«Δείχνει να ενδιαφέρεται, αλλά δεν κάνει βήμα. Δεν θέλω να τον χάσω!»

«Δείχνει να ενδιαφέρεται, αλλά δεν κάνει βήμα. Δεν θέλω να τον χάσω!»

«Αισθάνομαι πως ενδιαφέρεται, αλλά δεν κάνει το πρώτο βήμα. Τι να κάνω;»

Αγαπητέ Dr Love,

Το όνομά μου είναι Μυρσίνη.

Το ζήτημα που με απασχολεί αφορά ένα άτομο που, ενώ με προσεγγίζει και δείχνει να ενδιαφέρεται, δεν κάνει κανένα περαιτέρω βήμα.
Συγκεκριμένα, με τον άνθρωπο αυτό γνωριστήκαμε πριν από 1,5 περίπου χρόνο σε ένα κοινό μάθημα. Σημειωτέον ότι είμαι σε γενικές γραμμές ένα κλειστό άτομο.

Μετά από μερικούς μήνες προσφερόταν κάθε φορά να με επιστρέφει σπίτι μου με το αυτοκίνητό του κι εγώ φυσικά δεχόμουν γιατί και κολακευόμουν αλλά και μου άρεσε.
Στην πορεία μου ζήτησε να βγούμε και ραντεβού αλλά ως εκεί. Για περίπου 2 μήνες εξαφανίστηκε (έμαθα εκ των υστέρων ότι είχε σχέση με μια κοπέλα εκείνη την περίοδο).

Τον τελευταίο καιρό αρχίζει να δείχνει και πάλι ενδιαφέρον. Το καταλαβαίνω στο βλέμμα του, στις κινήσεις του. Ωστόσο και πάλι ως εκεί. Έχω μπερδευτεί και είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεδομένου ότι, αν και διάφοροι με έχουν προσεγγίσει όλο αυτόν τον καιρό, κανείς δεν είναι ο ένας. Με αυτόν ένιωσα κάτι περισσότερο και δεν θέλω να τον χάσω και πάλι αλλά και δεν μπορώ να του μιλήσω... Σας παρακαλώ βοηθήστε με.

Αγαπητή Μυρσίνη,

ομολογώ πως θα ήθελα πολύ να σου πω "με προβλημάτισε το mail σου, και πιστεύω πως η κατάσταση η συγκεκριμένη είναι πολύπλοκη και μπλαμπλαμπλα". όμως θα αντισταθώ στον πειρασμό (δεν μου ήταν και πολύ δύσκολο δηλαδή). Άλλωστε εδώ γράφω χωρίς την παραμικρή διάθεση να χαιδέψω αυτιά, ούτε έχω τη συνήθεια να συζητώ σαν έφηβη κοπελίτσα που "με κοίταξε - λες να θέλει να με παντρευτει;".

Το τελευταίο δεν το ανέφερα τυχαία. Ειλικρινά, πέρα από το "καταλαβαίνεις στο βλέμμα και τις κινήσεις του" τι άλλες ενδείξεις έχεις περί ενδιαφέροντος; Γιατί, τουλάχιστον διαβάζοντας αυτά που μου γράφεις, δεν προκύπτει κάτι αντίστοιχο. Φοβάμαι πως μάλλον το "ενδιαφέρον" του είναι κυρίως στο μυαλό σου.
Σκέψου το ενδεχόμενο όντως να τον ενδιαφέρεις σαν άτομο, να του άρεσε η παρέα σου, ίσως (και ξέρω πως παρατραβάω τις υποθέσεις, αλλά να σε βοηθήσω προσπαθώ) να περνούσε κάποιο πρόβλημα στη σχέση του και συνειδητά να θέλησε να σε γνωρίσει καλύτερα για να ξεφύγει προσωρινά από την, όποια, κατάσταση το μυαλό και η σκέψη του.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν έκανε κάποια κίνηση ενδεικτική ερωτικού ενδιαφέροντος δεν μπορεί να το προσάψει κανείς το παραμικρό.

Ειδικά η τελευταία παράγραφός σου με προβλημάτισε, ειλικρινά. Πρώτα από όλα, αν τυχόν έχεις κάποια θέματα στη ζωή σου (γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως η άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι από αυτό το γεγονός - γιατί ΑΝ είναι σίγουρα υπάρχει θέμα), όποιας φύσης, προσπάθησε να τα εντοπίσεις και να τα λύσεις. Είτε μόνη, είτε με κάποιου είδους βοήθεια.
Και τέλος, μιας και λες πως υπάρχουν...ενδιαφερόμενοι, γλυκιά μου δεν χρειάζεται να ψάχνεις τον Ένα. Άστον αυτόν για ταινίες με την Τζούλια Ρόμπερτς. Βρες Κάποιον, καλύτερα. Κάποιον που να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, και Όμορφη, να σε γουστάρει, να σε αγαπάει. Και όπως - και όσο πάει. Αλλά να στο λέει και ο ίδιος, να μην το "νομίζεις".


Περιμένω ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας στο info@queen.dpg.gr