Την απιστία δεν τη συγχωράω! Ή μήπως όχι;

Την απιστία δεν τη συγχωράω! Ή μήπως όχι;

Οι περισσότεροι, γυναίκες και άνδρες, ισχυρίζονται στο ότι δεν θα τη συγχωρούσαν ποτέ. Πάντα, όμως, διαφέρει η θεωρία από την πράξη.

 

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Austin του Τέξας, προκύπτουν τα εξής πιπεράτα, θα έλεγε κάποιος, συμπεράσματα: οι μισοί άνδρες θα συγχωρούσαν την απιστία της συντρόφου τους, αρκεί το «τρίτο πρόσωπο» να ήταν γυναίκα. Το γυναικείο φύλο από την άλλη πλευρά, θα συγχωρούσε πολύ πιο δύσκολα την απιστία του συντρόφου τους αν το «τρίτο πρόσωπο» ήταν άνδρας.

Η έρευνα έγινε σε 718 φοιτητές, στους οποίους ζητήθηκε να φανταστούν ότι βρίσκονται σε μια σχέση και το «άλλο τους μισό» τους απατήσει. Οι αντιδράσεις των φοιτητών έδειξαν ότι το 50% των ανδρών δεν θα έφτανε στο σημείο να χωρίσει, με την προϋπόθεση ότι η κοπέλα τους τους απάτησε όχι με κάποιον άλλο άνδρα αλλά με γυναίκα.

Αντίθετα, το 28% των γυναικών δε θα χώριζε εάν ο σύντροφός τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, ενώ το 21% θα χώριζαν αν τις απατούσε με άνδρα.

Το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές, είναι ότι οι παραπάνω αντιδράσεις των ερωτηθέντων οφείλονται στο ένστικτο της ζήλιας. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences.