Νορβηγικό κύμα δροσιάς

Νορβηγικό κύμα δροσιάς

Ένας Νορβηγός θαυμαστής είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο καλοκαιρινό μας κρεβάτι...

Πέρυσι το καλοκαίρι πήγα για τις καθιερωμένες τρελές διακοπές με τις φίλες μου στην Ίο. Είχα μια σχέση που δεν με ικανοποιούσε καθόλου και χρειαζόμουν λίγο χρόνο μακριά του να ξεσκάσω γιατί τόση καταπίεση είχε αρχίσει να με τρελαίνει. Μετά από μια αρκετά κουραστική εξεταστική περίοδο στο Πανεπιστήμιο, λίγες διακοπές με τις φίλες ήταν ό,τι έπρεπε.

Από το πρώτο βράδυ που ήμουν εκεί ήξερα πως κάτι παράξενο θα μου συνέβαινε. Βρισκόμουν σε ένα club διασκεδάζοντας και κάποια στιγμή κάθισα σε μια καρέκλα για να ξεκουραστώ. Ένας Νορβηγός μου έπιασε την κουβέντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία όρεξη για φλερτ και τα σχετικά, οπότε ήμουν αρκετά αγενής μαζί του. Ο ίδιος όμως επέμενε. Μου είπε πως την επόμενη μέρα θα έφευγε από το νησί και πως ήθελε να με γνωρίσει καλύτερα. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως οι φίλες μου είχαν φύγει και έτσι ξαφνικά, έφυγα. Καθώς έφευγα, ξημέρωμα πια, από το μαγαζί, τον άκουσα να φωνάζει τ' όνομά μου. Γύρισα και τον κοίταξα. «Θα γυρίσω να σε βρω» μου είπε κι εξαφανίστηκε.

Δύο μέρες μετά, εκεί που καθόμουν σε μια ξαπλώστρα στην παραλία, τον είδα κόκκινο και καταϊδρωμένο μπροστά μου. «Ήρθα! Στο είχα πει πως θα σε έβρισκα» μου είπε και με αγκάλιασε. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη για το επόμενο μισάωρο, αλλά είχα συγκινηθεί απίστευτα από αυτή του την κίνηση. Τον φίλησα και πέρασα μαζί του όλη την ημέρα και τη νύχτα, μέχρι το επόμενο πρωί που ξαναέφυγε για να βρει την παρέα του.

Ένα μήνα μετά, επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Αθήνα, για να με δει. Όταν πήγε στη χώρα του ξεκίνησε μαθήματα ελληνικών και μερικούς μήνες αργότερα μου ανακοίνωσε πως σκεφτόταν να έρθει στην Αθήνα για το επόμενο εξάμηνο. Στο ενδιάμεσο εγώ είχα χωρίσει, όμως δεν ένιωθα έτοιμη να ξεκινήσω μια άλλη σχέση και μάλιστα με τόση φόρα. Έτσι, του είπα να μην έρθει και προτίμησα να κρατήσω τις λιγοστές φορές που ήμασταν μαζί στη μνήμη μου ως το πιο υπέροχο ερωτικό παιχνίδι της μέχρι τώρα ζωής μου.

Ερατώ, 22