Συγκατοίκηση: Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της σχέσης σας;

Συγκατοίκηση: Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της σχέσης σας;

Πριν περάσετε στο επόμενο στάδιο με τον αγαπημένο σας, κάντε μερικές απλές ερωτήσεις στον εαυτό σας, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

1)Πως νιώθετε όταν περνάτε τη νύχτα μακριά του;
Αν στα συναισθήματά σας ελλοχεύει και αυτό της ανακούφισης, που έχετε λίγο χώρο για τον εαυτό σας, μπορεί να μην είστε έτοιμη να μοιραστείτε μαζί του την ίδια στέγη. Από την άλλη, αν ήδη περνάτε κάθε βράδυ ο ένας στο σπίτι του άλλου, το να μείνετε μαζί είναι το επόμενο λογικό βήμα.

2)Διακοπές μαζί: το δοκιμάσατε;
Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ίσως η κοινή στέγη να μην είναι τόσο καλή ιδέα. Από την διαχείριση του budget, μέχρι το να είστε μαζί σε 24ωρη βάση, οι διακοπές είναι πάντα ένα καλό «test drive» του πώς μπορεί να είναι η κοινή σας συμβίωση.

3)Οικονομική διαχείριση: Τα βρίσκετε;
Για να είστε σίγουροι ότι η κοινή σας ζωή θα ξεκινήσει αρμονικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε, καταρχήν, ποιος πληρώνει τι. Αν κάποιος από τους δύο βγάζει σημαντικά περισσότερα χρήματα και θέλει να ζήσει σε σπίτι ακριβότερο απ' ότι θα επέτρεπε η οικονομική κατάσταση του άλλου, προσπαθήστε να βρείτε μία μέση λύση. Συζητήστε από πριν, πως θα διαχειριστείτε, οικονομικά, μία έκτακτη ανάγκη.

4)Πόσο καλά διαχειρίζεστε τις διαφωνίες;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όταν επιλέγουμε να μοιραστούμε κάτι τόσο προσωπικό, όπως είναι ο χώρος του σπιτιού μας, με τον άλλον, θα προκύψουν πολλές, μικρές ή μεγαλύτερες διαφωνίες. Όσο καλά κι αν τα πάτε, όσο τέλεια κι αν νιώθετε ότι είναι η σχέση σας, ειδικά στην αρχή, μέχρι να προσαρμοστείτε και οι δύο στην νέα κατάσταση μπορεί να προκύψουν τσακωμοί. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μπορείτε, σαν ζευγάρι, να διαχειρίζεστε τις τυχόν διαφωνίες σας. Στην πράξη, ένα καλό βήμα θα είναι να είστε σε θέση να ακούσετε ο ένας τον άλλο, αλλά και διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε με κάποια πράγματα.