To sex μαζί του είναι χάλια! Τι να κάνω;

To sex μαζί του είναι χάλια! Τι να κάνω;

Είναι όλα θέμα χημείας...

To γράμμα της αναγνώστριας:

Αγαπητό Queen,

Με λένε Ελένη και είμαι 20 χρονών και θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για κάτι. Είμαι με ένα παληκάρι εδώ και ένα χρόνο και το σεξ μαζί του είναι άθλιο.
Προσπάθησα πολλές φορές να του πω τι κάνει σωστά και τι όχι, αλλά δεν μ' ακούει. Νομίζει ότι με ικανοποιεί, αλλά συμβαίνει το άκρως αντίθετο,
ξενερώνω και προτιμώ να δω τηλεόραση, να διαβάσω κάποιο βιβλίο κλπ παρά να είμαι μαζί του σε ένα κρεβάτι και να προσπαθώ συνέχεια να του εξηγώ τα λάθη του!

Ίσως να φταίω κι εγώ σε αυτό, μπορεί να μην κάνω κάτι εγώ καλά, αλλά δεν μου έχει πει τίποτα τέτοιο όσες φορές τον ρώτησα.
Ίσα ίσα που συνέχεια μου λέει πόσο καλή είμαι, αλλά πιστεύω πως είμαι σχετικά μικρή και με λιγότερες εμπειρίες από αυτόν. Δεν λέω τον αγαπάω,
αλλά θέλω να κάνουμε και καλό σεξ. Είναι ενα από τα βασικά σε μία σχέση. Σε παρακαλώ βοήθησέ με.

1229_guy-on-laptop-with-upset-girl_sm

Η απάντηση του Queen.gr

Eλένη, Ελένη, Ελένη... θα ξεκινήσουμε με το ότι είσαι μόλις 20 χρονών. Προφανώς δεν είναι ο πρώτος σου για να μπορείς να καταλάβεις ότι το σεξ μαζί του είναι άθλιο, όπως λες. Πώς είναι δυνατόν να νομίζει ότι σε ικανοποιεί από τη στιγμή που του εξηγείς ότι συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως κάτι δεν εξηγείς σωστά; Από τον τρόπο που μιλάς, βγάζεις οργή και απαξίωση, όχι αγάπη. Έναν άνθρωπο που τον αγαπάμε, δεν τον προσβάλλουμε και ιδίως σε τρίτους. Δεν υπάρχει απαραίτητα «κάνει λάθος», μπορεί να μην υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς. Να είστε διαφορετικοί στο σεξ. Με άλλα λόγια να μην ταιριάζετε.

Το ότι εκείνος όπως σου λέει περνάει καλά στο σεξ είναι πιθανό να ισχύει, εξάλλου είναι πολύ πιο δύσκολο να ικανοποιηθεί μία γυναίκα, από ότι ένας άνδρας. Ένας χρόνος είναι πολύ μεγάλο διάστημα για να δοκιμαστεί μία σχέση- ιδίως το σεξ σε μία σχέση. Είσαι μικρή για να σπαταλάς το χρόνο σου άσκοπα και να τον κρατάς κι εκείνον σε αναμμένα κάρβουνα. Θα πρέπει να αναλογιστείς σε βάθος τι δεν πάει καλά σε αυτό το κομμάτι και να τον πιάσεις να μιλήσετε. Όχι μεταθέτοντάς του την ευθύνη και κατηγορώντας τον, αλλά συζητώντας τις ανάγκες σου και τι θα ήθελες να γίνεται. Δοκίμασε όμως πρώτα να χαλαρώσεις πριν από το σεξ, να αισθανθείς άνετα και να βγάλεις από το μυαλό σου σκέψεις όπως: «Πάλι δεν θα το απολαύσω», «πάλι λάθος θα τα κάνει όλα», «πάλι θα ξενερώσω». Αν καθώς κάνει κάτι σε ευχαριστεί, μη διατάσεις να τον επιδοκιμάσεις με τον τρόπο σου. Πάρε τα χέρια του, και βάλτα εκεί που θέλεις, δώσε του το ρυθμό με την κίνησή σου «εγκλωβίζοντάς τον», είναι προτιμότερο να του πεις με πάθος: «τρελαίνομαι όταν κάνεις αυτό!» ή ένα «έτσι μωρό μου συνέχισε», ενώ στην ουσία εσύ έχεις αποφασίσει το τι θα γίνει, παρά να του πεις «με ξενερώνει αυτό» ή «μην το κάνεις έτσι». Το θετικό σίγουρα θα το αποτυπώσει στη μνήμη του και θα θελήσει να το επαναλάβει και μόνος του, παίρνοντας όλα τα credits. Αν πάλι αφεθείς και παρά τις διακριτικές υποδείξεις εκείνος συνεχίζει να κάνει το δικό του, τελείωσέ το! Δεν είναι για σένα γι αυτό μην πιέζεσαι. Η ενέργεια που έχουμε μέσα μας, αρνητική ή θετική περνά στον άλλο, μα πάνω απ' όλα επιδρά σε εμάς.

Δώσε μία ευκαιρία προ της συζήτησης αν όπως λες αυτή η σχέση μετρά για σένα κάτι παραπάνω από μία ανάγκη να είσαι με κάποιον ή από τον εγωισμό του να καταφέρεις να πάρεις αυτό που θες. Αν όλα γίνουν και πάλι καταλήξετε στα ίδια, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζετε- τουλάχιστον εσύ δεν θα έπρεπε να θέλεις να συνεχίσεις! Απλά ό, τι κάνεις και ό, τι πεις να γίνει με ευγένεια, μιας και το ότι δεν ικανοποιεί εσένα, δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος απαραίτητα. Το θέμα είναι πως ενδέχεται να μην υπάρχει αυτό που λέμε χημεία. Για να προχωρήσει μία σχέση απαιτείται μία συνάρτηση πολλών παραγόντων. Τα βρίσκετε σε πολλά- προφανώς όχι στο σεξ. Δεν το αναλύουμε πολύ γιατί το έχετε αναλύσει ήδη ένα χρόνο. Η αγάπη έρχεται και με τη συνήθεια, την εικόνα, την ανάγκη- να να κρατήσει όμως χρειάζεται να ικανοποιείστε και οι δύο, διαφορετικά θα υπάρχει αρνητισμός και έλλειψη σεβασμού. Ακόμη και αν εκείνος ικανοποιείται από εσένα, για να είναι καλό το σεξ θα πρέπει να επικοινωνούν τα σώματά σας, οι αισθήσεις σας, οι προθέσεις σας, ο ρυθμός σας... αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε απλά δεν ταιριάζετε. Ο χρόνος της δοκιμής εχει παρέλθει!

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το Queen.gr για κάποιο προσωπικό σας θέμα, μπορείτε να μας στείλετε στο info@queen.dpg.gr.