Αντί σύζυγος μαμά του;

Αντί σύζυγος μαμά του;

Ε, όχι. Είστε η γυναίκα του και όχι η μαμά του. Αν όμως βγάζετε το κακό σας πρόσωπο, τότε το βέβαιο είναι πως θα σας δει σαν τη μαμά που τον μαλώνει.

Θυμάστε όταν ήσασταν μικρή που όταν κάνατε ζημιά, η μαμά ήταν πάντα εκεί για να σας μαλώσει; Θυμάστε πως αισθανόσασταν όταν σας εξηγούσε για ποιο λόγο είναι λάθος αυτό που κάνατε και πως δεν πρέπει να το ξανακάνετε; Θυμηθείτε τώρα πώς νιώθατε κάθε φορά που κάνατε μια ζημιά, αλλά η μαμά δεν ήταν πουθενά για να σας επιπλήξει: καθαρή ανακούφιση.

Φανταστείτε λοιπόν πως είναι να είστε ολόκληρος άντρας, παντρεμένος, ενδεχομένως και με παιδί ή παιδιά και να αισθάνεστε το ίδιο χάλια ή το ίδιο ευχάριστα με τότε, μόνο που στο ρόλο της μάνας είναι η σύζυγός του! Δεν σας άρεσε ε; Τότε λοιπόν μην το κάνετε κι εσείς στο σύζυγό σας.

Σίγουρα δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει τα πάντα ακριβώς όπως θα θέλατε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να τον επιπλήττετε διαρκώς, να του κάνετε κήρυγμα και να επιδιώκετε να έχετε μονίμως τον τελευταίο λόγο. Το μόνο που θα καταφέρετε με τέτοιου είδους τακτικές θα είναι να απομακρύνετε και να αποξενώσετε τον άνθρωπό σας.