε τα δάκρυα να τρέξουν από τα μάτια σας και αναφερθείτε στον... πρώην σας. Και δάκρυα και πρώην μαζί, αποκλείεται να το αντέξει ο άνθρωπος. Αρχίστε να μιλάτε συνέχεια για εκείνον... Πως κι εκείνος σας αγκάλιαζε έτσι και τι σας θύμισε τώρα... Και διάφορα άλλα τέτοια... Ζητήστε του φυσικά συγνώμη για το ξέσπασμα αλλά συνεχίστε να κλαίτε... Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα ξενερώσει ο ίδιος και το τελευταίο πράγμα που θα έχει στο μυαλό του είναι το sex. Πόσο μάλλον το sex της παρηγοριάς. Όταν θα βρεθείτε στο κρεβάτι θα θέλει να είστε δύο, όχι εσείς αυτός και οι αναμνήσεις του πρώην σας.