«Έχουμε σχέση απόστασης, αδιαφορεί, πάει με άλλη, αλλά με ικετεύει να μη φύγω»

«Έχουμε σχέση απόστασης, αδιαφορεί, πάει με άλλη, αλλά με ικετεύει να μη φύγω»

Μια σχέση απόστασης εδώ και 3 χρόνια έχει συνεχώς σκαμπανεβάσματα. 

Αγαπητέ Dr Love,

Ειμαι η Σ. 22 χρονων και ειμαι μαζι με τον Κ. 25 χρονων ημαστε μαζι 3 χρονια σχεδον ,μενουμε σε διαφορετικες πολεις και θα χαρακτηριζα την σχεση μας ως "σχεση αποστασης".
Λοιπον τον πρωτο 1 χρονο ημασταν μια χαρα σχεδον ολη την ωρα μαζι ,πηγαινοερχομουν συχνα κ αυτος οποτε δεν δουλευε και ολα κυλουσαν ομαλα ξαφνικα το 1ο καλοκαιρι αρχισε να συμπεριφερεται περιεργα τα τηλ απο μακρυα αραιωναν και οταν ημασταν κοντα ειχε μερικες φορες αλλοκοτη συμπεριφορα.
Ρωτουσα αν συμβαινει κατι αλλα μου ελεγε πως απλα του συμβαινει γιατι νιωθει καταπιεση απ την δουλεια κ ολα αυτα να τονισω οτι ειχαμε και εντονα συχνα καβγαδακια για το τιποτα.
Ερχεται το 2ο καλοκαιρι κ οσο πλησιαζε ολο και λιγοτερο επικοινωνουσαμε πια...ελεγε δικαιολογιες του τυπου ξεχασα το κινητο,ειχα δουλεια και ειμαι κουρασμενος,δεν εχω ορεξη να μαλωσουμε παλι απ το τηλ για αυτο δεν σε πηρα και αλλα τετοιου τυπου.....με τα πολλα κανονιζουμε να παμε διακοπες...παμε μηνα Αυγουστο και πως πεφτει ενα μηνυμα λαθος στα χερια μου και ανακαλυπτω πως εδω και ενα χρονο εχει 2ο κινητο και μιλαει με μια αλλη κοπελα την οποια την εχει συναντησει και της εχει πει πως ειναι ελευθερος.
Γινεται ενας καυγας τρικουβερτος τον χωριζω και φευγω μετα τις διακοπες χαλια (πιο χαλια πεθαινεις).Αυτος με παρακαλαει 2 μηνες να τα ξαναβρουμε γιατι μαγαπαει και μου ζητουσε συγνωμες λεγοντας πως με θελει πισω και εχει αλλαξει....εγω σαν χαζη επειδη τον αγαπαω γυρναω βρισκομαστε του δινω 2η ευκαιρια απο κοντα και ξανα αρχιζει τα ιδια με το που φευγω...οχι πολλα τηλ μηνυματα σχεδον καθολου κτλπ.

Προσπαθω να μιλησω μαζι του να καταλαβω τι εγινε και ξαναφερεται ετσι και γυρναει και μου λεει τα εξης " με εχει κουρασει η αποσταση και αυτο το διαρκες αγχος να σου πω που ειμαι τι κανω, με κουρασε να δινω αναφορα για ολα και μεχρι ποτε θα ημαστε μαζι;...μεχρι να πεθανουμε;...μακαρι να εισαι εσυ η γυναικα που θα παντρευτω αλλα αυτο που εχουμε θα συνεχιστει μεχρι ποτε; δεν ξερω αν μπορω να μεινω με καποια τοσο καιρο θα βαρεθω...." παθαινω ενα σοκ του λεω "δεν θελω να σε ξερω χωριζουμε και δεν θελω να εχω επαφες καν μαζι σου παρατα με".
Αυτος μου λεει "οπως θες" ,αλλα ποτε του δεν με αφησε σε ησυχια 6 μηνες τωρα, προσπαθουσα να προχωρησω με αλλους αλλα τιποτα παντα στο μυαλο μου αυτος....και τον ειχα να μου στελνει μηνυματα κατα καιρους "μου λειπεις, συγνωμη για ολα οσα σου εχω κανει, κ τετοια..." εγω ωρες ωρες του απαντουσα γιατι οντως και μενα μου λειπει και τον αγαπαω γιατι εχουμε περασει πολλα μαζι.

Τις προαλλες ενα βραδυ δεν αντεξα και του ειπα δεν μπορω αλλο αυτην την κατασταση η σταματαμε τελειως να μιλαμε αλλιως θα αλλαξω αριθμο η απλα τα ξαναβρισκουμε ....Η απαντηση που πηρα ηταν "Με εχει κουρασει η αποσταση και δεν θελω να σου υποσχομαι πραγματα τα οποια δεν τα κανω και να σε στεναχωρω δεν γινεται να ημαστε μαζι,σαγαπαω πολυ και μου λειπεις καθε μερα, σε παρακαλω μην αλλαξεις αριθμο θελω να ερθω να σε δω στην αδεια μου...σε παρακαλω μην αλλαξεις"

Οποτε τι κανω΄; Τον δεχομαι να ερθει να με δει; Γιατι ακριβως θελει να με δει αφου τελειωσαμε και δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναβρουμε; Υπαρχει περιπτωση να καταλαβε αυτους τους 6 μηνες που τον αφησα τελειως οτι με θελει πισω ξανα; Γιατι φερεται ετσι; Τι πρεπει να κανω να τον αφησω και να κοψω καθε ειδους επαφες; Αξιζει ξανα συγχωρεση;

Αγαπητή Σ.,

Προσπαθώ να καταλάβω τι τρικυμία συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου για να μου έχεις γράψει περισσότερες από 500 λέξεις για να μου περιγράψεις μια σχέση που δεν υπάρχει. Και κυριολεκτώ με αυτό.

Είσαι 22 ετών και επιμένεις να χαρακτηρίζεις σχέση περιστασιακές, ουσιαστικά, συναντήσεις με έναν άνθρωπο ο οποίος, πέρα από ανώριμος, είναι προφανώς διαταραγμένος. Τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που μου γράφεις. Γιατί δεν γίνεται ένας άντρας που έχει τα λογικά του να λέει στην ίδια πρόταση: "δεν γινεται να ημαστε μαζι" και "σαγαπαω πολυ και μου λειπεις καθε μερα". Είναι φανερό πως κάτι δεν πάει καλά - είτε με το μυαλό του, είτε με το βαθμό ειλικρίνιάς του προς εσένα.

Γλυκιά μου, είσαι νέο κορίτσι. Κοίτα γυρω σου. Βρες κάποιον ( ή και κάποιους) για να κάνεις πιο υγιή πράγματα. Είτε λέγεται σχέση, είτε λέγεται σεξ.

Και φρόντισε κούκλα μου να είναι σε απόσταση βαδίσματος αυτή τη φορά από το σπίτι σου. Άσε τα υπερατλαντικά ή τουλάχιστον βρες κάποιον που να τα αξίζει.

Περιμένω ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας στο info@queen.dpg.gr