Υπάρχει χώρος στη σχέση για τον τρίτο της παρέας, τον αυνανισμό;

Υπάρχει χώρος στη σχέση για τον τρίτο της παρέας, τον αυνανισμό;

Πολύ συχνά οι άνθρωποι θεωρούν ότι αν όλα ήταν τέλεια στην σεξουαλική τους σχέση δεν θα έπρεπε κανένας από τους δύο συντρόφους να έχει ανάγκη να αυτοϊκανοποιηθεί.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι περισσοτεροι άνδρες και γυναίκες εξακολουθούν να αυτοϊκανοποιούνται όταν βρίσκονται σε σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει απαραιτήτως κάποιο πρόβλημα. Ο αυνανισμός είναι χρήσιμος στην εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης ειδικά στις περιπτώσεις όπου ένας ερωτικός σύντροφος δεν είναι διαθέσιμος ή δεν επιθυμεί την σεξουαλική επαφή τόσο συχνά όσο ο άλλος.

Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει την σεξουαλική υγεία και τις σχέσεις. Εξερευνώντας κανείς το σώμα του με αυτό τον τρόπο μπορεί να προσδιορίσει τι είναι ερωτικό και διεγερτικό για αυτόν και να το μοιραστεί με τον σύντροφο του. Για τις γυναίκες είναι ένας καλός τρόπος να μάθουν πως να έρχονται σε οργασμό πιο εύκολα.

Ορισμένα ζευγάρια χρησιμοποιούν τον αμοιβαίο αυνανισμό προκειμένου να βρουν τεχνικές που να τους προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερο βαθμό εξοικείωσης και εγγύτητας. Το μυστικό βρίσκεται στο να κατανοήσετε ότι ο αυνανισμός και η σεξουαλική πράξη δεν είναι αλληλοαποκλειομενες δραστηριότητες αλλά συμπληρωματικές. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι όσο πιο πολύ σεξουαλική ευχαρίστηση βιώνετε τόσο πιο πολύ κίνητρο θα έχετε για περισσότερο σεξ!