Ανασφάλεια και κόμπλεξ έξω!

Ανασφάλεια και κόμπλεξ έξω!

Βλάπτουν σοβαρά τη... λίμπιντο και όχι μόνο

Κανείς δεν θέλει τα άτομα που έχουν κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας και γενικά διακρίνονται από μια βαθιά αίσθηση του ανικανοποίητου με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αισθάνονται ότι μειονεκτούν και είναι κατώτεροι από τους άλλους σε διάφορους τομείς της ζωής τους, είτε στην εμφάνιση, είτε στις σεξουαλικές επιδόσεις, είτε στην επαγγελματική καταξίωση, είτε στο μορφωτικό επίπεδο. Γι' αυτό τον λόγο σε καθημερινή βάση συγκρίνουν τους εαυτούς τους με όλους όσους συναναστρέφονται, θέλοντας να μπουν κι αυτοί σε μια κλίκα μιμούμενοι τις συμπεριφορές και τον τρόπο ζωής άλλων. Στην πραγματικότητα όμως πολύ απλά προσπαθούν να αποδείξουν στους εαυτούς τους πόσο κατώτεροι νιώθουν. Είναι κουραστικό και αντισέξουαλ! Ακόμη κι αν ο σύντροφόςμας διακατέχεται από το σύνδρομο του σωτήρα και οσιομάρτυρα, έρχεται η στιγμή της κατάρρευσης!


Εκείνοι πάλι με τα κόμπλεξ ανωτερότητας προσπαθούν κάθε φορά να δίνουν με κάθε τρόπο την εντύπωση στους γύρω τους μέσα από συνεχόμενες συγκρίσεις ότι είναι οι καλύτεροι, οι δυνατότεροι, οι πιο κοινωνικοί, οι πιο ειλικρινείς, οι πιο σέξι και πάει λέγοντας... Ε, λοιπόν , δεν λειτουργεί έτσι. Ίσα ίσα που τα λεγόμενα έρχονατι σε σύγκριση με την πράξη, δημιουργώντας ακόμη πιο άσχημη εντύπωση. Οι άνθρωποι αυτοί ξεκινούν τις κοινωνικές τους συναναστροφές προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι από τους υπόλοιπους, δείχνοντας με κάθε τρόπο στους άλλους ότι είναι κατώτεροι. Αυτό γίνεται με τόσο κραυγαλέο τρόπο, που καθιστά τα άτομα αυτά αντιπαθητικά, αλλά και πολλές φορές αντικείμενο κοροϊδίας από τον περίγυρό τους. Το αστείο όμως είναι ότι εκείνοι που διατείνονται κάθε φορά ότι έχουν όλα τα θετικά χαρακτηριστικά μαζεμένα πάνω τους, κατακρίνοντας όσους δεν τα διαθέτουν, ακριβώς εκείνοι είναι που κάνουν ό,τι χλευάζουν. Στην πραγματικότητα όμως, αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ακριβώς αντίθετα από αυτό που δείχνουν. Διακατέχονται από ένα απύθμενο αίσθημα κατωτερότητας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην το φανερώσουν. Όταν κάποιος αναφέρεται με άσχημο τρόπο στα λόγια κάποιου άλλου ανθρώπου αυτό γίνεται, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει. Ουσιαστικά δεν προσπαθούν να «πείσουν» τους άλλους ότι είναι καλύτεροι, αλλά είναι μια αποτυχημένη απόπειρα να πείσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.


Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα και οι πιο σέξι άνθρωποι είναι εκείνη που χαμογελούν πονηρά με σιγουριά και αποφεύγουν να κοκορεύονται. Οι υπόλοιποι, απλά προσπερνώνται!