Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Όταν ένας έρωτας γεννιέται κάτω από τον παριζιάνικο ουρανό.

Στα δικά μου «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» δεν υπήρχε κάποια χρονική μαύρη τρύπα και δεν μεταφέρθηκα καθόλου σε άλλη εποχή όπως στην ομώνυμη ταινία, όμως, έζησα τον απόλυτο έρωτα έστω και αν κράτησε για μόλις τρεις ημέρες.

Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα κανονίσει να περάσω την Πρωτομαγιά στον κολλητό μου που εργαζόταν στο Παρίσι –ήταν ευκαιρία, αφού είχα και διαμονή τσάμπα. Ρύθμισα, λοιπόν, την άδεια στη δουλειά μου, έκλεισα εισιτήρια, γέμισα τις βαλίτσες μου, φόρεσα και τον παριζιάνικο αέρα μου και πετάχτηκα μέχρι την Πόλη του Φωτός.

Σαν κλασσική τουρίστρια ήθελα να τα δω όλα μέσα σε πέντε ημέρες και ευτυχώς ο φίλος μου μου είχε κανονίσει φουλ πρόγραμμα κάθε πρωί μέχρι να βρεθούμε το απογευματάκι που τελείωνε τη δουλειά του.

Μόνο που τελικά δεν έμεινα πίστη σε κανενός είδους πρόγραμμα. Βλέπετε, τη δεύτερη ημέρα που πάτησα το πόδι μου στη γαλλική πρωτεύουσα και προσπαθώντας να συνεννοηθώ σε ένα ζαχαροπλαστείο για το ποια macaroons θα διαλέξω το βλέμμα μου έπεσα σε έναν κούκλο, ίδιο με τον Olivier Martinez στο ρόλο του στην ταινία «Η Άπιστη».

Ταράχτηκα και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το βλέμμα μου από πάνω του. Εκείνος το κατάλαβε, μου χαμογέλασε αμήχανα και εγώ έσκυψα το κεφάλι κάτω σαστισμένη. Όταν το ξανασήκωσα ήταν δίπλα μου και μου έδειχνε με το δάχτυλό του τι ακριβώς έπρεπε να αγοράσω.

Φύγαμε από τη boulangerie μαζί, με οδήγησε σε ένα καφέ και αρχίσαμε να «συζητάμε» πιο πολύ με τη γλώσσα του σώματος και στη νοηματική καθώς τα Αγγλικά του ήταν επιπέδου αρχαρίου και τα γαλλικά μου χειρότερα και από τα ελληνικά της Μαρίας Μενούνος.

Ένιωθα τόσο όμορφα. Περάσαμε όλη την ημέρα μαζί και ήταν εκεί κάπου στο Παρίσι, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ που με φίλησε. Η συνέχεια ήταν ένα ρομαντικό τριήμερο με πολλά γλυκά, βόλτες, πολύ πολύ σεξ και γαλλικά φιλιά.

Στο τέλος, των διακοπών μου είπαμε να μην χαθούμε αλλά μέχρι και τώρα δεν έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε. Μήπως να αψηφήσω την κρίση και να κανονίσω ένα ταξιδάκι;

Εύα, ετών 24