Πίσω από το εκλογικό παραβάν ίσως κρύβεται το άλλο σου μισό!

Πίσω από το εκλογικό παραβάν ίσως κρύβεται το άλλο σου μισό!

Πώς θα τον εντοπίσεις;

Ποιος είπε πως οι εκλογές δεν είναι ευκαιρία για να εμπλουτίσετε την ερωτική σας ζωή;

Πίσω από την κουίντα του εκλογικού παραβάν μπορεί να κρύβεται το αγόρι των ονείρων σας. Εσείς δεν ήσασταν ποτέ της πολιτικής και των πολλών υποσχέσεων. Μπορεί στα χρόνια του Πανεπιστημίου να μιλούσατε με τα παιδιά από τη ΔΑΠ για να σας δίνουν τις σημειώσεις για την εξεταστική, κανένα όμως κόμμα δε σας έκανε να παθιάζεστε με τον τρόπο που το πετύχαινε η μεγάλη σας αγάπη, ο Παναθηναΐκός, κάθε φορά που σας πήγαινε ο μπαμπάς σας να δείτε πώς μπαίνουν τα τρίποντα. Από τότε πέρασε πολύς καιρός, εσείς δεν προλαβαίνετε να τρέχετε στα γήπεδα (υπάρχει και το twitter για να ενημερώνεστε) και ήρθε η ώρα να ψηφίσετε.

Εάν η σχέση σας με τα κόμματα και τις πεποιθήσεις τους περιορίζεται στα χρώματά τους και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα ρίξετε την ψήφο σας, κάντε μία βόλτα από το εκλογικό σας κέντρο, φλερτάρετε με τους επίδοξους ψηφοφόρους και ενισχύστε την παράταξη που θα σας γοητεύσει περισσότερο.

Το αγόρι της «Αριστεράς» θα το αναγνωρίσετε εύκολα. Μακρύ αλογίσιο μαλλί, μπλούζα με τον Che και ένα στριφτό τσιγάρο στο χέρι για να ενισχύει το ήδη εναλλακτικό προφίλ του. Πλησιάστε τον όσο δένει το ποδήλατό του έξω από την αίθουσα και ρωτήστε τον όλο απορία, «Μήπως έχουμε γνωριστεί στην Ικαρία;». Αυτό ήταν, μόλις χτυπήσατε το ευαίσθητο σημείο του καθώς κάθε γνήσιο τέκνο της «Αριστεράς» έχει επισκεφτεί το περίφημο νησί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Από δω και πέρα τα πράγματα είναι εύκολα. Συνεχίστε τη συζήτησή σας εξαίροντας τη μουσική του Μάλαμα, τα φεστιβάλ της Σαμοθράκης και δώστε του ραντεβού στο Nosotros των Εξαρχείων. Μπορεί η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ να σας είναι πιο άγνωστη κι από τον κύριο που περνάει το δρόμο απέναντι, αλλά μόλις γνωρίσατε ένα συμπαθέστατο εκπρόσωπό της που ίσως σας βοηθήσει να την κατανοήσετε.

article-2133426-12B62AEA000005DC-723_634x416

Το «δεξιό» αγόρι βγάζει μάτι από μακριά οπότε δε θα δυσκολευτείτε να το αναγνωρίσετε. Γυαλιά καθρέφτες Ray- Ban ή Wayfarer, κλασικό Polo μπλουζάκι, τζιν και φλατ καστόρινα παπούτσια που γυαλίζουν από καθαριότητα. Μυρίζει φρεσκάδα και Abercormbie, κοιτάει αφ' υψηλού και κρατάει στο χέρι του ένα iPhone κινητό και τα κλειδιά από το μαύρο φιμέ τζιπ του. Πλησιάστε τον και ρωτήστε τον ευγενικά: «Μήπως ξέρεις πού είναι το πλησιέστερο Starbucks; Ούτε ένα καφέ της προκοπής δε φτιάχνουν σε αυτή τη γειτονιά». Αυτό ήταν. Με αυτή τη μαγική λέξη ξεκλειδώσατε την επόμενη πίστα και είστε πολύ κοντά στο να «τερματίσετε» το παιχνίδι του φλερτ με το γοητευτικό αγόρι. Συνεχίστε τη συζήτηση ρωτώντας τον πού βρήκε να παρκάρει με τόση κίνηση παραπονούμενη για το πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορείς με μεγάλο όχημα και δώστε ραντεβού για δείπνο στο P- Βox της Κηφισιάς για πολιτική και γαστρονομία.

Το apolitic αγόρι δεν είναι εύκολο να το αναγνωρίσεις. Στέκεται κάπου εκεί έξω από το εκλογικό κέντρο βαριεστημένο σχεδόν σα να μην ήθελε να έρθει και έχει κατεβασμένα τα μούτρα του. Μπορεί να μην το βρείτε εύκολα, αλλά θα το ρίξετε σε χρόνο μηδέν με μία πρόταση. Αναφωνήστε «δεν έχω ξανάρθει εδώ, σιχαίνομαι τις εκλογές» και γκρινιάξτε του για το σύστημα, τα σκουπίδια στους δρόμους, την έλλειψη ποδηλατόδρομων ακόμα και για τη γάτα σας τη Missy. Μην ανησυχείτε, εάν σας προτείνει να πιείτε ένα καφέ αφού ρίξει το ψηφοδέλτιό,του να ξέρετε πως έχει πιάσει το νόημα και ίσως μόλις διώξατε τη βαρεμάρα από τη ζωή του. Τελικά τι θα ψηφίσετε στις φετινές πολιτικές εκλογές;