«Με χωρίζει και μετά από λίγο ξαναγυρνά. Δεν αντέχω - τι να κάνω;»

«Με χωρίζει και μετά από λίγο ξαναγυρνά. Δεν αντέχω - τι να κάνω;»

Αγαπητέ Dr Love,

είμαι η Κατερίνα, 27 χρονών και ηθελα να σου πω κάτι που μου συμβαίνει και με βασανίζει αρκετά. Εδώ και δύο περίπου χρόνια έχω σχέση με ένα αγόρι γύρω στα 30, που μου αρέσει πολύ. Το θέμα είναι πως κάθε μερικούς μήνες, χωρίς να γίνεται κάτι σοβαρό - εντάξει όπως όλα τα ζευγαρια έχουμε κάποιους μικρούς τσακωμούς - μου ζητάει να χωρίσουμε. Μετά από λίγο διάστημα μου τηλεφωνεί και με παρακαλάει να τον δεχτώ πίσω, πως με αγαπάει, πως μόνο εγώ είμαι για αυτόν και δεν μπορεί να ζήσει μακριά μου και άλλα τέτοια. Αυτό όμως έχει συμβεί 3-4 φορές τον τελευταίο χρόνο.
Εγώ τον δέχομαι κάθε φορά πίσω γιατί τον αγαπάω και περνάμε ομορφα μαζί. Να είμαι ειλικρινής κάνουμε και καλό σεξ. Αλλά Dr Love, δεν μπορώ αλλο αυτό το πράγμα. Πάλι με έχει χωρίσει πρν μια εβδομάδα και είμαι σίγουρη πως σε λίγες μέρες θα αρχίσει πάλι τα τηλέφωνα.

Τι να κάνω; Βοήθησέ με σε παρακαλώ!

Αγαπητή Κατερίνα,

δεν πρόκειται να είναι πολύ μακροσκελής η απάντησή μου. Και αυτό γιατί η ιστορία σου είναι οφθαλμοφανής περίπτωση Θυματοποίησης. Υποπτεύομαι πως και η σχέση σου και με φίλους ή και την οικογένειά σου είναι αντίστοιχη; Δηλαδή εσύ παίζεις τον ρόλο του υποτακτικού, του "υπηρέτη", του θύματος; Ίσως όχι, και ειλικρινά θέλω να κάνω λάθος στην υπόθεση που έκανα, στη συγκεκριμένη σχέση είσαι ...καραμπινάτο Θύμα.
Εδώ δεν κάνουμε ψυχανάλυση, σίγουρα όχι επιστημονική, άρα δεν θα ψάξω τα αίτια που σε οδηγούν σε τέτοια συμπεριφορά. Απλώς θα σου πω τη γνώμη μου για το τι θα έπρεπε να κάνεις - μια φιλική συμβουλή και τίποτε άλλο.
Μην γίνεσαι το γιο-γιο κανενός. Μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει παιχνιδάκι του! Είσαι ενήλικη, ελπίζω με προσωπικότητα, γυναίκα και θα έπρεπε να ορίζεις το σώμα και τη ζωή σου σύμφωνα (ΚΑΙ) με τα δικά σου θέλω.
Ο άνθρωπος αυτός αν σε αγαπούσε πραγματικά θα ηταν και ξεκάθαρος μαζί σου - και δεν είναι. Πες του αντίο, και διάλεξε εσύ με ποιόν και πως θα περνάς τις μέρες σου. Και τις νύχτες σου. Γιατί καλό σεξ βρίσκεις και αλλού. Και ειλικρινή άντρα, σε σύγκριση με αυτόν που έχεις, ΣΙΓΟΥΡΑ βρίσκεις αλλού.

Περιμένω ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας στο info@queen.dpg.gr